ΠΑΟΚ: Πάει από νωρίς σε «τελικούς»

Ο ΠΑΟΚ έχει προσθέσει μεγάλη πίεση και μπαίνει από αρκετά νωρίς σε «τελικούς» σίγουρα στην Ευρώπη, αλλά και σε παιχνίδια του πρωταθλήματος

Αρχίζοντας από δύο βασικά πράγματα, θα θυμίσουμε πρώτον ότι το μπάσκετ δεν είναι ποδόσφαιρο και συνεπώς δεν νικάει 9 φορές στις 10 η σαφέστατα καλύτερη ομάδα ή έστω αυτή που έχει τις περισσότερες ευκαιρίες.

Και κατά δεύτερον είναι πάρα πολύ νωρίς στη σεζόν, τουλάχιστον όσον αφορά τις ελληνικές διοργανώσεις και έχει ακόμα δρόμο και η Ευρώπη, όσο και αν ο ΠΑΟΚ δυσκόλεψε πολύ την αποστολή του στο Europa League και ήδη είχε χάσει μια τεράστια ευκαιρία να βρεθεί στον προθάλαμο του Τσάμπιονς Λίγκ, με την ήττα από τη Μάλμε στην παράταση και κυρίως με την ισοφάριση που δέχτηκε στις καθυστερήσεις της κανονικής διάρκειας από τους Σουηδούς.

Όπως και να έχει όμως οι πρωταθλητές έχουν προσθέσει από μόνοι τους μεγάλη πίεση και μπαίνουν από αρκετά νωρίς σε «τελικούς» σίγουρα στην Ευρώπη αλλά και σε παιχνίδια του πρωταθλήματος όπως πχ αυτό με το Λεβαδειακό την Κυριακή, που το «πρέπει» γιγαντώνεται για βαθμολογικούς αλλά και ψυχολογικούς λόγους.

Από εκεί και πέρα, όμως είναι ξεκάθαρο ότι ακόμα ο Τσάλοφ και ο Τισουντάλι δεν έχουν δώσει στην ομάδα αυτά που θέλει στην επίθεση και η επιστροφή του Μπράντον Τόμας (ο Ισπανός αναρρώνει από τον τραυματισμό του στον αγώνα με την Σάμροκ Ρόβερς) είναι καθοριστική δεδομένου ότι είναι η πιο αξιόπιστη επιθετική λύση των πρωταθλητών.

Ο Δικέφαλος έχει πάρει ελάχιστα γκολ από τους επιθετικούς του και χάνει πολύτιμους πόντους σε παιχνίδια που είτε είναι ισάξιος από τον αντίπαλο του (0-0 με Παναθηναϊκό στην Τούμπα) είτε καλύτερος χάνοντας και πολλές ευκαιρίες (0-1 με Άρη στην Τούμπα και 0-1 με Στεάουα στην Τούμπα επίσης) αλλά ακόμα και με τη Γαλατάσαραϊ (ήττα με 3-1 με το τρίτο γκολ των νικητών στις καθυστερήσεις και με τον ΠΑΟΚ προηγουμένως να έχει χάσει 2-3 κλασσικές ευκαιρίες στο παιχνίδι) το τελικό σκορ είναι ξεκάθαρα θέμα αποτελεσματικότητας.

Το εύκολο γκολ λείπει δραματικά στον ΠΑΟΚ που μπορεί να μην το πλήρωσε στα πιο βατά ευρωπαϊκά παιχνίδια στην αρχή με Μπάνια Λούκα και Σάμροκ Ρόβερς, αλλά έχει αρχίσει να του στοιχίζει ακριβά τώρα. Διότι με τη Στεάουα για παράδειγμα, δεδομένου ότι η βαθμολογία είναι συνολική για όλους, αλλιώς θα ήταν να είχε ο ΠΑΟΚ έστω 1 πόντο και οι Ρουμάνοι 4 και αλλιώς είναι αυτό το 0-6 τώρα.

Με πάνω από 25 τελικές οι γηπεδούχοι έμειναν και πάλι στο μηδέν και μάλιστα τη στιγμή που έπαιξαν για ένα ολόκληρο ημίχρονο χρονικά (35 λεπτά του δευτέρου μέρους συν το 10λεπτο των καθυστερήσεων) με αριθμητικό πλεονέκτημα από την αποβολή του Ολάρου στο 55’. Και αυτό διότι οι επιθετικοί ήταν «αόρατοι» και την ίδια στιγμή δεν κάλυψαν το κενό ούτε οι μεσοεπιθετικοί όπως έκαναν σε άλλα παιχνίδια.

Επίσης όσο περνάει ο καιρός φαίνεται όλο και περισσότερο πόσο σημαντική είναι η απώλεια του Σουαλιχό Μεϊτέ. Ο Γάλλος μέσος έδινε άλλη οντότητα στο παιχνίδι της ομάδας του, πρόσθετε ποιότητα και ήταν σαφέστατα πιο γρήγορο το κέντρο με αυτόν στη σύνθεση, σε σχέση με το τωρινό δίδυμο Καμαρά-Σβάμπ.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε ξεκαθαρίσει ότι ο ΠΑΟΚ θα αρχίσει να ρολάρει μετά τον Οκτώβριο και βάση ημερομηνιών έχει ακόμα κάποιες μέρες. Όμως είναι σημαντικό να μην χάσει άλλο έδαφος πριν και μετά τη διακοπή για τις Εθνικές ομάδες ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να καλύψει το χάντικαπ που έχει ήδη δημιουργήσει, ειδικά στην Ευρώπη.

πηγή: In.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από