Οι δύο… ίδιες 11άδες του Μεντιλίμπαρ που «μαρτύρησαν» τις σκέψεις του για τη μάχη με τη Λιόν

Οι δύο… ίδιες 11άδες του Μεντιλίμπαρ που «μαρτύρησαν» τις σκέψεις του για τη μάχη με τη Λιόν

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ποτέ δεν αποκαλύπτει τα πλάνα του. Αλλά στην τελευταία προπόνηση πριν την πρεμιέρα της League Phase του Europa League, έδειξε ότι και σκέφτεται την 3άδα στην άμυνα, αλλά και ψάχνει τρόπο να την αντιμετωπίσει.

Θα αλλάξει σχηματισμό ο Ολυμπιακός; Θα επιλέξει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά 3άδα στην άμυνα; Θα ξεκινήσει για πρώτη φορά στην 11άδα κάποιον εκ των Γουίλιαν ή Σέρτζιο Ολιβέιρα; Εάν, δεν αλλάξει σχηματισμό, θα παίξει ο Ροντινέι εξτρέμ από την αρχή ενός αγώνα, για πρώτη φορά στην 78η συμμετοχή του; Ερωτήματα απολύτως λογικά. Τα οποία μπορεί να απαντήσει μόνο ο καθ’ ύλην αρμόδιος.

Η προπόνηση του Ολυμπιακού στο «Groupama Stadium» δεν έκανε κανέναν σοφότερο από το ποδοσφαιρικό τμήμα. Μόνο τον Μεντιλίμπαρ. Ο οποίος έχει αποφασίσει τι θέλει να κάνει. Αλλά δεν το έχει πει σε κανέναν. Ναι, και χθες έδειξε σχηματισμό με τρεις στην άμυνα. Ναι, έκανε αλλαγές και… μετατροπές σε μεσαία γραμμή και επίθεση. Αλλά επειδή και στο παρελθόν έχει κάνει «παιχνίδια» με τις δοκιμές, είναι λογικό να κρατάς μικρό καλάθι.

Διαβάστε επίσης: Εφές – Παναθηναϊκός 90-75: Τέλος στα φιλικά προετοιμασίας με ήττα και τώρα… Ρόδος για τους πράσινους

Αν και η αλήθεια είναι πως αυτή φορά τα πράγματα δείχνουν να είναι κατά τι διαφορετικά. Καθώς παρουσιάζει ενδιαφέρον ακόμη και ο τρόπος με τον οποίο τοποθέτησε τους ποδοσφαιριστές του ο Βάσκος τεχνικός στο διπλό που έλαβε χώρα στο γήπεδο της Λιόν. Και οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με 3άδα στην άμυνα. Ακριβώς όπως παίζει η ομάδα του Σαζ. Με τον Μεντιλίμπαρ να δείχνει ξεκάθαρα ότι ήθελε να είναι έτοιμος. Ακόμη και για αυτό το ενδεχόμενο.

Στη μία 11άδα ο Κωνταντής Τζολάκης είχε μπροστά του τριάδα τον Ντόη σε ρόλο δεξιού στόπερ, τον Πιρόλα αριστερά και τον Νταβίντ Κάρμο σε ρόλο μεσαίου. Να είναι εκείνος που αναλαμβάνει το «χτίσιμο» των επιθέσεων από πίσω, αλλά και το γενικότερο κουμάντο της άμυνας. Σε ρόλο δεξιού μπακ χαφ ο Κοστίνια και αριστερού μπακ χαφ ο Ορτέγκα. Στη μεσαία γραμμή ο Μεντιλίμπαρ τοποθέτησε τους Εσε και… Σέρτζιο Ολιβέιρα και μπροστά τους Μπάμπη Κωστούλα και Γιάρεμτσουκ στην επίθεση.

Στην άλλη «εναλλακτική» 11άδα, ο Μεντιλίμπαρ τοποθέτησε τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια. Τους Μπιανκόν, Ρέτσο, Αποστολόπουλο στην άμυνα. Με τον Ροντινέι σε θέση δεξιού μπακ χαφ και τον… Γουίλιαν αριστερά. Σε έναν ρόλο που προφανώς δύσκολα θα τον δούμε στο παιχνίδι. Μπροστά τους έπαιξαν οι Στάμενιτς και Μπακούλας, με τον Ντάνι Γκαρθία, ενώ στην επίθεση είχε τους Βέλντε και Ελ Κααμπί.

Προφανώς οι εν λόγω 11άδες δεν θα είναι αυτές που θα παρατάξει ο Μεντιλίμπαρ στομ αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Λιόν. Αλλά είναι σαφές ότι είδε πράγματα που ήθελε να τεστάρει. Εδειξε πώς παίζεται το 3-4-3. Και πώς αντιμετωπίζεται με το ίδιο σχηματισμό. Επιπλέον, το γεγονός ότι έβαλε τη «βασική» άμυνα απέναντι στους «βασικούς» επιθετικούς, ίσως είναι ένα δείγμα του τι σκέφτεται να κάνει το βράδυ της Πέμπτης. Και ποια πρόσωπα θα επιλέξει για το παιχνίδι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ