Ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς θυμήθηκε ορισμένες από τις εμπειρίες του στην Ελλάδα μιλώντας σε ιστοσελίδα της Σουηδίας με αφορμή το σημερινό ντέρμπι Σέλτικ - Ρέιντζερς.
Ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς παραχώρησε συνέντευξη στη σουηδική ιστοσελίδα fotbollskanalen μιλώντας για το σημερινό ντέρμπι της Σκωτίας ανάμεσα στη Σέλτικ και τη Ρέιντζερς, για την ΑΕΚ και για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ο Σουηδός πρώην διεθνής στόπερ έχει περάσει από την Ελλάδα και ως παίκτης και ως μέλος του επιτελείου της ΑΕΚ, καθώς έχει διατελέσει αθλητικός διευθυντής στην Ένωση τη σεζόν 2016-17. Σήμερα, είναι αθλητικός διευθυντής της σουηδικής Μπρομαποϊκάρνα. Στο παρελθόν, έχει φορέσει και τη φανέλα της Σέλτικ (από το 2010 ως το 2012) αφότου έφυγε από τους κιτρινόμαυρους.
Είναι γνώστης του ελληνικού ποδοσφαίρου, έχοντας ζήσει εμπειρίες από τα ντέρμπι εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Φυσικά, έχει αγωνιστεί και στο περίφημο Ολντ Φιρμ, το ντέρμπι δηλαδή της Σέλτικ με τη Ρέιντζερς, το οποίο είναι από τα κορυφαία παγκοσμίως.
Σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της Σουηδίας, ο Μαϊστόροβιτς έκανε μια σύγκριση του σκωτσέζικου ντέρμπι με τα ελληνικά, τονίζοντας μεταξύ ότι σε αντίθεση με τη Σκωτία, στην Ελλάδα οι ομάδες που αγωνίζονται εκτός έδρας, σε καμία περίπτωση δεν έχουν τη συμπαράσταση του κόσμου τους στο αντίπαλο γήπεδο.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
Για το ντέρμπι Σέλτικ – Ρέιντζερς: «Όσοι έχουν βρεθεί στο ντέρμπι ξέρουν ότι πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο παιχνίδι με τεράστια ιστορία. Όπως είναι και τα ντέρμπι στην Ελλάδα, μόνο που εκεί οι φίλοι της φιλοξενούμενης ομάδας δεν γίνεται να έχουν τον κόσμο στο πλευρό τους.»
Για το αν ένιωσε φόβο σε ελληνικό ντέρμπι: «Δεν μπορείς να έχεις πολλούς φόβους όταν είσαι επαγγελματίας. Πρόσφατα, όταν ήμουν αθλητικός διευθυντής στην ΑΕΚ παίξαμε ένα παιχνίδι κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ και πριν το παιχνίδι οι οπαδοί είχαν σύρραξη με πολύ σοβαρές συνέπειες. Ήταν η πρώτη φορά που είδα ότι ο κόσμος της φιλοξενούμενης ομάδας ήταν παρών σε τελικό Κυπέλλου. Εκεί είδα εικόνες που δεν αρμόζουν σε ποδοσφαιρικό αγώνα και δεν έχω την καλύτερη άποψη γι’ αυτό.»
Για την ασφάλεια στους παίκτες: «Η ασφάλεια στην Ελλάδα είναι πολύ περισσότερη από της Σκωτίας. Στη Σκωτία δεν υπάρχει ασφάλεια δίπλα στους ποδοσφαιριστές διότι δεν είναι απαραίτητο.»