Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο «μικροσκόπιο»: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις (vids)

Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο «μικροσκόπιο»: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις (vids)

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις ομάδες που θα βρει στο δρόμο του ο Ολυμπιακός, στο League Phase του Europa League.

Τις ομάδες που θα αντιμετωπίσει στο League Phase του Europa League έμαθε το μεσημέρι της Παρασκευής (30/8) ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας θα βρουν απέναντί τους τη Ρέιντζερς στο Καραϊσκάκης και την Πόρτο στο Ντραγκάο, από το δεύτερο τις Μπράγκα (εντός) και Λιόν (εκτός), από το τρίτο τις Καραμπάκ (εντός) και Μάλμε (εκτός), ενώ από το τέταρτο τις Τβέντε (εντός) και Στεάουα (εκτός).

Η σειρά των αγώνων ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή (θα ανακοινωθεί αύριο), παρόλα αυτά η πρώτη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για το διήμερο 25-26 Σεπτεμβρίου, ενώ η όγδοη και τελευταία για 30 Ιανουαρίου 2025.

Διαβάστε επίσης: Ανατριχίλα: Το εκπληκτικό βίντεο της UEFA για τον θρίαμβο του Κυπελλούχου Ευρώπης Ολυμπιακού!

Η κληρωτίδα έβγαλε τη Ρέιντζερς πρώτη για τον Ολυμπιακό. Οι Σκωτσέζοι, με τον Φιλίπ Κλεμάν στον πάγκο, επιχειρεί να παίζει άμεσο ποδόσφαιρο, ενώ δεν λείπουν τα ζητήματα στην ανασταλτική τους λειτουργία. Αξίζει να σημειωθεί πως, κατά τη διάρκεια της περσινής προετοιμασίας, οι «ερυθρόλευκοι» είναι παίξει φιλικό στην Σκωτία (νίκη με 3-1) και φέτος θα φιλοξενήσουν τη Ρέιντζερς στο Καραϊσκάκης, αλλά για επίσημο παιχνίδι.

Η δεύτερη επιλογή του υπολογιστή της UEFA ήταν η Πόρτο. Οι Πορτογάλοι με τον Βίλας-Μπόας πλέον πρόεδρο και τον Βίτορ Μπρούνο προπονητή, αντιμετωπίζουν ξανά τους Πειραιώτες σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, μετά τη σεζόν 2020-21 και τους ομίλους του Champions League. Με χρηματιστηριακή αξία τα 300 εκατομμύρια ευρώ οι «Δράκοι» είναι πιθανότατα η πιο επικίνδυνη ομάδα που θα βρουν στον δρόμο τους οι παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Για την ιστορία, ο Ολυμπιακός είχε γνωρίσει δύο ήττες με 2-0. τόσο εντός, όσο και εκτός, αλλά πέρασε από τον όμιλο ως τρίτος την σεζόν που συναντήθηκαν ξανά.

Η Μπράγκα ήταν η τρίτη που κληρώθηκε ο Ολυμπιακός και εδώ θα υπάρχουν πολλά… reunion. Αρχικά στον πάγκο της Μπράγκα κάθεται πλέον ο Κάρλος Καρβαλιάλ, που πέρασε από τον πάγκο των Πειραιωτών πριν από τον Μεντιλίμπαρ την περασμένη σεζόν. Επίσης ο Όρτα είναι στον πορτογαλικό σύλλογο, που πέρασε το δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν φορώντας τα ερυθρόλευκα, κατακτώντας το Conference League. Ο Κάρμο, που επέστρεψε στον Ολυμπιακό, έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στην Μπράγκα, υπό τις οδηγίες του Καρβαλιάλ, ενώ αναφορά πρέπει να γίνει και στον Μπρούμα, που αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό, ως δανεικός, τη σεζόν 2020-21. Αυτή θα είναι η δεύτερη σερί χρονιά που οι Πορτογάλοι θα βρουν απέναντί τους ελληνική ομάδα, αφού πέρσι απέκλεισαν τον Παναθηναϊκό στα playoffs του Champions League.

Σερκί, Λακαζέτ, Μανγκαλά, Μπενραχμά και Μικαουτάτζε είναι μερικά από τα αστέρια της Λιόν, που είναι η τέταρτη ομάδα που κληρώθηκε ο Ολυμπιακός. Οι Γάλλοι έχουν πολλά χρόνια να βρεθούν στον δρόμο των Πειραιωτών σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, όντας μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Γαλλίας. Το «Groupama Stadium», που πρόεκειται να φιλοξενήσει την αναμέτρηση πρόκειται για ένα στάδιο 60 χιλιάδων θέσεων, που προφανώς θα είναι γεμάτο στο ραντεβού των δύο ομάδων.

Αντίπαλοι Ολυμπιακού: Οι παγίδες στο δρόμο των «ερυθρολεύκων» και τα must win παχνίδια - Monobala

Με τον Κουρμπάν Κουρμπάνοφ από το 2008 στον πάγκο της, η Καραμπάγκ μπορεί να μην είναι κάποιο μεγάλο… όνομα, όμως τα τελευταία χρόνια είναι σταθερά παρούσα σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ζουνίνιο, Κοχάλσκι, Αντράντε αλλά και ο Μπενζιά, που αγωνίστηκε το πρώτο μισό της σεζόν 2019-20 στον Ολυμπιακό, καθιστούν το σύνολο του 52χρονου τεχνικού ιδιαίτερα επικίνδυνο.

Κάραμπαγκ: Επιθετική, επικίνδυνη αλλά αντιμετωπίσιμη - Fosonline

Επόμενη αντίπαλος η Μάλμε, η οποία απέκλεισε τον ΠΑΟΚ στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, αποκλείστηκε η ίδια μετά στα playoffs και αναμένεται να έχει αρκετές αλλαγές στο ρόστερ της, λόγω αποχωρήσεων. Ήδη η πρώτη έγινε, με τον Νανάσι, που ταλαιπώρησε την άμυνα του Δικεφάλου του Βορρά, να πηγαίνει στο Στρασβούργο. Ταχύτητα, επιθετικότητα αλλά και κακή ανασταλτική, είναι αυτά που την χαρακτηρίζουν, τα οποία και έδειξε στις αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ.

Η Στεάουα Βουκουρεστίου, με έδρα της το «Arena Nationala» των 55.634 θέσεων και προπονητή τον Κύπριο, Ηλία Χαραλάμπους, αποτελείται από ποιοτικούς Ρουμάνους (κυρίως) παίκτες. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει μεγάλες επενδύσεις, ώστε ο σύλλογος να σταθεροποιηθεί και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πούλησε τον Φλορινέλ Κομάν στην Αλ Γκαράφα με 5,2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ με τα κεφάλαια αυτά πήρε τον Μάριους Στεφανέσκου με 1,3.

Την περασμένη σεζόν, κατάφερε να εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή της παρουσία για φέτος η Τβέντε, που μπορεί να μην… τρομάζει, αλλά με τον Γιόσεφ Ούστινγκ στον πάγκο της την τελευταία διετία, είναι ένα σύνολο που παίζει φουλ επιθετικά και μη ξεχνάμε πως πρόκειται για ολλανδική ομάδα. Λάμερς, Σάντιλεκ, Χίλγκερς και Ροτς, ξεχωρίζουν στο ολλανδικό ρόστερ, που αρχηγός είναι ο Ρίκι Φαν Βολφσβίνκελ.

Ricky van Wolfswinkel - Προφίλ παίκτη 24/25 | Transfermarkt

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ