Ένας αγκώνας δεν είναι οφσάιντ. Ένας ώμος είναι. Τι είδαν, όμως, οι διαιτητές στο «Μολινό» και ακύρωσαν το γκολ του Καμαρά;
Είναι αλήθεια πως βλέποντας τη φάση σε ριπλέι, έλεγες πως αυτό το γκολ δεν μπορεί να ακυρωθεί. Φαινόταν από τη γραμμή του κουρέματος του γηπέδου. Ο Ελ Αραμπί καλυπτόταν. Το VAR είπε στον Πολωνό διαιτητή να περιμένει. Να τσεκάρει τη φάση μέσω της δικής του γραμμής.
Και η αλήθεια είναι πως όταν είδαμε τη γραμμή του VAR, κανείς δεν κατάλαβε γιατί το γκολ ακυρώθηκε. Τι δείχνει να βρίσκεται μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό της Γουλβς; Ο αγκώνας του Ελ Αραμπί.
Φάνηκε από τη στιγμή που δόθηκε στο τηλεοπτικό κοινό η γραμμή του οφσάιντ. Αν κάτι δεν καλύπτεται είναι ο αγκώνας του Μαροκινού επιθετικού. Τι λέει ο κανονισμός; Πως δίνεται οφσάιντ όταν δεν καλύπτεται μέρος του σώματος του επιτιθέμενου με το οποίο επιτρέπεται να σκοράρει. Το πόδι, το κεφάλι, ο ώμος.
Όταν δεν καλύπτεται μέρος του σώματος με το οποίο δεν επιτρέπεται να σκοράρει, όπως το χέρι ή ο αγκώνας, τότε δεν υπάρχει οφσάιντ. Τι είδαν οι διαιτητές στο VAR; Προφανώς πως δεν καλυπτόταν ο ώμος του Ελ Αραμπί. Και ενημέρωσαν τον διαιτητή πως το γκολ πρέπει να ακυρωθεί. Η εικόνα, ωστόσο, είναι αδιάψευστος μάρτυρας.
Και η αλήθεια είναι πως από το VAR δε λειτούργησαν σωστά σε κανένα σημείο. Δεν κάλεσαν τον διαιτητή να δει μια δύσκολη φάση, όπως το πέναλτι στον Ποντένσε. Δεν τον κάλεσαν να δει το πέναλτι – μαρς στον Ελ Αραμπί. Δεν τον έστειλαν να δει το σπρώξιμο στον Τσιμίκα.
Και την ίδια ώρα ο Πολωνός ρέφερι ολοκλήρωνε το… έγκλημα, αφήνοντας εκτεθειμένη την UEFA σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι. Φάουλ ανύπαρκτα, κάρτες χωρίς λόγο και καθυστερήσεις ελάχιστες μπροστά σε αυτές που έπρεπε να δοθούν.