Ολυμπιακός – Μπράγκα 3-0: Γλέντι Μέντι και καλώς τους Πορτογάλους! (vids)

Ολυμπιακός – Μπράγκα 3-0: Γλέντι Μέντι και καλώς τους Πορτογάλους! (vids)

Εντυπωσιακός ο Ολυμπιακός, διέλυσε με 3-0 την Μπράγκα. Δύο γκολ ο Ελ Κααμπί, ένα ο Έσε. Μεγάλο παιχνίδι και από τον Ροντινέι.

Ο Ολυμπιακός, πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, διέλυσε στο «Γ. Καραϊσκάκης» την Μπράγκα με 3-0 για την δεύτερη αγωνιστική της League Phase του Europa League και πέτυχε την πρώτη του νίκη στη φετινή διοργάνωση.

Μια εντυπωσιακή εμφάνιση από τους Ερυθρόλευκους, που κυριάρχησαν απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο του φαληρικού γηπέδου και έφτασαν σε μια επιβλητική νίκη. Μεγάλο παιχνίδι από τους Ελ Κααμπί και Ροντινέι, με τον πρώτο να έχει δύο τέρματα και τον δεύτερο μια ασίστ και να δημιουργεί άλλο ένα γκολ. Ο Μαροκινός άνοιξε το σκορ στο 45’ και στο 59’ διαμόρφωσε το τελικό 3-0, ενώ ενδιάμεσα είχε σκοράρει ο Έσε (53’).

Διαβάστε επίσης: Τέλος ο Κονέ από την ΑΕΚ – Ακολουθούν και άλλοι

Αυτό ήταν το πρώτο ευρωπαϊκό εντός έδρας παιχνίδι των Πειραιωτών, μετά την κατάκτηση του Europa Conference League, με τους ποδοσφαιριστές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να χαρίζουν απλόχερα θέαμα στους χιλιάδες οπαδούς τους που βρέθηκαν στο Καραϊσκάκη.

Οι Ερυθρόλευκοι πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στο ντέρμπι που ακολουθεί με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (6/10), για την 7η αγωνιστική της Super League.

Έτσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Τζολάκη μπροστά από την εστία και τους Κοστίνια, Ρέτσο, Κάρμο και Ορτέγκα στην τετράδα της άμυνας. Στα χαφ ήταν οι Έσε και Μουζακίτης, με τους Ροντινέι, Τσικίνιο και Ζέλσον Μαρτίνς πίσω από τον Ελ Κααμπί. Ο Κάρλος Καρβαλιάλ από την άλλη, παρέταξε την Μπράγκα με την εξής 11άδα: Ματέους, Φερέιρα, Νιακατέ, Άρεϊ-Εμπί, Μαρίν, Καρβάλιο, Αντρέ Όρτα, Μπρούμα, Γκάμπρι Μαρτίνες, Ρικάρντο Όρτα και Ρομπέρτο Φερνάντες.

Ακυρώθηκε γκολ του Ελ Κααμπί

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και σκόραρε στο 5ο λεπτό με τον Ελ Κααμπί, μετά από πάσα του Ζέλσον Μαρτίνς, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ του Πορτογάλου.

Οι Πειραιώτες είχαν την κατοχή της μπάλας και έψαχναν τα κενά στην άμυνα της Μπράγκα, με τον Ελ Κααμπί στο 17’ και στο 19’ να βγαίνει απειλητικά απέναντι στον Ματέους, αλλά και στις δύο περιπτώσεις ο τερματοφύλακας της πορτογαλικής ομάδας μπλόκαρε. Στο 20’ η Μπράγκα, κόντρα στη ροή του αγώνα, απείλησε με τον Γκάμπρι Μαρτίνες, αλλά ο Τζολάκης έκλεισε ωραία τη γωνία του και μπλόκαρε.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός απάντησε με τον Ροντινέι. Ο Βραζιλιάνος βγήκε ταχύτατα από δεξιά και έκανε το δυνατό διαγώνιο σουτ, αλλά ο Ματέους απέκρουσε.

Στο 30’ ο Σαντιάγκο Έσε δοκίμασε το πόδι του από μακριά, αλλά ο τερματοφύλακας της Μπράγκα απέκρουσε σε κόρνερ, ενώ στο 32’ ο πορτιέρο της πορτογαλικής ομάδας. μπλόκαρε την κεφαλιά που έκανε ο Ελ Κααμπί.

Στο 38’ ο Τζολάκης έκανε μια ακόμα σημαντική απόκρουση, αυτή τη φορά σε σουτ του Ρικάρντο Όρτα. Ο μεσοεπιθετικός της Μπράγκα βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού και σούταρε από πλάγια θέση, αλλά ο νεαρός πορτιέρο έδιωξε σε κόρνερ.

Ελ Κααμπί και 1-0!

Στο 45’, τελικά, ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ που έψαχνε με τον Ελ Κααμπί. Ο Ζέλσον πάτησε στον Μαροκινό, αυτός σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Φερέιρα και κατέληξε στα δίχτυα του Ματέους για το 1-0 των Πειραιωτών.

Οι Ερυθρόλευκοι σκόραραν πριν ολοκληρωθεί το πρώτο 45άλεπτο και πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου έχοντας προβάδισμα στο σκορ.

Καταιγιστικός ο Ολυμπιακός: 3-0 με Έσε και Ελ Κααμπί

Όπως και στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και στο δεύτερο, ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά, με τους Ερυθρόλευκους να σκοράρουν δύο γκολ στο πρώτο 15άλεπτο και να φτάνουν στο 3-0.

Στο 53’ ο Ροντινέι βγήκε ωραία από δεξιά, έκανε το γύρισμα και ο Έσε με εκπληκτικό τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ματέους για το 2-0 των Πειραιωτών. Δυστυχώς για τον Βραζιλιάνο, η μπάλα κόντραρε και δεν του πιστώθηκε η ασίστ.

Στο 55’ ο Τσικίνιο βρέθηκε σε θέση βολής και σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία επαφή του Πορτογάλου μέσου του Ολυμπιακού με την μπάλα, καθώς στο 58’ έγινε αναγκαστική αλλαγή, αφήνοντας τη θέση του στον Γουίλιαν.

Αμέσως μετά την αλλαγή, ο Ολυμπιακός έκανε το 3-0, με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Ελ Κααμπί. Ο Ροντινέι έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Ελ Κααμπί σαν σε… προπόνηση εκτέλεσε τον Ματέους, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Πειραιωτών.

Στο 70’ η Μπράγκα έφτασε κοντά στο γκολ με τον Ρικάρντο Όρτα, αλλά ο Κάρμο του είπε «όχι» Ο άσος της Μπράγκα πλάσαρε και έδωσε στην μπάλα πορεία προς τα δίχτυα, αλλά ο Κάρμο πρόλαβε και έδιωξε με το κεφάλι σε κόρνερ, πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Τρία λεπτά αργότερα ο Μεντιλίμπαρ έκανε δύο αλλαγές, με τον έμπειρο τεχνικό να βάζει στο παιχνίδι τους Ντόη και Ολιβέιρα αντί των Ρέτσου και Μαρτίνς. Στο 80’ έκλεισε τις αλλαγές του, με τους Πιρόλα και Μασούρα να παίρνουν τις θέσεις των Κάρμο και Ροντινέι.

Στο 82’ ο Ολιβέιρα εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι, ο Κοστίνια έκανε την προβολή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη απέναντι στην Μπράγκα με 3-0.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Κοστίνια, Ρέτσος (73′ Ντόι), Κάρμο (81′ Πιρόλα), Ορτέγα, Εσε, Μουζακίτης, Τσικίνιο (58′ λ.τρ. Γουίλιαν), Ροντινέι (81′ Μασούρας), Ζέλσον (73′ Ολιβέιρα) και Ελ Καμπί

ΜΠΡΑΓΚΑ: Ματέους, Μαρτίν (68′ Ρότζερ Φερνάντες), Αρεϊ-Μπι, Νιακατέ, Ζοάο Φερέιρα, Μπρούμα, Αντρέ Όρτα (68′ Γκόμεζ), Βίτορ Καρβάλιο (46′ Ζαν Γκόρμπι), Ρικάρντο Όρτα, Ρομπέρτο Φερνάντεζ (68’Ελ Ουαζάνι) και Γκάμπρι Μαρτίνεζ (46′ Γκάρμπι)

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ