Ολυμπιακός: Το «κούμπωμα» Έσε-Μουζακίτη και η… επιστροφή του Ζέλσον Μάρτινς

Ολυμπιακός: Το «κούμπωμα» Έσε-Μουζακίτη και η… επιστροφή του Ζέλσον Μάρτινς

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έλυσε τον... γρίφο του άξονα της μεσαίας γραμμής του Ολυμπιακού με τους Έσε, Μουζακίτη και σε συνδυασμό με την επιστροφή του Μάρτινς, «διέλυσε» την Μπράγκα.

Χωρίς να αφήσει κανένα περιθώριο στη Μπράγκα να πιστέψει ότι μπορεί να φύγει με βαθμό ή βαθμούς από το «Γ. Καραϊσκάκης», ο Ολυμπιακός επικράτησε των Πορτογάλων με 3-0, πέτυχε την πρώτη του φετινή νίκη στη League Phase του Europa League και πραγματοποίησε εμφάνιση τροπαιούχου ευρωπαϊκού Κυπέλλου.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ κέρδισε τον Κάρλος Καρβαλιάλ στην… σκακιέρα του Φαληρικού γηπέδου και to10.gr καταγράφει την επιρροή των Σαντιάγκο Έσε και Χρήστου Μουζακίτη στον άξονα της μεσαίας γραμμής των Πειραιωτών, αλλά και τη συνεισφορά του Ζέλσον Μάρτινς στο επιθετικό τρίτο των «ερυθρόλευκων».

Διαβάστε επίσης: Το +13% του Ολυμπιακού και οι πιθανότητες του ΠΑΟΚ για την 8άδα του Europa League (pic, vids)

Έσε και Μουζακίτης, ή Μουζακίτης και Έσε, είναι οι επιλογές του Μεντιλίμπαρ στα τελευταία δύο παιχνίδια του Ολυμπιακού σε Ελλάδα (κόντρα στον Ατρόμητο) και Ευρώπη, για να είναι το δίδυμο μπροστά από την τετράδα της άμυνας των Πειραιωτών. Ο Βάσκος τεχνικός έψαχνε από την αρχή της σεζόν τον παρτενέρ του Αργεντινού και οι συγκυρίες έφεραν τον 17χρονο πρωταθλητή Ευρώπης με την Κ19, στην ενδεκάδα των «ερυθρολεύκων».

Κάπως έτσι, το βράδυ της Πέμπτης (3/10), Έσε και Μουζακίτης λειτούργησαν ως… μετρονόμοι στην μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού, δείχνοντας σαν να παίζουν μαζί για χρόνια. Είτε τοποθετημένοι σε ευθεία, είτε με τον έναν εκ των δύο να παίρνει μέτρα στο γήπεδο, όπως φαίνεται στις παρακάτω εικόνες, οι ταλαντούχοι μέσοι είχαν τον έλεγχο του τι συμβαίνει στην… κουλούρα.

Αμφότεροι αγωνίστηκαν σε όλο το 90λεπτο, με τον Έσε να έχει 68 ενέργειες με την μπάλα, 35/44 (80%) εύστοχες μεταβιβάσεις, 1 πάσα κλειδί, 2/10 κερδισμένες μονομαχίες, 4 κλεψίματα, 2 τάκλιν και φυσικά το γκολ για το 2-0 που ουσιαστικά «καθάρισε» την υπόθεση νίκη για τον Ολυμπιακό.

Όλα αυτά, την ώρα που ο Μουζακίτης κατέγραψε 50 ενέργειες με τη μπάλα, 35/39 (90%) εύστοχες μεταβιβάσεις, 1 πάσα κλειδί, 3 κλεψίματα και 2 τάκλιν που ξεσήκωσαν το Καραϊσκάκης. Επίσης, να σημειωθεί πως, ο 17χρονος μέσος είχε 3/3 εύστοχες μακρινές μεταβιβάσεις, κάτι που ζητά ο Μεντιλίμπαρ από τους χαφ του, με τον «μικρό» να δείχνει πως μπορεί ακόμη και εν στάση (!) να αλλάξει το παιχνίδι με μία «μεγάλη» μπαλιά.

Ο Ζέλσον που έλειψε από τη Γαλλία

Από τους πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού στη χτεσινή του νίκη ήταν και ο Ζέλσον Μάρτινς. Ο Πορτογάλος εξτρέμ, έδειξε για ακόμη μία φορά τα καλά στοιχεία που έχει στο παιχνίδι του και πιθανότατα έλειψαν από την αναμέτρηση με τη Λιόν στη Γαλλία.

Ο Μάρτινς ήταν επικίνδυνος σχεδόν σε κάθε επαφή του με την μπάλα και εκμεταλλεύτηκε κάθε… σπιθαμή χώρου που του άφησαν οι αμυντικοί της Μπράγκα. Ήταν εκεί στο πρώτο γκολ του Ελ Κααμπί αφού μετά τη λάθος πάσα του Όρτα, έδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά και τεχνική, κατεβάζοντας με όμορφο τρόπο τη μπάλα και αφήνοντάς τη στον Μαροκινό που πλάσαρε για το 1-0.

Ο Πορτογάλος αγωνίστηκε για 73 λεπτά, πραγματοποιώντας 42 ενέργειες με τη μπάλα και καταγράφοντας 18/22 (82%) εύστοχες μεταβιβάσεις, 2 πάσες κλειδιά, 8/11 κερδισμένες μονομαχίες, 1 κλέψιμο και 2/5 πετυχημένες ντρίπλες, εκ των οποίων η μία ξεσήκωσε το Καραϊσκάκης.

Θυμηθείτε ξανά τις καλύτερες στιγμές από το Ολυμπιακός – Μπράγκα 3-0

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ