Ατλέτικο Μαδρίτης – Σπόρτινγκ Λισαβόνας 2-0

Ατλέτικο Μαδρίτης – Σπόρτινγκ Λισαβόνας 2-0

Με το επαγγελματικό 2-0 νίκησε η Ατλέτικο Μαδρίτης την Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο Wanda Metropolitano και πήρε σαφές προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς. Νίκη και για την Λειψία κόντρα στην Μαρσέιγ (1-0).

Το θέλει αυτό το τρόπαιο η Ατλέτικο Μαδρίτης και απόψε κόντρα στην άκρως επικίνδυνη Σπόρτινγκ Λισαβόνας εμφανίστηκε απόλυτα σοβαρή και καθόλα έτοιμη να φτάσει τη διαδρομή ως το τέλος. Οι Ροχιμπλάνκος επικράτησαν 2-0 επί των Πορτογάλων και έφτασαν στην 6η συνεχόμενη νίκη τους στο Europa League. Κατάφεραν μάλιστα να μην δεχτούν γκολ για 9ο παιχνίδι εντός έδρας (σε όλες τις διοργανώσεις). Κόκε και Γκριεζμάν οι σκόρερ των Μαδριλένων που πήραν σαφές προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς.

Τα Λιοντάρια του Ζόρζε Ζεζούς έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο στο Wanda Metropolitano, καθιστώντας το έργο των γηπεδούχων πιο εύκολο. Μόλις στο 23ο δευτερόλεπτο(!) ο Ντιέγκο Κόστα έκλεψε την μπάλα, έκανε την σέντρα στον Κόκε και εκείνος με ωραίο αριστερό πλασέ «έγραψε» το 1-0 για την Ατλέτι. Στο 40′ ένα ακόμα λάθος της άμυνας των Πορτογάλων έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να φτάσουν σε δεύτερο τέρμα και δεν την άφησαν ανεκμετάλλευτη. Ο Ματιέ έχασε πανεύκολα την μπάλα, ο Σαούλ τροφοδότησε όμορφα τον Αντουάν Γκριεζμάν κι εκείνος με εξαιρετικό τελείωμα έκανε το 2-0 των Ροχιμπλάνκος.

Στην επανάληψη ο Ντιέγο Κόστα σπατάλησε πολλές ευκαιρίες για να ανεβάσει κι άλλο τον δείκτη του σκορ, κορυφαία εξ’αυτών το καθαρό τετ-α-τετ με τον Ρουί Πατρίσιο. Ενώ στο τέλος του αγώνα, ο Μπράιαν Ρουίς νικήθηκε από τον εξαιρετικό Γιαν Όμπλακ και ο Φρέντι Μοντέρο που είχε πριν λίγα λεπτά εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο έστειλε την μπάλα άουτ.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Ομπλακ, Χουανφράν, Γοδίν, Σάβιτς, Λούκας Ερνάντεζ, Γκάμπι, Σαούλ, Κόκε, Κορέα (53′ Κορέα), Γκριζμάν (90′ Βιτόλο), Ντιέγο Κόστα (87′ Παρτέι).

Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Ζόρζε Ζεσούς): Ρουί Πατρίσιο, Ματιέ, Κοάτες, Πιτσίνι, Κοεντράο (80′ Ρούμπεν Ριμπέιρο), Μπατάλια, Γουίλιαμ Καρβάλιο (45′ Ακούνια), Μπρούνο Φερνάντες (87′ Φρέντι Μοντέρο), Μπράιαν Ρουίς, Ζέλσον Μάρτινς, Ντοστ.

Λειψία – Μαρσέιγ 1-0

Το γκολ του Τίμο Βένερ στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, ήταν αρκετό για την Λειψία για να επικρατήσει της Μαρσείγ του Κώστα Μήτρογλου, 1-0. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα, όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που απείλησαν πρώτοι στο 9ο λεπτό με τον Έλληνα διεθνή να επιχειρεί ένα σουτ εντός περιοχής με τον Γκουλάσι να κρατά αλώβητη την εστία του, ενώ έχασαν τεράστια ευκαιρία και όταν ο Σαρ σημάδεψε το δοκάρι.  Στο 45′ όμως ο Τίμο Βέρνερ με ωραία ατομική ενέργεια έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους, σε ένα γκολ στο οποίο φέρει ευθύνη και ο 36χρονος πορτιέρε, Πελέ. Όλα ανοιχτά για τη ρεβάνς του Βελοντρόμ.

Λειψία (Ραλφ Χάζενχουτλ): Γκουλάσι, Κλόστερμαν, Ουπαμεκάνο, Κονατέ, Λάιμερ (74’ Μπερνάρντο), Ντέμε, Κεϊτά, Φόρσμπεργκ (83’ Ζάμπιτσερ), Μπρούμα, Ογκουστέν (70’ Καμπλ), Βέρνερ

Μαρσέιγ (Ρούντι Γκαρσία): Πελέ, Σαρ, Σακάι, Ντίας, Καμαρά, Αμαβί, Ανγκισά, Σανσόν, Παγιέ (86’ Λόπεζ), Οκάμπος, Μήτρογλου (80’ Ζερμέν)

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ