Ο Ολυμπιακός, η κλήρωση του Europa League και το γκρουπ δυναμικότητας

Ο Ολυμπιακός, η κλήρωση του Europa League και το γκρουπ δυναμικότητας

Στις 30 Αυγούστου ο Ολυμπιακός θα μάθει τους αντιπάλους του στη League Phase του Europa League και ξέρει σχεδόν σίγουρα σε ποιο γκρουπ δυναμικότητας θα βρίσκεται - Πώς ανεβαίνουν στο πρώτο οι «ερυθρόλευκοι»

Ο Ολυμπιακός διανύει επιτέλους ένα κανονικό, ποδοσφαιρικό καλοκαίρι, έχοντας την πολυτέλεια μίας πλήρους (και χωρίς πίεση) προετοιμασίας, καθώς δεν πρόκειται να δώσει προκριματικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια. Συνεπώς, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει μπροστά του άπλετο χρόνο για να φτιάξει την ομάδα του και να είναι απολύτως έτοιμη για την πρεμιέρα της Stoiximan Superleague τον ερχόμενο Αύγουστο.

Την περασμένη Τετάρτη (10/7) οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν την πρώτη τους προπόνηση στον Ρέντη εν όψει της νέας σεζόν, ξεκινώντας την προετοιμασία τους, το βασικό στάδιο της οποίας θα διεξαχθεί στην Ολλανδία από τις 15 έως τις 27 Ιουλίου.

Διαβάστε επίσης: Ένταση μεταξύ του πάγκου του ΠΑΟΚ και των Βέλγων οπαδών

Η Ευρώπη αργεί πολύ ακόμα για τον Ολυμπιακό. Στις 30 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του νεοσύστατου League Phase του Europa League. Και στις 25-26 Σεπτεμβρίου οι Πειραιώτες θα δώσουν τον πρώτο τους ευρωπαϊκό αγώνα.

Αν και πολύ νωρίς ακόμα, ο Ολυμπιακός ξέρει σχεδόν σίγουρα σε ποιο γκρουπ δυναμικότητας θα βρίσκεται. Και αυτό είναι το δεύτερο. Με την πιθανότητα η ελληνική ομάδα να τεθεί επικεφαλής του Pot 2 της League Phase της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Δύσκολο, αλλά πιθανό.

Έτσι μπορεί να ανέβει στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας ο Ολυμπιακός

Ακόμα πιο δύσκολο είναι ο Ολυμπιακός να προβιβαστεί στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας. Μόνο δύο σενάρια ανεβάζουν τους Πειραιώτες στο Pot 1: α) Να αποκλειστούν Άγιαξ, Μπράγκα από τα προκριματικά του Europa League (ξεκινούν αμφότερες από τον 2ο προκριματικό γύρο) και β) από τα play offs του Champions League να «υποβιβαστούν» στο League phase του Europa League ομάδες με χαμηλότερο συντελεστή από εκείνον του Ολυμπιακού (48.000). Δηλαδή, οι ομάδες που θα αποκλειστούν από τα play offs του CL, να έχουν όλες κάτω από 48.000 coefficients (πόντοι ομάδων ανά πενταετία, με τους οποίους μπαίνουν στις κληρώσεις οι σύλλογοι).

Οι μόνοι που συμμετέχουν στα προκριματικά του Champions League και έχουν ανώτερο συντελεστή από τον Ολυμπιακό είναι οι Ρέιντζερς (63.000), Σλάβια Πράγας (53.000), Ντιναμό Ζάγκρεμπ (50.000) και Σάλτσμπουργκ (50.000). Άρα αυτές οι ομάδες ΔΕΝ πρέπει να μπουν στο League Phase του Europa League.

Αν συμβούν τα δύο σενάρια που προαναφέραμε, τότε οι «ερυθρόλευκοι» θα προβιβαστούν στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας.

Τα γκρουπ δυναμικότητας της League Phase του Europa League 2024-25 (η φωτογραφία από την ιστοσελίδα «kassiesa.net»:

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ