Ολυμπιακός: Τα τρία «κλειδιά» της επιτυχίας στη Λιόν (vids)

Ολυμπιακός: Τα τρία «κλειδιά» της επιτυχίας στη Λιόν (vids)

Ποια θα είναι τα «κλειδιά» στη μεγάλη πρεμιέρα του Ολυμπιακού στη League Phase του Europa League απέναντι στη Λιόν...

Ο Ολυμπιακός κάνει απόψε (22:00) πρεμιέρα στη League Phase του Europa League και αντιμετωπίζει στη Γαλλία τη Λιόν σε ένα πολύ δύσκολο και απαιτητικό παιχνίδι.

Οι τροπαιούχοι του Europa Conference League θέλουν να ξεκινήσουν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους στη διοργάνωση στο «Groupama Stadium» κόντρα σε μία ομάδα πολύ ποιοτική, που έχει όμως τα προβλήματα της.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ από την πλευρά του, έχει κι αυτός να βρει λύσεις στις απουσίες των Ζέλσον Μαρτίνς και Γιώργου Μασούρα, ενώ την ίδια ώρα καταστρώνει τα πλάνα του, με σκοπό να εκμεταλλευτεί τα «όπλα» που έχει στο ρόστερ του.

Ο Βάσκος τεχνικός απέδειξε την περσινή χρονιά ότι είναι «μαέστρος» στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, οδηγώντας τον Ολυμπιακό στην ιστορική κατάκτηση του Europa Conference League και σκοπεύει και φέτος να φτάσει όσο το δυνατόν μακριά γίνεται στο Europa League, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τους «λιονέ».

Οι απουσίες στα εξτρέμ προβληματίζουν τον «Μέντι», όμως τα κλειδιά της επιτυχίας, που έφεραν και την μυθική περσινή πορεία είναι στη διάθεση του και μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να φέρουν ένα μεγάλο αποτέλεσμα κόντρα στη Λιόν.

Το «πολυβόλο» Ελ Κααμπί

Ο Μεντιλίμπαρ το περασμένο καλοκαίρι ήθελε σαν… τρελός την παραμονή του Αγιούμπ Ελ Κααμπί και η διοίκηση του Ολυμπιακού έκανε πράξη την επιθυμία του κρατώντας τον Μαροκινό «killer» στο ρόστερ.

Ο Ελ Κααμπί ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής την περσινή σεζόν στην Ευρώπη και ειδικά στην πορεία για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού, καθώς στα νοκ-άουτ του Europa Conference League σκόραρε 11 φορές σε 9 ματς. Παράλληλα, είχε και 3 γκολ στα 6 ματς των ομίλων του Europa League στο πρώτο μισό, αλλά και 2 στα προκριματικά του καλοκαιριού.

Γενικότερα, ο Μαροκινός είναι κομβικός σε τέτοια παιχνίδια, κάτι που φάνηκε και με το παραπάνω την περσινή σεζόν. Αν τροφοδοτηθεί σωστά από τους συμπαίκτες του στο ματς με τη Λιόν, τότε ο Ολυμπιακός θα έχει πολλές πιθανότητες για να βρει γκολ και να πάρει αποτέλεσμα.

Ο απροσπέλαστος Κάρμο

Ο Ελ Κααμπί είναι σίγουρα πολύ σημαντικός επιθετικά, όμως αντικειμενικά σε εκτός έδρας παιχνίδια και με αντιπάλους όπως η Λιόν η άμυνα παίζει πρωτεύοντα ρόλο. Ο Ολυμπιακός είχε την τύχη πέρσι να πάρει από την Πόρτο τον Νταβίντ Κάρμο και να αλλάξει όλη την αμυντική του λειτουργία και να τον δοηγήσει στο ευρωπαϊκό.  Παρότι ήταν δανεικός από την Πόρτο, ο Ολυμπιακός κατάφερε να τον έχει και τη φετινή σεζόν και είναι λογικό ο Μεντιλίμπαρ να τρίβει τα χέρια του.

ΚΑΡΜΟ | Ειδήσεις, νέα, ενημέρωση, Βαθμολογίες, αποτελέσματα

Στο ματς με τη Λιόν, ο απροσπέλαστος πέρσι υψηλόσωμος αμυντικός, θα είναι αυτός που θα κατευθύνει όλη την άμυνα των Πειραιωτών και κυρίως αυτός που θα αναλάβει το μαρκάρισμα του Αλεξάντερ Λακαζέτ. Αν ο Ολυμπιακός έχει τον περσινό Κάρμο στην Ευρώπη θα διεκδικήσει το μεγάλο διπλό στη Γαλλία.

Το δίδυμο των επιτυχιών στη μεσαία γραμμή

Το τρίτο «κλειδί» στον δρόμο για ένα μεγάλο αποτέλεσμα στη Λιόν είναι… διπλό. Ο λόγος για τη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού και το δίδυμο Τσικίνιο και Σαντιάγκο Έσε. Οι δύο τους είναι στην πιο νευραλγική θέση του γηπέδου και τα τρεξίματα τους και η άρτια συνεργασία τους θα κρίνουν πολλά.

Η παρέα ξαναέσμιξε στο Ρέντη (pic)

Και οι δύο θυσιάζονται για την ομάδα, τρέχουν ασταμάτητα και ελέγχουν απόλυτα τον ρυθμό ενός παιχνιδιού, όπως φάνηκε και με το παραπάνω όλο το δεύτερο μισό πέρσι, όπου ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία και πήρε το ευρωπαϊκό. Ο Μεντιλίμπαρ γνωρίζει τη σημασία αυτών των δύο ποδοσφαιριστών, όπως και οι αντίπαλοι, αλλά και οι συμπαίκτες. Το δίδυμο Τσικίνιο – Έσε λοιπόν θα αποτελέσει «βαρόμετρο» για το αποψινό ματς, αλλά και γενικότερα για την ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού στο Europa League.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ