Η ευρωπαϊκή λίστα του Ολυμπιακού: Η λήξη της προθεσμίας και το νοικοκυριό του Μέντι

Η ευρωπαϊκή λίστα του Ολυμπιακού: Η λήξη της προθεσμίας και το νοικοκυριό του Μέντι

Ο Ολυμπιακός καταθέτει απόψε στην UEFA την λίστα του Europa League. Και η διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα είναι εμφανής.

Ως τη μία τα ξημερώματα η προθεσμία που έχει ο Ολυμπιακός, και οι άλλοι (ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός) από την UEFA για την κατάθεση της ευρωπαϊκής του λίστας. Για το ρόστερ που θα αναλάβει να κάνει την league phase δουλειά ως τα τέλη Γενάρη στο νέο φορμάτ του Europa League.

Και ενώ πολύ λογικά το πρόσωπο της ημέρας στο μεγάλο λιμάνι είναι ο Σέρχιο Ολιβέιρα που εάν και εφόσον θα αποτελέσει την τελευταία προσθήκη για την ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ πριν την λήξη της σχετική προθεσμίας –οι μεταγραφές γενικώς στην Ελλάδα ολοκληρώνονται 11/9-; Η αλήθεια είναι πως ποδοσφαιρικά όλα τα φώτα τα δικαιούται ο Βάσκος και η ως εδώ διαχείριση του και σε αυτό το κομμάτι της δουλειάς.

Διαβάστε επίσης: Το μεγάλο ρίσκο του ΠΑΟΚ με τα στόπερ

Ήταν για χρόνια μπελάς η ευρωπαϊκή λίστα του Ολυμπιακού, διότι παραδοσιακά το ρόστερ του είχε περισσότερους από όσοι θα μπορούσαν να δηλωθούν. Κάπως έτσι κάποτε ο Μίτσελ άφησε εκτός τον Φορτούνη (2014) και έναν χρόνο μετά ο Μάρκο Σίλβα τον Τζίμι Ντουρμάζ και τον Νταβίδ Φουστέρ (!). Και σε ετήσια βάση προέκυψε μια τρόπον τινά παράδοση: Ποιος δεν θα «χωρέσει». Ποιος θα πρέπει να περιοριστεί στις εγχώριες διοργανώσεις σε μια «λεπτομέρεια» από εκείνες που από μακριά λίγοι δίνουν σημασία, αλλά που όσοι ζουν σε αποδυτήρια την αξιολογούν διαφορετικά.

Είναι πολύ έμπειρος προπονητής ο Μεντιλίμπαρ. Ξέρει καλά να στελεχώνει τις ομάδες του. Ξέρει καλύτερα να αποφεύγει και τέτοιες κακοτοπιές. Διόλου τυχαία λοιπόν από την πρώτη στιγμή «έδειξε» την διάθεση για να σχηματίσει ένα σύνολο σε αριθμό που δεν θα περισσεύει κανείς, γενικώς. Που όπως φαίνεται δεν θα περισσεύει και ειδικώς από την λίστα της Ευρώπης. Και τον Ολιβέιρα να ανακοινώσει ο Ολυμπιακός, και άλλον έναν να θελήσει να προσθέσει ως το βράδυ στο δυναμικό του (γιατί στις μεταγραφές όπως και στη ζωή «ποτέ δεν λες ποτέ»), υπάρχει το περιθώριο στην λίστα του. Γιατί; Διότι ολόκληρο το καλοκαίρι φρόντισε να κρατήσει τον αριθμό των ποδοσφαιριστών εκεί που ήθελε ο ίδιος.

Αυτή την στιγμή ο Ολυμπιακός έχει Τζολάκη, Πασχαλάκης, Μπότης, Κάρμο, Πιρόλα, Ντόη, Μπιανκόν, Ρέτσο, Ορτέγκα, Αποστολόπουλο, Κοστίνια, Ροντινέι, Έσε, Στάμενιτς, Ντάνι Γκαρθία, Τσικίνιο, Βέλντε, Μασούρα, Γουίλιαν, Ζέλσον Μαρτίνς, Ελ Κααμπί και Γιάρεμτσουκ για την Α λίστα του. Δηλαδή 22 που με τον Ολιβέιρα θα γίνουν 23. Παράλληλα υπάρχουν οι πέντε πρωταθλητές Ευρώπης με τον U-19 Ολυμπιακό (Κουτσίδης, Παπακανέλλος, Μπακούλας, Μουζακίτης, Κωστούλας) που τοποθετούνται στη λίστα B. Όλοι λοιπόν μπορούν να έχουν μια θέση στο ταξίδι που ξεκινά στα τέλη του μήνα με πρώτη στάση στη Λιόν της Γαλλίας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ