«Θρίαμβος» της Μπόντο Γκλιμντ απέναντι στην Πόρτο – Με το «δεξί» και η Άλκμααρ στην League Phase

«Θρίαμβος» της Μπόντο Γκλιμντ απέναντι στην Πόρτο – Με το «δεξί» και η Άλκμααρ στην League Phase

Η Μπόντο Γκλιμντ επικράτησε με 3-2 της Πόρτο στην Νορβηγία και ξεκίνησε θριαμβευτικά στο νέο φορμάτ του Europa League. Νίκη με 3-2 και για την Άλκμααρ με αντίπαλο την Έλφσμποργκ.

Η Πόρτο έπαθε μέγα κάζο στην Νορβηγία. Η Μπόντο Γκλιμντ θριάμβευσε απέναντι στους Πορτογάλους τους οποίους και νίκησε με 3-2 εντός έδρας, σε παιχνίδι στο οποίο αγωνιζόταν με 10 παίκτες από το 51ο λεπτό.

Οι «δράκοι» άνοιξαν το σκορ με τον Ομοροντιόν στο 8ο λεπτό, πετυχαίνοντας το ιστορικό πρώτο γκολ του Europa League με την νέα του μορφή. Η Μπόντο ισοφάρισε με τον Χάουγκε να δίνει την ασίστ και τον Χογκ να σκοράρει στο 15ο λεπτό.

Διαβάστε επίσης: Χαμός με Αταμάν στην Τουρκία! Η χειρονομία του, η συγγνώμη και το βέτο της Φενέρ για την εθνική!

Στο 40′ ο δημιουργός του 1-1 ντύθηκε εκτελεστής και έβαλε μπροστά στο σκορ την νορβηγική ομάδα. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 51′ η Μπόντο Γκλιμντ έμεινε με 10 παίκτες εξαιτίας της αποβολής του Μαάτα.

Αυτό δεν πτόησε ούτε στο παραμικρό τους Νορβηγούς, οι οποίοι έκαναν το 3-1 και πάλι με τον Χάουγκε. Η Πόρτο το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο τελικό 3-2 με τον Γκουλ στο 90ο λεπτό της συνάντησης.

Με το δεξί και η Άλκμααρ στο νέο Europa League

Στην αναμέτρηση της Άλκμααρ η Έλφσμποργκ πήρε προβάδισμα στο 23ο λεπτό όταν ο Χέντλουντ έστρωσε στον Ουμά και εκείνος με ένα δυνατό σουτ έκανε το 0-1. Λίγο πριν το ημίχρονο (44′) όμως η Άλκμααρ έφερε το ματς στα ίσα με τον Φαν Μπόμελ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Πέτερσον, ο οποίος έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του.

Στο 50′ ο Φαν Μπόμελ χτύπησε ξανά, γράφοντας το 2-1 για την Άλκμααρ όμως οι φιλοξενούμενοι απάντησαν τρία λεπτά αργότερα με τον Χέντλουντ να βρίσκει δίχτυα από ασίστ του Ουμά. Οι Ολλανδοί δεν τα παράτησαν και έφτασαν και σε τρίτο γκολ, με τον Τρόι Πάροτ να ευστοχεί σε πέναλτι στο 74ο λεπτό.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας της League Phase του Europa League

Τετάρτη 25/09
Άλκμμαρ – Έλφσμποργκ 3-2
Μπόντο Γκλιμτ – Πόρτο 3-2
Ντιναμό Κιέβου – Λάτσιο
Μίντιλαντ – Χόφενχαϊμ
Γαλατασαράι – ΠΑΟΚ
Λουντογκόρετς – Σλάβια
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τβέντε
Νις – Σοσιεδάδ
Άντερλεχτ – Φερεντσβάρος

Πέμπτη 26/09

19:45 Φενέρμπαχτσε – Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
19:45 Μάλμε – Ρέιντζερς
22:00 Άγιαξ – Μπεσίκτας
22:00 Άιντραχτ – Πλζεν
22:00 Στεάουα – Ρίγα
22:00 Λιόν – Ολυμπιακός
22:00 Ρόμα – Αθλέτικ
22:00 Μπράγκα – Μακάμπι Τελ Αβίβ
22:00 Τότεναμ – Καραμπάγκ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ