Συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε ο Έσε: Τα απίστευτα τρεξίματα, οι καλύψεις στα μπάκ και το 84% στις πάσες (vids)

Συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε ο Έσε: Τα απίστευτα τρεξίματα, οι καλύψεις στα μπάκ και το 84% στις πάσες (vids)

Ο Σαντιάγκο Έσε συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πέρσι. Η εξαιρετική εμφάνιση με τη Λιόν, το ασταμάτητο τρέξιμο σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου, η κάλυψη των μπακ και το 84% στις πάσες...

Ο Ολυμπιακός μπορεί να ηττήθηκε από τη Λιόν με 2-0 στην πρεμιέρα της League Phase του Europa League στο «Groupama Stadium» και να ξεκίνησε με το αριστερό την ευρωπαϊκή του πορεία, όμως ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει να κρατήσει πράγματα ενόψει της συνέχειας από την αναμέτρηση με τη γαλλική ομάδα.

Η εμφάνιση του Χαράλαμπου Κωστούλα στο ευρωπαϊκό του ντεμπούτο ήταν πολύ ενθαρρυντική, η συνεργασία των τριών κεντρικών αμυντικών που χρησιμοποίησε ο Βάσκος τεχνικός στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς ήταν καλή, ενώ και ο Κωνσταντίνος Τζολάκης είχε καλές αντιδράσεις στις ευκαιρίες της Λιόν.

Ωστόσο, για ακόμη μια φορά, ο Σαντιάγκο Έσε «τράβηξε» τα βλέμματα με την εμφάνιση που έκανε παρότι δεν πήραν κάτι οι Πειραιώτες από την αναμέτρηση. Ο 22χρονος Αργεντινός μέσος συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε την περσινή χρονιά στο λιμάνι και πραγματοποίησε άλλη μια σπουδαία εμφάνιση με τα ερυθρόλευκα.

Ο Έσε έτρεξε ασταμάτητα στο «Groupama Stadium», κάλυψε όλες τις «τρύπες». έκλεψε πολλές μπάλες, ενώ είχε και πολύ υψηλά ποσοστά στις εύστοχες πάσες. Ο Αργεντινός χαφ γενικότερα «πάτησε» σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου, ενώ είχε τις περισσότερες ανακτήσεις μπάλας από όλους τους Πειραιώτες.

Όπως δείχνουν και οι αριθμοί ο Έσε είναι ο «μετρονόμος» του Μεντιλίμπαρ στη μεσαία γραμμή, κάνει τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ είναι ο συνδετικός κρίκος σε άμυνα και επίθεση.

Η αμυντική προσήλωση

Ο Ολυμπιακός έπαιξε με 3-5-2 στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, κάτι που σήμαινε ότι οι μέσοι του έπρεπε να «καλύπτουν» στα πλάγια. Ο Έσε το έκανε σε πολύ υψηλό επίπεδο, κατέγραψε τα περισσότερα τρεξίματα από πλευράς ερυθρόλευκων και έκανε τα πάντα.

Είχε 4 πετυχημένα τάκλιν και 7 ανακτήσεις μπάλας, σε ένα ματς που ήταν πολύ σημαντικές αν υπολογίσει κανείς ότι οι περισσότερες εξ αυτών οδήγησαν σε αντεπιθέσεις. Η μία εξ αυτών ήταν αυτή που έφερε την τεράστια χαμένη ευκαιρία του Ρόμαν Γιάρεμτσουκ στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου.

Από εκεί και πέρα, ο Έσε είχε και μία κίτρινη κάρτα, ενώ αρκετές φορές βρέθηκε είτε στο πλάι του Ρέτσου για να καλύψει ανέβασμα του Ροντινέι, είτε στο πλάι του Πιρόλα γιατί κάλυψε τον Ορτέγκα. Στα εξειδικευμένα στατιστικά το πόσο καλό παιχνίδι έχει κάνει δεν φαίνεται, όμως η αμυντική του προσήλωση στο πλάνο του προπονητή δείχνει γιατί είναι αναντικατάστατος από την περσινή χρονιά στη μεσαία γραμμή των Πειραιωτών.

Η δημιουργία και τα απίστευτα χιλιόμετρα

Ο Σαντιάγκο Έσε δεν είναι ένας μέσος που θα κάνει τη διαφορά με ασίστ και γκολ. Είναι όμως ένα «υπερεργαλείο» που κάνει τα πάντα, που καλύπτει τους συμπαίκτες του, έχει τρεξίματα που δεν έχουν άλλοι, ενώ δεν κάνει και λάθη. Το απέδειξε και στο παιχνίδι με τη Λιόν που ο Ολυμπιακός δεν είχε την κατοχή στα πόδια του.

Συνολικά ο Αργεντινός είχε 49 φορές την μπάλα στην κατοχή του, ενώ είχε 38 ολοκληρωμένες πάσες. Από αυτές οι 32 ήταν σωστές, το ποσοστό ευστοχίας ήταν στο 84% και ήταν το υψηλότερο από τους χαφ του Ολυμπιακού. Είχε δύο κερδισμένα φάουλ, ενώ επιθετικά είχε ένα μεστό ματς. Όπως συνέβαινε και πέρσι. Ο Έσε είναι κομβικός στο παιχνίδι του Ολυμπιακού και φαίνεται από τον τρόπο που τον χρησιμοποιεί ο Μεντιλίμπαρ, αλλά και από την περσινή σεζόν.

Και όλα αυτά ενώ παίζει στα… κόκκινα μιας και το καλοκαίρι που πέρασε βρισκόταν στα γήπεδα του Παρισιού με την εθνική ομάδα της Αργεντινής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό δείχνει και τη φυσική του κατάσταση, αλλά και γιατί πολλά μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης παρακολουθούν την περίπτωση του εδώ και έναν χρόνο. Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος έχει 6 παιχνίδια φέτος σε Ελλάδα και Ευρώπη και παίζει ασταμάτητα ξανά…

Την περσινή χρονιά είχε 50 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με 1 γκολ και 3 ασίστ. Συνολικά είχε παίξει 4.094 λεπτά με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Από εκεί και πέρα, η πιο σημαντική ήταν αυτή στον τελικό του Conference League κόντρα στη Φιορεντίνα, όπου ο Ελ Κααμπί σημείωσε το πιο ιστορικό γκολ των Πειραιωτών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ