Football meets data: «Φαβορί για πρόκριση ο Ολυμπιακός – Εκτός 24άδας ο ΠΑΟΚ» (pic+vid)

Football meets data: «Φαβορί για πρόκριση ο Ολυμπιακός – Εκτός 24άδας ο ΠΑΟΚ» (pic+vid)

Σύμφωνα με το «Football meets data», ο Ολυμπιακός έχει 82% πιθανότητες για να μπει στο top-24 του Europa League - Στην 28η θέση «βλέπει» τον ΠΑΟΚ

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ μετρούν αντίστροφα για τις αναμετρήσεις με Μάλμε και Βικτόρια Πλζεν για την 3η αγωνιστική της League Phase του Europa League.

Οι Ερυθρόλευκοι το βράδυ της Πέμπτης στις 22:00 ώρα Ελλάδας θα αντιμετωπίσουν στη Σουηδία την Μάλμε με στόχο να πετύχουν τη δεύτερη νίκη τους στη φετινή διοργάνωση, μετά από εκείνη που πανηγύρισαν στο «Γ. Καραϊσκάκης» απέναντι στην Μπράγκα (3-0).

Διαβάστε επίσης: Βαρύς ο πέλεκυς για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Λουτσέσκου, Λαμέλα και «φροντιστές»

Οι Θεσσαλονικείς την ίδια ημέρα (Πέμπτη, 24/10, 19:45) θα υποδεχθούν την Βικτόρια Πλζεν στην Τούμπα, σε ένα παιχνίδι που είναι κομβικό για τη φετινή ευρωπαϊκή πορεία του Δικεφάλου του Βορρά, μετά την εντός έδρας ήττα από την Στεάουα Βουκουρεστίου με 1-0.

Μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές ο Ολυμπιακός με απολογισμό 1 νίκη και 1 ήττα βρίσκεται στη μέση της βαθμολογίας και πιο συγκεκριμένα στην 15η θέση με 3 βαθμούς, ενώ ο ΠΑΟΚ είναι στην 32η θέση του σχετικού πίνακα με δύο ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Οι πιθανότητες για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

Οι Ερυθρόλευκοι βρίσκονται σε καλύτερη βαθμολογική θέση από τους Θεσσαλονικείς και όπως αναφέρει το «Football meets data», που ασχολείται εκτενώς με τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έχουν περισσότερες πιθανότητες για να περάσουν στην επόμενη φάση του Europa League.

Το «Football meets data», αναλύοντας διάφορα δεδομένα γύρω από τις ομάδες, θεωρεί ότι Ολυμπιακός έχει 82% πιθανότητες για να ολοκληρώσει τη League Phase στην 12η θέση και να μπει στο top-24, αλλά και 24% πιθανότητες για να τερματίσει στην πρώτη 8άδα.

Όσον αφορά στον ΠΑΟΚ, θεωρεί ότι ο Δικέφαλος του Βορρά θα τερματίσει στην 28η θέση της βαθμολογίας και θα μείνει εκτός συνέχειας. Σύμφωνα με το «Football meets data», η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έχει 42% πιθανότητες για να βρεθεί στην πρώτη 24άδα και μόλις 4% για μπει στην πρώτη οκτάδα.

Υπενθυμίζουμε ότι όσες ομάδες τερματίσουν στην πρώτη 8άδα θα περάσουν απευθείας στους «16» του Europa League, ενώ οι ομάδες που θα ολοκληρώσουν τη League Phase από το 9 έως το 24 θα κοντραριστούν για τις άλλες 8 θέσεις.

Από εκεί και πέρα, το «Football meets data» βλέπει ως φαβορί για την πρώτη θέση την Τότεναμ με 77%, ενώ τις περισσότερες πιθανότητες για την πρώτη 8άδα έχουν οι Λάτσιο (72%), Λιόν (68%), Μπιλμπάο (52%), Άντερλεχτ (49%), Άιντραχτ Φρανκφούρτης (44%), Σλάβια Πράγας (44%) και Γαλατάσαραϊ (40%).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ