«Avanti Maestro»: Τα γκολ του Μαρέσκα με την φανέλα του Ολυμπιακού (vid)

«Avanti Maestro»: Τα γκολ του Μαρέσκα με την φανέλα του Ολυμπιακού (vid)

Ο προπονητής της Τσέλσι, Έντσο Μαρέσκα, φόρεσε για περίπου ένα χρόνο την φανέλα του Ολυμπιακού και πέτυχε μερικά πανέμορφα αλλά και κρίσιμα τέρματα για τους «ερυθρόλευκους»

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Τσέλσι του Έντσο Μαρέσκα για την 3η αγωνιστική του League Phase του Conference League.

Το έργο των «πρασίνων» θα είναι πολύ δύσκολο απέναντι σε μια ομάδα μεγαθήριο όπως είναι οι Λονδρέζοι .  Πόσο μάλιστα σε μία περίοδο που οι «μπλε» αρχίζουν να δείχνου και πάλι σημάδια προόδου με τον Ιταλό προπονητή στο «τιμόνι» της.

Διαβάστε επίσης: Τσιμίκας: Η εμπιστοσύνη του Σλοτ και η εμφάνιση MVP μετά από 183 λεπτά στα… αστέρια

Ο 44χρονος είναι «απόφοιτος» της σχολής Γκουαρντιόλα καθώς έχει δουλέψει δίπλα στον Καταλανό «μαέστρο» ως βοηθός του την σεζόν 2022/23, πριν την μετακίνηση του στην Λέστερ όπου ανέλαβε χρέη πρώτου προπονητή.

Ο Μαρέσκα όμως έχει και ελληνικό παρελθόν αφού φόρεσε τα «ερυθρόλευκα» την σεζόν 2009/10 και παρόλο που δεν ευτύχησε να κερδίσει κάποιο τρόπαιο, πέτυχε μερικά κρίσιμα αλλά και πολύ όμορφα γκολ με τον Ολυμπιακό.

Αγωνιζόμενος στην μεσαία γραμμή ο  Ιταλός δεν φοβόταν να δοκιμάσει τα πόδια του ενώ στο «ρεπερτόριο» του ήταν και η κίνηση «trailer» πίσω από τον επιθετικό.

Με τα «ερυθρόλευκα» σκόραρε οκτώ φορές εντός και εκτός συνόρων αλλά σαφέστατα ξεχωρίζουν το ευρωπαϊκό γκολ  με την Σλόβαν Μπρατισλάβας για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League και οι «φωτοβολίδες» κόντρα σε ΑΕΛ και Ηρακλή για το πρωτάθλημα.

Με την φανέλα του Ολυμπιακού συμμετείχε σε συνολικά 39 αγώνες πετυχαίνοντας οκτώ γκολ και τέσσερις ασίστ και 3.149 αγωνιστικά λεπτά. Μετά τον Πειραιά ο Μαρέσκα πήγε στην Μάλαγα όπου αγωνίστηκε κι εκεί για μία σεζόν πριν επιστρέψει στην χώρα του και «κρεμάσει» τα παπούτσια του το 2017 όντας παίκτης της Ελλάς Βερόνα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ