Τα χρήματα που διεκδικούν Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ στην Ευρώπη

Τα χρήματα που διεκδικούν Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ στην Ευρώπη

Οι τέσσερις ελληνικές ομάδες μπαίνουν στην μάχη των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και εκτός από θέμα γοήτρου και βαθμών, μεγάλη είναι η σημασία των οικονομικών δεδομένων.

Από σήμερα και για περίπου τρεις μήνες, οι Πέμπτες θα έχουν τεράστια σημασία για Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.

Και αυτό διότι οι τρεις ελληνικές ομάδες αγωνίζονται στους ομίλους του Europa League και μια ακόμη σε αυτούς του Conference League.

Η παρουσία των τεσσάρων κορυφαίων ομάδων στους ομίλους των διοργανώσεων κρίνονται ζωτικής σημασίας για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τους βαθμούς που μπορούν να προσφέρουν στη χώρα.

Εκτός όμως από το κίνητρο αυτό, θα έχουν πολλούς παραπάνω λόγους ώστε να κυνηγήσουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και αυτά δεν είναι άλλα από τα οικονομικά!

Αναφορικά με το UEFA Europa League που ενδιαφέρει άμεσα τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό τα δεδομένα είναι πολύ ισχυρά.

Μέχρι στιγμής οι τρεις ομάδες έχουν εξασφαλίσει 3.630.000 ευρώ μόνο από την παρουσία τους στους ομίλους. Από εκεί και πέρα, κάθε νίκη στον όμιλο δίνει μπόνους στον σύλλογο ύψους 630.000 ευρώ, ενώ κάθε ισοπαλία αξίζει 210.000 ευρώ.

Αν θελήσουμε να πάμε και στα λίγο πιο μακροχρόνια, ο πρώτος του κάθε ομίλου παίρνει μαζί του 1,1 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο δεύτερος +550.000 ευρώ και ο τρίτος 300.000 ευρώ!

Ενδιαφέρον ελληνικό υπάρχει όμως και για το Conference League, εκεί όπου θα μπει σήμερα ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου μπορεί να βρίσκεται στην χαμηλότερη κατηγορία των ευρωπαϊκών κυπέλλων, όμως τα ποσά είναι διόλου ευκαταφρόνητα.

Μόνο με την παρουσία τους στον όμιλος εξασφάλισαν 2.940.000 ευρώ, ενώ με κάθε νίκη στον όμιλο απέναντι σε Ελσίνκι, Άιντραχτ και Αμπερντίν παίρνουν 500.000 ευρώ. Με ισοπαλία αποκομίζει 166.000 ευρώ.

Παράλληλα και εδώ παρουσιάζεται ενδιαφέρον για τις τελικές κατατάξεις στον όμιλο, καθώς ο πρώτος παίρνει 650.000 ευρώ και ο δεύτερος 325.000 ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ