Η «σφαγή» του Ολυμπιακού το 2000 στη Λιόν (vid)

Η «σφαγή» του Ολυμπιακού το 2000 στη Λιόν (vid)

Τέταρτη επίσκεψη του Ολυμπιακού στη γαλλική πόλη Λιόν με τις μνήμες να ξυπνούν για την διαιτησία του Μπένκο στις 7 εκείνου του Νοέμβρη…

Έχουν περάσει κοντά δυο δεκαετίες. Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στη Γαλλία για να αντιμετωπίσει τη Λιόν για την πρεμιέρα της League Phase του Europa League. Αυτή θα είναι η τέταρτη φορά (και σε τρίτη διαφορετική διοργάνωση) που οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν τους «λιονέ». Πρώτη ήταν το μακρινό 1963 για το Κυπελλούχων με τη γαλλική ομάδα να κερδίσει 4-1 και να προκρίνεται παρά την ήττα με 2-1 στη ρεβάνς όπου σώθηκε από γκολ του Ντιναλό.

Η αναμέτρηση όμως που έμεινε στην ιστορία ήταν εκείνη της 7ης Νοεμβρίου του 2000. Εκτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ολυμπιακός μένει από το 2ο λεπτό πίσω στο σκορ από γκολ του Λαϊγκλ. Είναι καλύτερος και αξίζει τουλάχιστον την ισοπαλία που θα του έδινε την πρόκριση στους «16».

Τραγική διαιτησία

Ο Αυστριακός Γκίντερ Μπένκο στο τελευταίο ματς της καριέρας του «σφάζει» τους «ερυθρόλευκους». Τους αρνείται δυο καθαρά πέναλτι πάνω στον Γκάμπριελ Άλβες και ένα κανονικό γκολ του Ζιοβάνι (για ανύπαρκτο οφσαϊντ).

O Ολυμπιακός έχανε την πρόκριση με 9 βαθμούς στην ισοβαθμία! Αρκούσε η ισοπαλία που του τη στέρησε ο Αυστριακός. Για να μείνει όμως στους 9 βαθμούς, έπρεπε να χειρουργηθεί διαιτητικά στον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής στη Γαλλία H Λιόν πέρασε χάρη στο εκτός έδρας γκολ στη μεταξύ τους ισοβαθμία (2-1 ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ, 1-0 η γαλλική ομάδα στο «Ζερλάν»).

Αυτός ο αγώνας παραμένει στη μνήμη των φιλάθλων του Ολυμπιακού, τόσο για την αγωνιστική προσπάθεια όσο και για την τραγική διαιτησία και τις δίκαιες διαμαρτυρίες που ακολούθησαν.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε το 2005 στο «Ζερλάν». Πάλι φάση ομίλων του UCL. Από νωρίς ο Ζουνίνιο Περναμπουκάνο βάζει μπροστά τη Λιόν με απίθανο φάουλ, αλλά ο Παντελής Καφές ισοφαρίζει στο τελευταίο δεκάλεπτο με φοβερή λόμπα. Κι όμως οι Γάλλοι πήραν τη νίκη με γκολ του Γκοβού στο τελευταίο λεπτό (2-1).

πηγή: In.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ