«Χρεωμένοι όπως η Ελλάδα»

«Χρεωμένοι όπως η Ελλάδα»

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, μιλώντας για την ιδιωτικοποίηση των σερβικών ποδοσφαιρικών συλλόγων, δήλωσε: «Οι σύλλογοι είναι χρεωμένοι σαν την Ελλάδα»!

Ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ανέφερε ανησυχητικά δεδομένα για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των σερβικών ποδοσφαιρικών συλλόγων. Τόνισε ότι η ιδιωτικοποίηση τους είναι αδύνατη λόγω έλλειψης σαφών ιδιοκτησιακών δομών, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν επενδύσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι σύλλογοι συμπεριφέρονται ακόμα σαν να βρίσκονται υπό το «σοσιαλιστικό αυτοδιαχειριζόμενο» καθεστώς, και πολλοί έχουν τεράστια χρέη, συγκρίνοντάς τα με τα χρέη της Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης: Οι πρώτες σκέψεις του Μεντιλίμπαρ για Γουίλιαν και Ολιβέιρα

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος Βούτσιτς, κατά τη διάρκεια συνομιλίας με πολίτες στη Λιουμπόβια (βρέθηκε εκεί για συνομιλίες για την εξόρυξη λιθίου), παρουσίασε ανησυχητικές πληροφορίες για την ιδιοκτησία σερβικών ποδοσφαιρικών συλλόγων.

Επισήμανε ότι η κατάσταση είναι τέτοια που κανείς δεν μπορεί να τους βοηθήσει.

Ιδιαίτερα επεσήμανε αυτό το πρόβλημα στο πλαίσιο της σημερινής κατάστασης στους σερβικούς συλλόγους, τονίζοντας ότι πολλοί συμπεριφέρονται σαν να ισχύει ακόμη η «σοσιαλιστική αυτοδιαχείριση».

– Άκου, εκπρόσωπε της Ένωσης Πολιτών. Κανείς δεν θέλει να επενδύσει χρήματα στους συλλόγους, γιατί η ιδιοκτησιακή κατάσταση είναι ασαφής. Κανείς δεν ξέρει ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες τους – επεσήμανε ο Βούτσιτς.

Ο πρόεδρος επεσήμανε επίσης την έλλειψη ευθύνης για την επίλυση αυτού του προβλήματος, τονίζοντας ότι κανείς δεν θέλει να πάρει την πρωτοβουλία.

Συνέκρινε την κατάσταση με τα χρέη της Ελλάδας, επισημαίνοντας ότι η ιδιοκτησιακή κατάσταση στους συλλόγους είναι τέτοια που είναι «χρεωμένοι όπως η Ελλάδα».

Στο τέλος, ο Βούτσιτς τόνισε ότι προσωπικά δεν είναι σε θέση να λύσει το πρόβλημα της ιδιοκτησίας των συλλόγων τα επόμενα 10 με 15 χρόνια. Αυτή η πρόκληση αντιπροσωπεύει ένα σοβαρό βάρος για το σερβικό ποδόσφαιρο και η έλλειψη σαφούς ιδιοκτησιακού καθεστώτος των συλλόγων παραμένει ένα από τα βασικά προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν.

πηγή: In.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ