Ο Ολυμπιακός, το +15% για την 8αδα και οι πιθανότητες του ΠΑΟΚ για τα νοκ-άουτ του Europa League (pics, vids)

Ο Ολυμπιακός, το +15% για την 8αδα και οι πιθανότητες του ΠΑΟΚ για τα νοκ-άουτ του Europa League (pics, vids)

Ο Ολυμπιακός πήρε μεγάλο διπλό στη Σουηδία, ανέβηκε στους 6 βαθμούς και φουλάρει ακόμη και για την 8αδα - Οι πιθανότητες για την απευθείας πρόκριση στους «16», το εντυπωσιακό 95% για τα νοκ-άουτ και ο ΠΑΟΚ

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε ακόμη μία μεγάλη εμφάνιση στο Europa League, επικράτησε με 1-0 στη Σουηδία της Μάλμε και έκανε αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στα νοκ-άουτ.

Οι ερυθρόλευκοι, χάρη στο πανέμορφο γκολ του Αγιούμπ Ελ Κααμπί ανέβηκαν στους 6 βαθμούς σε 3 παιχνίδια και είναι στην 12η θέση της βαθμολογίας του League Phase της διοργάνωσης. Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είναι πολύ ψηλά στη βαθμολογία και την επόμενη αγωνιστική θα υποδεχτεί τη Ρέιντζερς στο Καραϊσκάκη για την 4η αγωνιστική και με νίκη θα «αγκαλιάσει» μίνιμουμ την πρώτη 24αδα.

Διαβάστε επίσης: H σούπερ σέξι Άστριντ ήταν στο ΟΑΚΑ και δεν κρατήθηκε: «Πώς βρεθήκαμε από το Μπερναμπέου, να παίζουμε με τη χειρότερη ομάδα της Ελλάδας» (vids)

Ο Ολυμπιακός πλέον έχει αυξήσει κατά πολύ τις πιθανότητες του για πρόκριση τόσο στην πρώτη 8αδα του Europa League, αλλά και στα νοκ-άουτ μέσω των θέσεων 9-24, σύμφωνα με τις πιθανότητες που δίνει το «Football Meets Data». Κάτι που δεν ισχύει για τον ΠΑΟΚ, που είναι ο έτερος εκπρόσωπος του ελληνικού ποδοσφαίρου στο Europa, αφού έχει μόλις έναν βαθμό μετά τις πρώτες τρεις αγωνιστικές.

Ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και όλα τα δεδομένα

Η γνωστή σελίδα, που ασχολείται με τα δεδομένα στο ποδόσφαιρο, πραγματοποίησε 10.000 προσομοιώσεις και παρουσίασε τις πιθανότητες κάθε ομάδας να τερματίσει στην πρώτη «8άδα» και στην πρώτη «24άδα», της κοινής βαθμολογίας που θα υπάρχει πλέον στις τρεις διοργανώσεις της UEFA.

Σύμφωνα με το «Football Meets Data», μετά από τις προσομοιώσεις που πραγματοποίησε με την ολοκλήρωση της 3ης αγωνιστικής, ο Ολυμπιακός θα βρίσκεται στην πρώτη 8αδα με πιθανότητες που αγγίζουν το 39%, ενώ είναι μία από τις ομάδες που έχει τη μεγαλύτερη άνοδο των πιθανοτήτων του για να πάρει απευθείας την πρόκριση. Όπως θα δείτε παρακάτω ο Ολυμπιακός είναι στο +15% και είναι πίσω μόνο από τις Μπόντο Γκλιμτ και Άγιαξ, μετά από το πέρας της αγωνιστικής, ενώ είναι μαζί με την Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά την «24άδα» του League Phase του Europa League, ο Ολυμπιακός μετά το διπλό στη Σουηδία έχει 95% πιθανότητες να βρεθεί εκεί και να συνεχίσει στα νοκ-άουτ, καθώς βρίσκεται στην 10η θέση της προσομοίωσης.

Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ, μετά τις δύο ήττες από Γαλατά και Στεάουα, αλλά και την ισοπαλία επί της Βικτόρια Πλζεν με 2-2 στην Τούμπα βρίσκεται εκτός 24αδας και ειδικότερα στην στην 31η θέση, με 36% πιθανότητες να είναι στην 24άδα και μόλις 1% στην τελική 8άδα. Και όλα αυτά ενώ ακολουθεί η μεγάλη αναμέτρηση με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ.

Οι πιθανότητες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ:

Η βαθμολογία της League Phase του Europa League

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ