ΑΠΟΕΛ – Ανόρθωση 1-0: Οι «κιτρινομπλέ» πήραν το επεισοδιακό ντέρμπι τίτλου (vid)

ΑΠΟΕΛ – Ανόρθωση 1-0: Οι «κιτρινομπλέ» πήραν το επεισοδιακό ντέρμπι τίτλου (vid)

Με γκολ του Τομανέ στο 89' ο ΑΠΟΕΛ επικράτησε της Ανόρθωσης με 1-0 στο μεγάλο ντέρμπι τίτλου της Κύπρου - Επεισοδιακό ματς με κροτίδα και ολιγόλεπτη διακοπή

Μεγάλος νικητής ο ΑΠΟΕΛ στο ντέρμπι τίτλου της Κύπρου!

Οι «κιτρινομπλέ» επικράτησαν με σκορ 1-0 της Ανόρθωσης στο Γ.Σ.Π. και αύξησαν τη διαφορά τους στο +5 από τη δεύτερη «Κυρία», ενώ βρίσκονται στο +7 από Ομόνοια, Πάφο και στο +10 από τον Άρη Λεμεσού (οι τρεις τελευταίοι έχουν ένα ματς λιγότερο).

Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά μοιρασμένο στην κατοχή της μπάλας και στις ευκαιρίες καθώς και οι δύο ομάδες είχαν μόλις από μία καλή στιγμή, χωρίς να είναι απειλητικές στην αντίπαλη εστία. Το ματς παιζόταν κυρίως στον χώρο του κέντρου με πολλές μονομαχίες, σκληρά μαρκαρίσματα και αρκετά φάουλ.

Και οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες για γκολ, χωρίς όμως να τα καταφέρουν καθώς αμφότερες οι δύο ομάδες είχαν πολύ καλά οργανωμένες τις αμυντικές τους γραμμές και τους τερματοφύλακες σε ετοιμότητα.

Ο ΑΠΟΕΛ ήταν αυτός που είχε το πάνω χέρι στο δεύτερο ημίχρονο ψάχνοντας συνεχώς τρόπους να διασπάσει την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα της Ανόρθωσης, κυρίως με παιχνίδι από τα πλάγια. Στο 59′ ο Αρμπολέδα δέχθηκε κροτίδα από την κερκίδα και παρά το ότι έδειξε να έχει πρόβλημα, επέστρεψε και το παιχνίδι συνεχίστηκε.

Η Ανόρθωση στο 83′ έμεινε με δέκα παίχτες αφού ο Τεχέρα είδε την δεύτερη κίτρινη σε ένα δυνατό μαρκάρισμα στον Μαρκίνιος.

Το γκολ για την ομάδα του ΑΠΟΕΛ ήρθε στο 89′ μετά από την απόκρουση του Αρμπολέδα σε ένα πλασέ του Εφραίμ, ο Τομανέ βρέθηκε ανενόχλητος μπροστά από την αντίπαλη εστία και την έσπρωξε στα δίχτυα για να γράψει το 1-0 για την ομάδα του ΑΠΟΕΛ.

Μετά την επίτευξη του γκολ, η ένταση των οπαδών του ΑΠΟΕΛ ήταν αυξημένη με αποτέλεσμα την ρίψη αντικειμένου στον πάγκο της Ανόρθωσης και οι διαιτητές του αγώνα αποχώρησαν μέχρι να κατευνάσουν οι εντάσεις των οπαδών. Η Ανόρθωση μετά την επανέναρξη του αγώνα στα εναπομείναντα 10 λεπτά των καθυστερήσεων προσπάθησε να ισοφαρίσει, χωρίς όμως να καταφέρει να γίνει απειλητική.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Πέτροβιτς, Ντβάλι, Βιγιαφάνιες (87′ Εφραίμ), Κβιλιτάια, Τσεμπάκ, Σούσιτς (81′ Ζέφτε), Μαρκίνιος, Σαρφό (46′ Δώνης), Κοσταντίνοφ, Ντογκαλά (81′ Τομανέ).

Ανόρθωση: Αρμπολέδα, Ουαγκέ, Μαρμούκ, Κορέια, Τεχέρα, Καστέλ, Φερέιρα (85′ Χρυσοστόμου), Τιουνέ, Ουαρίς (46′ Γκερέρο), Γκασαμά (72′ Μουσοντά), Κορρέα

Δείτε τα highlights της αναμέτρησης:

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ