«Θύελλα» τουρκικών αντιδράσεων με αφορμή δημοσίευση του ΠΑΟΚ (pic)

Τούρκοι οπαδοί, αλλά και η γνωστή ιστοσελίδα Fanatik «επιτέθηκαν» στον ΠΑΟΚ με αφορμή μια δημοσίευσή του στο Instagram για την Κωνσταντινούπολη.

ΠΑΟΚ και Γαλατάσαραϊ μετρούν αντίστροφα για τη σέντρα του μεταξύ τους παιχνιδιού (25/9, 22.00) για την 1η αγωνιστική της League Phase του Europa League με το κλίμα να δείχνει αρκετά τεταμένο λίγες μόνο ώρες πριν από την έναρξη του ματς.

Αφορμή στάθηκε μια δημοσίευση του Δικεφάλου του Βορρά στο Instagram με εικόνες από το ταξίδι της ομάδας στην Κωνσταντινούπολη και τη λεζάντα «Road to Constantinople» ή αλλιώς «Ο δρόμος προς την Κωνσταντινούπολη». Αυτό που εξόργισε τους Τούρκους ήταν το ότι ο ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στην πόλη στα αγγλικά ως «Constantinople» και όχι «Istanbul».

Διαβάστε επίσης: Ουνάς – Γιαζίτσι: Τι έκαναν στα 284΄που βρέθηκαν μαζί στο γήπεδο για τη Λιλ (vids)

«Σκανδαλώδης δημοσίευση από τον ΠΑΟΚ», ήταν αυτό που ανέφερε σχετικά η Fanatik! Πολλοί Τούρκοι οπαδοί μάλιστα «βομβάρδισαν» με τη σειρά τους τα σχόλια του post του ΠΑΟΚ με φωτογραφίες του Κεμάλ Ατατούρκ, εικόνες της Αγιάς Σοφιάς ως τζαμί, τουρκικές σημαίες και τη γνωστή φράση «Allah u Ekber», που σημαίνει «Ο Αλάχ είναι μεγάλος».

«Κωνσταντινου… τι; Ζείτε στο 1452; Λέγεται Istanbul!», «Κωνσταντινούπολη μόνο στα όνειρά σας», ήταν μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά σχόλια των Τούρκων οπαδών και φίλων της Γαλατά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από