Με νοοτροπία νικητή στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός

Με νοοτροπία νικητή στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός αποδεικνύει στην Ευρώπη γιατί κατέκτησε ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Τα ματς στην Ευρώπη είναι διαφορετικά. Ο Ολυμπιακός έχει πια την τεχνογνωσία. Τόσο συμπαγή και κυρίαρχο σε εκτός έδρας ματς και σε τέτοιο επίπεδο δύσκολα τον θυμάσαι.

Είναι η συνέχεια της πορείας ως την κατάκτηση του Conference League πριν από λίγους μήνες. Η Μάλμε, η πρωταθλήτρια Σουηδίας, δεν μπόρεσε να τον απειλήσει πραγματικά.

Διαβάστε επίσης: Το «τρελό» μπάσκετ της Μπάγερν: Οι 100+ πόντοι, οι «killers» της περιφέρειας και όσα πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός (vids)

Το 1-0 μοιάζει μικρό μπροστά στα όσα πολλά έκαναν οι κυπελλούχοι Ευρώπης. Τώρα ξέρουν και μάλιστα πολύ καλά το μάθημά τους.

Θέμα νοοτροπίας

Η τακτική προσήλωση και οι αλλαγές που οι μισές ήταν αναγκαστικές βοήθησαν τον Ολυμπιακό να εξασφαλίσει την εκτός έδρας νίκη. Είναι θέμα προσήλωσης, τακτικής και νοοτροπίας.

Εδώ και χρόνια, με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι «ερυθρόλευκοι» παίζουν παντού και πάντα για τη νίκη. Δεν θα βγει πάντα το παιχνίδι.

Σε ένα σπορ των εκατομμυρίων μεταβλητών δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος. Το θέμα είναι πως προσεγγίζεις τον κάθε αγώνα.

Ο κόσμος μπορεί να απορεί πως η ίδια ομάδα ήταν που πριν από λίγες μέρες απέτυχε να νικήσει τον Λεβαδειακό εντός έδρας χάνοντας αβάντζο δύο τερμάτων. Είναι διαφορετικά παιχνίδια.

Ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη πια είναι διαφορετικός. Αυτό είναι σε κάθε περίπτωση μια επιτυχία. Εξαργυρώνει την κατάκτηση του ευρωπαϊκού και μετουσιώνει τα όσα κατάφερε και έμαθε όλα αυτά τα χρόνια.

H δήλωση του προπονητή της Μάλμε, Χένρικ Ρίντστρεμ, «Προσπαθούμε να μικρύνουμε την απόσταση από τον Ολυμπιακό», είναι ένα ακόμη παράσημο.

Δεν έτυχε, πέτυχε

Δεν είναι αποτέλεσμα φωτοβολίδα. Είναι σερί μεγάλων εμφανίσεων. Δεν έτυχε, αλλά πέτυχε. Έχει γίνει ένα μεγάλο βήμα για τη συνέχεια στην Ευρώπη. Πρώτο ζητούμενο είναι να φτάσει στα πλεϊ οφ. Να είναι ανάμεσα στους «24». Για την ακρίβεια στο 9-24. Μεγάλος στόχος είναι η πρώτη οκτάδα που οδηγεί απευθείας στους «16». Δεν θα είναι και τόσο απλό. Ο πήχης έχει ανέβει ψηλά.

Οι αρχικοί υπολογισμοί θεωρούσαν αρκετούς τους 15 πόντους για την πρώτη οκτάδα και τους 9 για να μπεις στα πλεϊ οφ. Ισως να μην φτάσουν.

Έχουμε όμως άλλους πέντε αγώνες. Ο Ολυμπιακός έχει πια την κατάσταση στα χέρια του. Τα τρία από αυτά τα πέντε τα έχει στο Φάληρο.

Τώρα έχει την κατάσταση στα χέρια του. Αν όντως αυτοί οι 9 βαθμοί που έμοιαζαν αρκετοί για τα πλεϊ οφ αποδειχθούν αρκετοί τότε θέλει μια νίκη στα επόμενα πέντε ματς. Θεωρίες.

Ο Ολυμπιακός παίζει παντού και πάντα για τη νίκη όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος. Έχει πάντα ψηλούς στόχους και πλέον έχει την υποχρέωση να αποδεικνύει ότι δεν πήρε τυχαία ευρωπαϊκό κύπελλο.

Πέρα από τα όσα προηγούνται ενός αγώνα ο κόσμος του ξέρει πια ότι η ομάδα του μπορεί τα πάντα. Δεν παίζει φοβισμένα και έχει σχέδιο. Το έχει χτίσει αυτό εδώ και χρόνια.

Πολλές φορές είχε αποτέλεσμα. Κάποιες άλλες όχι. Ποδόσφαιρο είναι. Η νοοτροπία και η προσέγγιση στον αγώνα είναι αυτή που μετράει. Είτε παίζεις Ευρώπη είτε Ελλάδα…

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ