Το 2+2 της Λιόν: Το σχέδιο του Μέντι για την πρεμιέρα του Europa League

Το 2+2 της Λιόν: Το σχέδιο του Μέντι για την πρεμιέρα του Europa League

Ο Ολυμπιακός έχει δύο ματς και δύο εβδομάδες ως ότου ανάψει τα μεγάλα φώτα του Europa League. Και…

Από τη μια το «δίδυμο» των στόπερ που τελευταία φορά συναντήθηκε, ο ένας πλέον στον άλλο, στον τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας με αντίπαλο την Φιορεντίνα (29/5).

Απο την άλλη; Το «δίδυμο» των μεταγραφών που έκλεισε με τρόπο εμφατικό τη σχετική διαδικασία στο μεγάλο λιμάνι ανεβάζοντας και άλλο τον πήχη της προσδοκίας. Και κάπου ανάμεσα ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, το τεχνικό τιμ και η επιθυμία του(ς): Να μπορούν άπαντες να είναι σε θέση μάχης το βράδυ της 26ης του Σεπτέμβρη στη Λιόν. Στο ξεκίνημα της League phase του ανανεωμένου Europa League.

Διαβάστε επίσης: Έγραψε ιστορία ο Λάζαρος: Ο μοναδικός που έχει σκοράρει με τους τρεις μεγάλους Αθήνας και Θεσσαλονίκης! (pic+vid)

Ναι, υπάρχει δρόμος μέχρι τότε. Δύο εβδομάδες ως ότου ο Ολυμπιακός εκκινήσει από τη Γαλλία το επόμενο ευρωπαϊκό του ταξίδι (26/9). Και υπάρχουν και οι δύο Super League αναμετρήσεις με τον Παναιτωλικό (15/9) και τον Άρη (21/9) πριν βγουν τα διαβατήρια από τα συρτάρια. Είναι λογικό όμως στο λιμάνι να έχουν κατά νου τη μεγάλη εικόνα. Και να υπολογίζουν πότε το καρέ Νταβίντ Κάρμο, Παναγιώτης Ρέτσος, Σέρχιο Ολιβέιρα και Γουίλιαν θα είναι σε θέση να αναλάβει ευθύνες.

Φυσικά σε πρώτη φάση ο διαχωρισμός είναι δεδομένος: Ο Μεντιλίμπαρ περιμένει στην ευρωπαϊκή πρεμιέρα να έχει στην εντεκάδα του το δίδυμο της άμυνας που άλλαξε τον ορίζοντα της περσινής χρονιάς. Το σχέδιο μάλιστα είναι ο Νταβίντ Κάρμο και ο Παναγιώτης Ρέτσος να παίξουν φέτος για πρώτη φορά μαζί –από την αρχή- κόντρα στον Άρη ούτως ώστε με τη Λιόν να έχουν και ένα 90λεπτο συνεργασίας στα πόδια τους. Και αν ο Αγκολέζος επιστρέφει από την εθνική του ομάδα όντας έτοιμος για την 11άδα; Το ζητούμενο είναι η επιστροφή του Ρέτσου.

Δέχθηκε ένα χτύπημα στο φιλικό με τη Φόρεστ στο Φάληρο, υπέστη υποτροπή σε μια προπόνηση και κάπως έτσι λείπει έναν μήνα ο αρχηγός. Θεωρητικά αύριο είναι η ημέρα που θα προσπαθήσει να μπει με τους συμπαίκτες του στις προπονήσεις. Θα χάσει και το ματς με τον Παναιτωλικό. Και θα προσπαθήσει να είναι στο 100% για τον Άρη. Αν γίνει; Ρέτσος και Κάρμο θα φρεσκάρουν τα γαλλικά τους στις 26/9

Και ο Ολιβέιρα με τον Γουίλιαν; Ο Πορτογάλος το καλοκαίρι ακολούθησε την προετοιμασία της Γαλατά Σαράι και δεν δείχνει ότι θα χρειαστεί πολύ χρόνο από πλευράς δεικτών «φυσικής κατάστασης». Ο αγωνιστικός ρυθμός είναι το ζητούμενο. Εξ ου και η σκέψη να είναι στην αποστολή την Κυριακή με τον Παναιτωλικό και να πάρει χρόνο συμμετοχής ως αλλαγή, αν το σενάριο του ματς το επιτρέψει. Κάπως έτσι σκέφτεται ο Μεντιλίμπαρ και για τον Γουίλιαν. Ο Βραζιλιάνος όμως το καλοκαίρι το πέρασε δίχως προετοιμασία. Είναι λοιπόν αναπόφευκτα ακόμη πιο πίσω.

Φυσικά και οι δύο εδώ και ημέρες δουλεύουν με συνέπεια στον Ρέντη επιχειρώντας να καλύψουν το «χαμένο» έδαφος. Προφανώς θα χρειαστεί υπομονή. Στην περίπτωση τους λοιπόν η πρεμιέρα με τη Λιόν έχει άλλο παρανομαστή. Να μπορούν να συμμετέχουν στην second unit. Να είναι σε θέση ο Ολιβέιρα αν χρειαστεί να παίξει για ένα ημίχρονο. Να μπορεί και ο Βραζιλιάνος αν υπάρχει λόγος να συνδράμει για 15-20 λεπτά

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ