Γαλατασαράι – ΠΑΟΚ 3-1: «Λύγισε» στην Πόλη ο Δικέφαλος

Γαλατασαράι – ΠΑΟΚ 3-1: «Λύγισε» στην Πόλη ο Δικέφαλος

Ο ΠΑΟΚ πάλεψε κόντρα στα αστέρια της Γαλατά, είχε ευκαιρίες για να φύγει με αποτέλεσμα από την Πόλη, αλλά πλήρωσε τις αμυντικές του αδράνειες και οι Τούρκοι πήραν τη νίκη με 3-1 στην πρεμιέρα του Europa League.

Μίλησε η ποιότητα της Γαλατασαράι στην Πόλη! Ο ΠΑΟΚ πάλεψε όσο μπόρεσε, αλλά οι Τούρκοι ήταν άλλο επίπεδο και πήραν τη νίκη με 3-1 ξεκινώντας ιδανικά την πορεία τους στη League Phase του Europa League.

Έτσι ξεκίνησαν

Η Γαλατά ξεκίνησε με τον Γκιουβέντς στο τέρμα και τους Αϊχάν, Σάντσες, Μπαρντάκτσι, Τζέικομπς στην άμυνα. Σαρά και Τορέιρα ήταν στον άξονα, ο Οσιμέν στην κορυφή της επίθεσης και τριάδα πίσω του οι Γιλμάζ, Μέρτενς και Ακγκούν.

Ο ΠΑΟΚ είχε τον Κοτάρσκι στο τέρμα και τους Ότο, Κεντζιόρα, Κόλεϊ και Μπάμπα τετράδα στην άμυνα ενώ στον άξονα ήταν ο Οζντόεφ με τον Καμαρά. Ο Τσάλοφ ξεκίνησε στην επίθεση και πίσω του τριάδα ήταν οι Ζίβκοβιτς, Κωνστεντέλιας και Τάισον.

Διαβάστε επίσης: Εφές – Παναθηναϊκός 90-75: Τέλος στα φιλικά προετοιμασίας με ήττα και τώρα… Ρόδος για τους πράσινους

Μεγάλες ευκαιρίες εκατέρωθεν

Με την ώθηση του κόσμου της η Γαλατά επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον ΠΑΟΚ και στα 18 δευτερόλεπτα από τη σέντρα έχασε καλή ευκαιρία με κεφαλιά του Όσιμεν. Μετά το πεντάλεπτο όμως ο Δικέφαλος ισορρόπησε και άρχισε να χτυπάει στην κόντρα. Στο 6’ από πάσα του Ζίβκοβιτς ο Κωνσταντέλιας σούταρε άουτ από καλή θέση και ένα λεπτό μετά ήρθε μία ακόμη μεγαλύτερη ευκαιρία.

Ο Κωνσταντέλιας έφυγε στην κόντρα, δεν είδε τον Ζίβκοβιτς που ήταν μόνος στα δεξιά και όταν έδωσε στον Τσάλοφ η άμυνα της Γαλατά είχε γυρίσει, αλλά ο Ζίβκοβιτς στη συνέχεια μπόρεσε να βρει ένα σουτ, με τον Γκιουβέντς να διώχνει με τα πόδια. Ο επόπτης σήκωσε οφσάιντ για τον Κωνσταντέλια στο ξεκίνημα της φάσης η οποία ήταν όμως οριακή και είναι πιθανό να μετρούσε το γκολ αν έμπαινε.

Στο 10’ ο Κοτάρσκι έβγαλε ένα σουτ του Αϊχάν και πέντε λεπτά μετά ο Κόλεϊ πρόλαβε τον Όσιμεν με σωτήριο τάκλιν και γλίτωσε την ομάδα του. Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια, αλλά στο 26’ ο ΠΑΟΚ κινδύνεψε από μία τραγική ενέργεια του Ότο που έχασε την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής. Ο Κοτάρσκι έβγαλε το σουτ του Όσιμεν και στη συνέχεια της φάσης έδιωξε και εκείνο του Σάρα.

Στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου μέρους η Γαλατά βρήκε δύο ακόμη καλές ευκαιρίες με πλασέ του Αγκούν στο 42’ και κεφαλιά του Όσιμεν στο 44’, αλλά την πολύ μεγάλη ευκαιρία την είχε ο ΠΑΟΚ στο 45’. Από τρομερή διαγώνια μπαλιά του Κόλεϊ ο Κωνσταντέλιας έφυγε και πάλι μόνος από τα δεξιά, αλλά ο τερματοφύλακας της Γαλατά κράτησε το μηδέν με σπουδαία επέμβαση.

Τσάμπα γκολ, τον κράτησε ο Κοτάρσκι

Το ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος ήταν εφιαλτικό για τον ΠΑΟΚ. Στο 48’ Μπάμπα και Κοτάρσκι πρόλαβαν και έβαλαν την κόντρα στον Γιλμάζ, αλλά από την εκτέλεση του κόρνερ ο Όσιμεν πήρε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε ανάμεσα στα πόδια του Μπάμπα και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0. Παρά το σοκ ο ΠΑΟΚ σταδιακά έδειξε να συνέρχεται και να κρατά την μπάλα στα πόδια του.

Στο 62’ οι «ασπρόμαυροι» βγήκαν για πολλοστή φορά στην κόντρα με τον Κωνσταντέλια, αλλά ο Μπαταχτσί έκοψε την τελική πάσα και στην κόντρα ο Κοτάρσκι πραγματοποίησε τρομερή διπλή επέμβαση σε προβολή του Όσιμεν από τη μικρή περιοχή. Και πέντε λεπτά μετά, ήρθε η ισοφάριση για τον ΠΑΟΚ.

Ισοφάρισε ο Ντέλιας, αλλά δεν άντεξε ο ΠΑΟΚ

Ο Ζίβκοβιτς βρήκε υπέροχα τον Ότο, εκείνος έκανε το γύρισμα εκεί όπου ο Γκιουβέντς έδιωξε με τα πόδια και στο ριμπάουντ ο Κωνσταντέλιας έκανε το 1-1 από κοντά παίρνοντας το αίμα του πίσω για τις ευκαιρίες που έχασε νωρίτερα. Η χαρά του ΠΑΟΚ όμως κράτησε λίγο καθώς στο 76’ ο Αγκούν από κεφαλιά-πάσα του Όσιμεν έκανε το 2-1 από κοντά.
Ο ΠΑΟΚ δεν το έβαλε κάτω και στα τελευταία λεπτά προσπάθησε να ισοφαρίσει. Είχε μάλιστα δύο πολύ καλές στιγμές με Κόλεϊ και Ότο, αλλά γκολ δεν βρήκε. Αντίθετα, το βρήκε η Γαλατά στην τελευταία φάση του ματς, με τον Ικάρντι να διαμορφώνει το τελικό 3-1 με εξαιρετικό πλασέ από γύρισμα του Ντερμπιμπάι.
Γαλατασαράι: Γκούβεντς, Γιάκομπς, Σάντσεθ, Μπαρντακτσί, Σάρα, Αϊχάν (84’Γέλερ), Ακγκούν (88′ Γκουτλού), Τορέιρα, Μέρτενς (78’Ντεμιρμπάι), Αλπέρ Γλιμάζ (88′ Μπατσουαγί), Οσιμέν (78’Ικάρντι).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κόλεϊ, Κεντζιόρα, Ότο, Μπάμπα, Οζντόεβ (77’Σβαμπ), Καμαρά (81’Μπακαγιόκο), Κωνσταντέλιας (77’Ντεσπόντοφ), Τάισον Ζίβκοβιτς, Τσάλοβ (70′ Τισουντάλι).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ