Μάντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 7-6 πέν, 1-1 κ.δ.: Θρίλερ, «ρώσικη ρουλέτα» και ο πρώτος τίτλος της χρονιάς στη Σίτι!

Η Γιουνάιτεντ προηγήθηκε στο 82', η Σίτι ισοφάρισε στο 89' και μετά από μία συγκλονιστική διαδικασία των πέναλτι οι «σίτιζενς» κατέκτησαν το Community Shield στο «Γουέμπλεϊ» (7-6 πέν, 1-1 κ.δ.)

Τελικός… γκραν γκινιόλ!

Ο αγώνας που έκρινε την πρώτη κούπα της σεζόν 2024/25 στην Αγγλία (Community Shield) τα είχε όλα και εν τέλει βρήκε νικήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. 0-0 μέχρι το 82′, 1-1 η κανονική διάρκεια με γκολ στο 82′ και το 89′ και επικράτηση των «πολιτών» στη διαδικασία των πέναλτι με σκορ 7-6!

Διαβάστε επίσης: Το μήνυμα του Καραλή στον Αντετοκούνμπο, όταν έμαθε ότι θα είναι ο σημαιοφόρος στην Τελετή Λήξης (pic)

Μετά από τρεις σερί αποτυχημένες προσπάθειες, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα… έσπασε την κατάρα και τελικά κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου!

Στο πρώτο ημίχρονο η Σίτι ήταν καλύτερη και είχε τον έλεγχο του ματς. Στο 21’ ο Χάαλαντ δεν έκανε καλή προσπάθεια από κοντά και στο 22’ ο Μπομπ έκανε φοβερή ενέργεια και σουτ από δεξιά αλλά αστόχησε για λίγο. Στο 44’ ο Ντοκού έκανε ένα συρτό σουτ αλλά η μπάλα βρήκε στον Νταλότ και πέρασε ελάχιστα έξω.

Η Γιουνάιτεντ μπήκε καλύτερα στο β’ μέρος και στο 54′ ο Φερνάντες σκόραρε με όμορφο πλασέ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Η υπεροχή των «κόκκινων διαβόλων» καρποφόρησε στο 82’. Ο Γκαρνάτσο συνέκλινε από δεξιά και πλάσαρε με το αριστερό για το 1-0.

Ωστόσο, στο 89’ ο Μπομπ με όμορφη ενέργεια και σέντρα από δεξιά βρήκε τον Μπερνάρντο Σίλβα, ο οποίος με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1 και έστειλε τον τελικό στα πέναλτι.

Εκεί η Σίτι ήταν πιο ψύχραιμη, οι Σάντσο, Έβανς ήταν μοιραίοι καθώς αστόχησαν στα δικά τους πέναλτι και με 7-6 ο πρώτος τίτλος κατέληξε στην ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Λιούις, Ακάντζι, Ρούμπεν Ντίας, Γκβάρντιολ (90+1΄Ακέ), Κόβασιτς, Ο΄Ράιλι (63΄Νούνιες), Μπομπ (90+1΄Ντε Μπρόινε), Ντοκού (63΄Σάβιο), ΜακΆτι (80΄Μπεράρντο Σίλβα), Χάαλαντ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Έρικ Τεν Χαγκ): Ονάνα, Νταλότ, Μαγκουάιρ (59΄Κόλιερ), Έβανς, Μαρτίνες, Κασεμίρο, Μάουντ (58΄ΜακΤόμινεϊ), Μαϊνού (59΄Γκαρνάτσο), Ντιαλό (59΄Πελίστρι), Ράσφορντ (83΄Σάντσο), Μπρούνο Φερνάντες






Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από