Τι έκαναν οι αντίπαλοι Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στη πρεμιέρα της League Phase του Europa League (vids)

Τι έκαναν οι αντίπαλοι Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στη πρεμιέρα της League Phase του Europa League (vids)

Η μεγάλη ανατροπή της Μπράγκα, η έκπληξη της Τβέντε, και η ήττα της Πόρτο - Όλα τα αποτελέσματα των αντιπάλων του Ολυμπιακού στη 1η αγωνιστική της League Phase του Europa League

Ο Ολυμπιακός πάλεψε κόντρα στη Λιόν, ωστόσο ηττήθηκε στη «Groupama Stadium» με 2-0 και ξεκίνησε με το… αριστερό τις υποχρεώσεις του στη League Phase του Europa League.Οι ερυθρόλευκοι στην επόμενη ευρωπαϊκή τους υποχρέωση υποδέχονται στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» την Μπράγκα την ερχόμενη Πέμπτη (3/10,19:45), και στοχεύουν σε ένα θετικό αποτέλεσμα προκειμένου να έχουν μεγαλύτερες ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Παράλληλά, το βράδυ της Τετάρτης, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα από τη Γαλατασαράι στην Τουρκία (3-1) και την επόμενη αγωνιστική φιλοξενεί τη Στεάουα στην Τούμπα, με στόχο τους πρώτους βαθμούς στη διοργάνωση.

Διαβάστε επίσης: Ο Φλικ «έπιασε» Βαλβέρδε και Μαρτίνο

Oι «αρσεναλίστας» έκαναν την ανατροπή κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και μπήκαν νικηφόρα στη League Phase, ενώ από τους επόμενους αντιπάλους του Ολυμπιακού σημαντικές νίκες πέτυχαν η Στεάουα Βουκουρεστίου και η Ρέιντζερς. Αναπάντεχη ήττα για τη Πόρτο, η οποία έχασε με 3-2 εκτός έδρας από τη Μπόντο Γκλιμτ.

Για τους αντιπάλους του ΠΑΟΚ, «γκέλα» με το… καλημέρα για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ισοπαλίες για Άιντραχτ και Σοσιεδάδ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αντιπάλων του Ολυμπιακού στη πρεμιέρα της League Phase:

Μπράγκα – Μακάμπι Τελ Αβίβ 2-1

Η Μπράγκα, πήρε τελικά σπουδαία νίκη απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, με ανατροπή. Τα δύο γκολ των Πορτογάλων πέτυχε ο πρώην «ερυθρόλευκος», Μπρούμα, με το 2-1 να έρχεται στις καθυστερήσεις του αγώνα με εκτέλεση πέναλτι.

Μάλμε – Ρέιντζερς 0-2

Στο ματς όπου κοντραρίστηκαν δύο αντίπαλοι των Πειραιωτών, η Ρέιντζερς επιβλήθηκε εκτός έδρας της Μάλμε με 2-0.

Οι Σκωτσέζοι επιβλήθηκαν στη Σουηδία της Μάλμε, με τον 21χρονο επιθετικό τους, Ρος ΜακΚόσλαντ να παίρνει τη θέση του Τσέρνι στο 69΄ και επτά λεπτά αργότερα να «κλειδώνει» το εκτός έδρας «τρίποντο» των «διαμαρτυρόμενων». Το σκορ είχε ανοίξει μόλις στο πρώτο λεπτό ο Μπαϊράμι.

Μπόντο Γκλιμτ – Πόρτο 3-2

Η Πόρτο έπαθε μέγα κάζο στην Νορβηγία. Η Μπόντο Γκλιμντ θριάμβευσε απέναντι στους Πορτογάλους τους οποίους και νίκησε με 3-2 εντός έδρας, σε παιχνίδι στο οποίο αγωνιζόταν με 10 παίκτες από το 51ο λεπτό.

Οι «δράκοι» άνοιξαν το σκορ με τον Ομοροντιόν στο 8ο λεπτό, πετυχαίνοντας το ιστορικό πρώτο γκολ του Europa League με την νέα του μορφή. Η Μπόντο ισοφάρισε με τον Χάουγκε να δίνει την ασίστ και τον Χογκ να σκοράρει στο 15ο λεπτό.

Στο 40′ ο δημιουργός του 1-1 ντύθηκε εκτελεστής και έβαλε μπροστά στο σκορ την νορβηγική ομάδα. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 51′ η Μπόντο Γκλιμντ έμεινε με 10 παίκτες εξαιτίας της αποβολής του Μαάτα.

Αυτό δεν πτόησε ούτε στο παραμικρό τους Νορβηγούς, οι οποίοι έκαναν το 3-1 και πάλι με τον Χάουγκε. Η Πόρτο το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο τελικό 3-2 με τον Γκουλ στο 90ο λεπτό της συνάντησης.

Τότεναμ – Καραμπάγκ 3-0

Η Καραμπάγκ, αν και αγωνίστηκε με παίκτη παραπάνω για σχεδόν όλο τον αγώνα, γνώρισε την ήττα από τη Τότεναμ στο Λονδίνο. Η διαφορά ποιότητας ήταν πολύ μεγάλη κι έτσι οι Σπερς δεν δυσκολεύτηκαν να πάρουν τη νίκη.

Στο 13′, έξι λεπτά μετά την αποβολή του Ντραγκούσιν, ο Σολάνκε έκλεψε ψηλά, άνοιξε δεξιά στον Τζόνσον κι εκείνος πλάσαρε διαγώνια για το 1-0. Στο 52′ και μετά από κόρνερ ο Σαρ με σουτ από κοντά έγραψε το 2-0, ενώ στο 68′ ο Σολάνε με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τβέντε 1-1

Η Τβέντε έκανε την έκπληξη κι έφυγε με το βαθμό της ισοπαλίας από το «Ολντ Τράφορντ».

Οι «κόκκινοι διάβολοι» μπορεί να προηγήθηκαν με το γκολ του Κρίστιαν Έρικσεν στο 35′, αλλά οι Ολλανδοί είχαν… απάντηση. Στο 68′ ο Λάμμερς βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και έτσι διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Στεάουα Βουκουρεστίου – Ρίγα 4-1

Η Στεάουα Βουκουρεστίου έκανε «πάρτι» απέναντι στην άπειρη Ρίγα, επικρατώντας με 4-1. Οι Ρουμάνοι προηγήθηκαν με τον Μπιρλιγέα στο 8′, ωστόσο η «σταχτοπούτα» της διοργάνωσης απάντησε άμεσα φέρνοντας το ματς στα ίσα στο 23′.

Η συνέχεια, ωστόσο, ανήκε στη Στεάουα η οποία με ένα γκολ του Στεφανέσκου (32′) και δύο από τον Ολάρου (58′, 69′) πήρε ένα σημαντικό τρίποντο.

Tα αποτελέσματα των αντιπάλων του ΠΑΟΚ στη πρεμιέρα της League Phase

Άνετη επικράτηση για την Στεάουα Βουκουρεστίου (που θα αντιμετωπίσει και τις δύο ελληνικές ομάδες) απέναντι στην Ρίγα (4-1), όπως προαναφέραμε πιο πάνω.

Η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης μπορεί να προηγήθηκε 3-1 επί της Βικτόρια Πλζεν, ωστόσο οι Τσέχοι αντέδρασαν και με δύο γκολ στο τέλος έκαναν μία τεράστια ανατροπή και πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας (3-3).

Στο «Ολίμπικο», Ρόμα και Αθλέτικ Μπιλμπάο έμειναν στο 1-1, με τον Ιβάν Τζούριτς στον πάγκο των Ρωμαίων μετά την απόλυση του Ντε Ρόσι. «Γκέλα» για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στη Τβέντε (προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού), που «κόλλησε» στο 1-1 εντός έδρας, όπως και το ίδιο σκορ είχε η αναμέτρηση της Σοσιεδαδ στην έδρα της Νις.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα του ΠΑΟΚ:

  • 03/10 ΠΑΟΚ – Στεάουα (22:00)
  • 24/10 ΠΑΟΚ – Βικτόρια Πλζεν (19:45)
  • 07/11 Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ – ΠΑΟΚ (22:00)
  • 28/11 Ρίγα – ΠΑΟΚ (19:45)
  • 12/12 ΠΑΟΚ – Φερεντσβάρος (19:45)
  • 23/01 ΠΑΟΚ – Σλάβια Πράγας (22:00)
  • 30/01 Ρεάλ Σοσιεδάδ – ΠΑΟΚ (22:00)

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ