Λιόν – Ολυμπιακός 2-0: Το πάλεψε, αλλά… (vids)

Λιόν – Ολυμπιακός 2-0: Το πάλεψε, αλλά… (vids)

Ο Ολυμπιακός το πάλεψε στο Groupama Stadium, αλλά η Λιόν με δύο γκολ μέσα σε έξι λεπτά (Τσερκί 65’, Μπενραχμά 71’) πήρε τη νίκη με 2-0 για την 1η αγωνιστική της League Phase του Europa League.

Τα έδωσε όλα, είχε τις ευκαιρίες του, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Ολυμπιακός στην πρεμιέρα της League Phase του Europa League ηττήθηκε εκτός έδρας από τη Λιόν με 2-0.

Οι Ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να είχαν ανοίξει το σκορ στο 32’ με τον Ροντινέι, ενώ έχασαν ευκαιρίες και στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου, όταν το σκορ ήταν στο 0-0.

Διαβάστε επίσης: Διπλό της Ρέιντζερς στη Σουηδία (2-0) – Νικηφόρα πρεμιέρα και για τη Φενέρ (2-1,vids)

Οι Γάλλοι πέτυχαν δύο γκολ μέσα σε έξι λεπτά. Στο 65’ με τον Τσερκί και στο 71’ με τον Μπενραχμά. Οι Πειραιώτες στο 88’ θα μπορούσαν να μειώσουν σε 2-1 με αυτογκόλ του Τσαρλέτα Τσαρ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ του Γουίλιαν στην αρχή της φάσης.

Ο Ολυμπιακός πλέον αφήνει πίσω του το παιχνίδι με τη Λιόν στρέφει το βλέμμα του στο πρωτάθλημα και στο εντός έδρας παιχνίδι που ακολουθεί με τον Ατρόμητο (29/9, 18:00).

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ παρέταξε τον Ολυμπιακό με 3-5-2, έχοντας τον Τζολάκη μπροστά από την εστία και τους Ρέτσο, Κάρμο και Πιρόλα στην τριάδα της άμυνας. Οι Ροντινέι και Ορτέγκα ήταν τα δύο φουλ μπακ, με τους Τσικίνιο, Ντάνι Γκαρθιά και Έσε στην τριάδα των χαφ. Στην επίθεση ήταν οι Ελ Κααμπί και Γιάρεμτσουκ. Από την άλλη πλευρά, ο Πιερ Σαζ ξεκίνησε τη Λιόν με την εξής 11άδα: Περί, Μέιτλαντ-Νάις, Κλίντον Μάτα, Τσαλέτα-Τσαρ, Ταγλιαφίκο, Μάτιτς, Τολισό, Νουαμά, Τσερκί, Φοφανά και Λακαζέτ.

Άγγιξε το γκολ ο Ροντινέι

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε σε χαμηλό τέμπο, με τις φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες να είναι λιγοστές. Οι ποδοσφαιριστές του Μεντιλίμπαρ είχαν κλείσει καλά τους χώρους προς την εστία του Τζολάκη και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να χτυπήσουν στην κόντρα.

Στο 20’ οι Πειραιώτες βγήκαν ταχύτατα στην επίθεση, ο Ροντινέι «έσπασε» στον Τσικίνιο, αυτός έκανε το γύρισμα από δεξιά, αλλά ο Περί έπεσε και έδιωξε με το χέρι.

Οι γηπεδούχοι απάντησαν ένα λεπτό αργότερα με τον Νουαμά. Ο μεσοεπιθετικός της Λιόν έκανε το σουτ από δεξιά, αλλά ο Τζολάκης ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε. Στο 26’ η γαλλική ομάδα απείλησε με σουτ του Τολισό, αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού είχε κλείσει καλά τη γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 31’ οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν μια… ανάσα από το γκολ, αλλά ο Περί είπε «όχι» στον Ροντινέι. Ο Ελ Κααμπί έκλεψε και έδωσε στον Βραζιλιάνο, αυτός συνέκλινε από δεξιά και σούταρε δυνατά έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο κίπερ της Λιόν απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο 37’ ο Κάρμο πήρε την κεφαλιά, μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της Λιόν, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ, ενώ στο 44’ ο Τζολάκης απέκρουσε το επικίνδυνο γύρισμα του Λακαζέτ από δεξιά, με το πρώτο ημίχρονο στο Groupama Stadium να ολοκληρώνεται στο 0-0.

Δοκάρι ο Λακαζέτ, απείλησε ο Ελ Κααμπί

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές από τους δύο προπονητές, με τη Λιόν να έχει δοκάρι στο 48’ με τον Λακαζέτ. Ο επιθετικός της γαλλικής ομάδας σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Πιρόλα και κατέληξε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Τζολάκη.

Ο Ολυμπιακός απάντησε στο 50’. Ο Γκαρθία έκανε την κάθετη στον Ορτέγκα, αυτός γύρισε στον Γιάρεμτσουκ, ο Ουκρανός έκανε το πλασέ, αλλά η μπάλα σταμάτησε πάνω στον Ελ Κααμπί.

Τρία λεπτά αργότερα ο Φοφανά έκανε το γύρισμα από αριστερά, η μπάλα κόντραρε στον Κάρμο και πήρε πορεία προς την εστία του Ολυμπιακού, αλλά ο Τζολάκης έπεσε και μπλόκαρε. Στο 59’ ο Τολισό έκανε την κεφαλιά, μετά από κόρνερ, αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού μπλόκαρε και πάλι, κρατώντας το μηδέν. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, οι Πειραιώτες έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Ελ Κααμπί. Ο Ροντινέι σέντραρε από δεξιά, ο Μαροκινός στράικερ έκανε την προβολή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Μετά τη φάση του Αφρικανού, ο Μεντιλίμπαρ έκανε την πρώτη του αλλαγή στο παιχνίδι, με τον Κωστούλα να παίρνει τη θέση του Γιάρεμτσουκ.

Άνοιξε το σκορ ο Τσερκί

Στο 64’ ο Τολισό βγήκε τετ α τετ με τον Τζολάκη και σούταρε, αλλά ο τερματοφύλακας των Πειραιωτών απέκρουσε με τα πόδια.

Ένα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Τσερκί. Ο μεσοεπιθετικός της γαλλικής ομάδας σούταρε από πλάγια θέση, ο Τζολάκης προσπάθησε να αποκρούσει αλλά δεν τα κατάφερε, με τη Λιόν να κάνει το 1-0.

Κοντά στην ισοφάριση ο Ολυμπιακός

Μετά το γκολ ο Μεντιλίμπαρ έκανε δύο αλλαγές, με τους Γουίλιαν και Στάμενιτς να παίρνουν τις θέσεις των Ντάνι Γκαρθία και Πιρόλα αντίστοιχα. Στο 70’ ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Κωστούλα. Ο νεαρός επιθετικός  προσπάθησε να σκοράρει με ψαλιδάκι, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Περί.

2-0 με Μπενραχμά                 

Ο Ολυμπιακός άγγιξε το γκολ με τον Κωστούλα, αλλά η Λιόν δευτερόλεπτα αργότερα έκανε το 2-0. Ο Ζαχά έβγαλε τον Μπενραχμά σε θέση βολής και αυτός με σουτ διπλασίασε τα τέρματα της γαλλικής ομάδας.

Στο 78’ ο Ολυμπιακός είχε μια ακόμα τελική, αυτή τη φορά με τον Τσικίνιο, αλλά η κεφαλιά του Πορτογάλου έφυγε άουτ. Στο 82’ ο Μεντιλίμπαρ έριξε στο παιχνίδι και τον Βέλντε με τον Ντόι, με τους δύο παίκτες να παίρνουν τις θέσεις των Ρέτσου και Τσικίνιο.

Στο 88’ ο Τσαρλέτα Τσαρ έβαλε αυτογκόλ, μετά από σέντρα του Γουίλιαν από αριστερά, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ του Βραζιλιάνου. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τη Λιόν να παίρνει τη νίκη με 2-0.

Οι συνθέσεις:

ΛΙΟΝ: Περί, Μέιτλαντ Νάιλς, Ομαρί, Τσάλετα Τσαρ, Ταλιαφίκο, Μάτιτς(68’ Τέσμαν), Τολισό, Νουαμά(80’ Ντιαβαρά), Τσέρκι(68’ Μπενράχμα), Φοφανά(80’ Ζαχά), Λακαζέτ(75’ Μικαουτάτζε).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ρέτσος(81’ Ντόη), Κάρμο, Πιρόλα, Ροντινέι, Ορτέγκα, Έσε, Ντάνι Γκαρσία(69’ Στάμενιτς), Τσικίνιο(81’ Βέλντε), Ελ Κααμπί, Γιάρεμτσουκ(60’ Κωστούλας)

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ