Ο Μεντιλίμπαρ σκέφτεται Μουζακίτη για Μπράγκα – Η απόφαση για Μπακούλα, Παπακανέλλο, Κουτσίδη

Η εικόνα του Χρήστου Μουζακίτη στο ματς με τον Ατρόμητο, η απόδοσή του και τα στοιχεία που προσέφερε στον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού, κάνουν τον Μεντιλίμπαρ να τον σκέφτεται ακόμη και για βασικό κόντρα στην Μπράγκα. Μπακούλας, Παπακανέλλος οι επόμενοι στη σειρά της ευκαιρίας.

Ποιος και τι είναι ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν θα το μάθουμε τώρα. Είναι ανοιχτό βιβλίο. Ηταν από την πρώτη ημέρα που κάθισε στον πάγκο του Ολυμπιακού. Ενας άμεσος, ευθύς, ακραία ειλικρινής, αλλά και δίκαιος προπονητής. Που όταν πιστεύει ότι κάποιος αξίζει την ευκαιρία, θα του τη δώσει. Χωρίς φόβο και χωρίς δεύτερες σκέψεις. Και αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Ούτε να αλλάξει. Βλέπετε, ο «Μέντι» είναι 63 ετών, πλέον. Είναι αργά για αλλαγές στον χαρακτήρα και την προσωπικότητά του.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, κόντρα στη Λιόν έβαλε για 35 λεπτά τον Μπάμπη Κωστούλα. Και δικαιώθηκε, καθώς ο 17χρονος επιθετικός ήταν εξαιρετικός στο διάστημα που αγωνίστηκε. Τρεις ημέρες μετά, με τον Ατρόμητο, ο Κωστούλας έπαιξε στο αρχικό σχήμα. Ο προπονητής πείστηκε ότι είναι έτοιμος. Τον έβαλε. Και φυσικά δεν λάθεψε. Και το ίδιο ισχύει και με την επιλογή του στο πρόσωπο του Χρήστου Μουζακίτη.

Διαβάστε επίσης: Καλύτερη μεταγραφή της Euroleague ο Βεζένκοφ, σύμφωνα με τους GM’s των ομάδων

Ο Μεντιλίμπαρ είχε πάρει στην αποστολή τον «μικρό» και στη Γαλλία. Τον είχε σηκώσει για ζέσταμα με την πρώτη «φουρνιά». Τον είχε στο μυαλό του. Αλλά το παιχνίδι δεν τον βοήθησε. Την Κυριακή, κόντρα στους Περιστεριώτες του έδωσε την παρθενική παρουσία στην αρχική 11άδα. Και ο «μικρός», έκανε αυτό που περίμενε ο προπονητής του. Εντυπωσίασε με την παρουσία του, την ετοιμότητά του, την ωριμότητά του, τις ιδέες του, τις αποφάσεις του, την ψυχραιμία του. Σαν να ήταν έτοιμος από καιρό.

Όπως και στην περίπτωση του Κωστούλα, λοιπόν, ο Μεντιλίμπαρ δεν κρύβει ότι ο Μουζακίτης τον έβαλε σε σκέψεις. Σοβαρές σκέψεις. Που φτάνουν έως και το αρχικό σχήμα του αγώνα με την Μπράγκα. Δεν λέμε ότι θα γίνει σίγουρα. Αλλά αυτό που 100% ισχύει, είναι πως ο τεχνικός των Πειραιωτών τον έχει στο μυαλό του ως μια βασική επιλογή για το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι στη League Phase του Europa League. Ένα από τα πιο κρίσιμα της σεζόν έως τώρα. Με το «πρέπει» της νίκης να είναι εξαιρετικά απαιτητικό και πιεστικό.

Κι όμως, ο Μεντιλίμπαρ είναι πεπεισμένος ότι ακόμη και στο υψηλότερο επίπεδο, ο Μουζακίτης μπορεί να ανταποκριθεί και να παίξει το ποδόσφαιρο που ξέρει. Και το οποίο δεν ομοιάζει με οποιουδήποτε άλλου μέσου διαθέτει ο Ολυμπιακός στο ρόστερ του. Και αυτό είναι κάτι που ο Βάσκος είχε διακρίνει από το καλοκαίρι. Όταν δεν είχε κρύψει πως η φοβερή ικανότητα του 17χρονου μέσου να… προβλέπει καταστάσεις και να έχει αποφασίσει τι θα κάνει σε κάθε στιγμή, πριν ακόμη πάρει την μπάλα στα πόδια του, είναι ένα στοιχεία που δεν μπορεί να περάσει ανεκμετάλλευτο.

Για αυτό, λοιπόν, δεν πρέπει να προκαλέσει έκπληξη σε οποιονδήποτε εάν την Πέμπτη ανοίξει η πόρτα της 11άδας και σε ευρωπαϊκό επίπεδο…

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΜΠΑΚΟΥΛΑΣ, ΠΑΠΑΚΑΝΕΛΛΟΣ

Σε αυτό το σημείο έχει αξία να αναφέρουμε πως η απόδοση του Κωστούλα και του Μουζακίτη, αποτελεί αυτόματα ώθηση και για τα υπόλοιπα υπερταλαντούχα παιδιά της ομάδας Νέων που κατέκτησε το Youth League και τα οποία προπονούνται υπό τις οδηγίες του Μεντιλίμπαρ από το καλοκαίρι. Από την περασμένη εβδομάδα υπάρχει η αίσθηση ότι ο Βάσκος τεχνικός έχει αποφασίσει να ανοίξει κι άλλο το rotation σε ό,τι έχει να κάνει με τους «μικρούς». Όχι από ανάγκη ή για να βρει λύσεις. Αλλά διότι διαπιστώνει πως το επίπεδο ετοιμότητάς τους, η δίψα και η συγκέντρωσή τους, είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Επόμενη στην επετηρίδα είναι ο Φάνης Μπακούλας και ο Αντώνης Παπακανέλλος. Για την ακρίβεια, υπάρχει η βεβαιότητα πως ο «baby Τσικίνιο» και ο βιρτουόζος εξτρέμ είναι πλέον απλά θέμα χρόνου να πάρουν τις ευκαιρίες τους. Όχι… χαριστικά, αλλά διότι προπονούνται καλά. Είναι σε καλή κατάσταση. Και πάνω από όλα, έχουν το ταλέντο και το επίπεδο να ανταποκριθούν. Ισως και καλύτερα από κάποιους πιο έμπειρους συμπαίκτες τους σε αυτό το σημείο της σεζόν. Ο πρώτος, είναι ίσως ο πιο γυμνασμένος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, μαζί με τον Τσικίνιο, ενώ ο «Πάπα», είναι… καλλιτέχνης. Και αυτό δεν το μαθαίνεις στο γυμναστήριο.

Η ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΤΣΙΔΗ

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι με την πρώτη ομάδα συνεχίζει να προπονείται και να βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και ο Ισίδωρος Κουτσίδης. Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός είναι 6ος στην εσωτερική επετηρίδα των στόπερ, κάτι που δεν αποκλείει, ωστόσο, ότι μπορεί να πάρει χρόνο σε κάποιο παιχνίδι. Στη δική του περίπτωση, ωστόσο, το θέμα έχει να κάνει με τη δουλειά που γίνεται στο Ρέντη. Με τους Ερυθρόλευκους να φτιάχνουν το κορμί του και να τον ετοιμάζουν για το… προσεχώς. Διότι δεν βρίσκεις κάθε μέρα στόπερ, σχεδόν 2.00μ., δυνατό, γρήγορο, με καλή επαφή με την μπάλα και να είναι και δικός σου από μικρό παιδί. Και στη δική του περίπτωση, είναι απλά θέμα χρόνου να μπει…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από