Αλόνσο: «Σεβόμαστε αλλά δεν φοβόμαστε την Τσέλσι, μπορούμε να νικήσουμε»

Αλόνσο: «Σεβόμαστε αλλά δεν φοβόμαστε την Τσέλσι, μπορούμε να νικήσουμε»

Όλα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση με την Τσέλσι, ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ντιέγκο Αλόνσο.

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για την πολύ μεγάλη αναμέτρηση της League Phase του Conference League, απέναντι στην Τσέλσι στο ΟΑΚΑ.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του «τριφυλλιού», ο Ντιέγκο Αλόνσο εξέφρασε την αισιοδοξία του, τόνισε πως η ομάδα του έχει σεβασμό για την Τσέλσι αλλά δεν τη φοβάται και πως μπορεί να πάρει τη νίκη.

Διαβάστε επίσης: Κανονικά ο Φουρνιέ με τη Μπάγερν: Πάλι έξω ο Γουίλιαμ Γκος – Το depth chart για Μόναχο

Όσα είπε ο Αλόνσο:

Για την εντός έδρας άμυνα του Παναθηναϊκού ενόψει Τσέλσι:

«Η άμυνα είναι πάρα πολύ σημαντική. Σε όλα τα παιχνίδια. Η καλή άμυνα είναι αυτή που σου δίνει την δυνατότητα να έχεις και μια καλή επίθεση».

Για τα παιχνίδια με Άγιαξ και Λανς και αν υπάρχουν ομοιότητες με τους Λονδρέζους:

«Το κοινό που έχουν αυτά τα ματς είναι η ατμόσφαιρα. Ποδοσφαιρικά είναι διαφορετικές ομάδες. Στο παιχνίδι θεωρώ πως η Τσέλσι είναι πιο ψηλά από Άγιαξ και Λανς. Αυτό δεν αλλάζει τις σκέψεις μας σχετικά με το πως θα παίξουμε τον αγώνα. Γνωρίζουμε πως είναι ένας δύσκολος αγώνας αλλά έχουμε τις δυνατότητες για να δημιουργήσουμε τις ευκαιρίες μας. Ξέρουμε πως πρέπει να είμαστε καλοί τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά».

Για τον τρόπο παιχνιδιού κόντρα στη Τσέλσι:

«Ελπίζουμε να βάλουμε εμείς τους όρους μας στο παιχνίδι αλλά είμαστε ρεαλιστές σχετικά με το ποιον έχουμε απέναντι. Προετοιμάζουμε την ομάδα να σταθεί στις διάφορες καταστάσεις ενός αγώνα. Είχαμε λίγες ευκαιρίες να το πράξουμε αυτό στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Αν είχαμε την ευκαιρία να το κάναμε συχνότερα, σίγουρα θα είχαμε αναπτύξει περισσότερο τις αντεπιθέσεις μας. Αύριο θα υπάρχουν φάσεις που θα κληθούμε να αμυνθούμε περισσότερο αλλά και αντίστροφα. Αυτό που θέλουμε είναι να έχουμε έλεγχο στο παιχνίδι».

Για τις βελτιώσεις που θα ήθελε να δει αύριο απέναντι στη Τσέλσι:

«Θέλω να δω ανταγωνιστικότητα. Και το ομαδικό πνεύμα. Από κει και πέρα ότι έρθει καλώς να ορίσει».

Για το γεγονός πως η Τσέλσι δέχεται εύκολα γκολ, τους νέους παίκτες και την κριτική προς την ομάδα του:

«Η Τσέλσι είναι μια ομάδα που έχουμε μεγάλο σεβασμό. Δεν φοβόμαστε, τον σεβόμαστε. Όταν παίξαμε με ομάδες που ήταν μικρότερους βεληνέκους, τις σεβαστήκαμε. Έμαθα να σέβομαι τους πάντες. Αυτό σημαίνει σεβασμός για το άθλημα. Αύριο μπορούμε να νικήσουμε τον αγώνα. Δεν ξέρω τι ποσοστό έχουμε αλλά ακόμη και 1% θα τρέξω και το κυνηγήσω. Αυτό είναι το ομαδικό πνεύμα. Αυτό θέλω, να δίνουμε την μάχη μας. Όπως κάναμε με Άγιαξ και Λανς. Το πνεύμα πρέπει να είναι το ίδιο. Όσον αφορά τα σχόλια, πρέπει να σας πω ότι πάντα, σε όλη την καριέρα μου, πάντα ξέραμε όλοι να αντιμετωπίζουμε την πίεση. Εμπιστοσύνη στους παίκτες μου».

Για τον Μπάλντοκ:

«Έχουμε μεγάλο πόνο και είμαστε πολύ θλιμμένοι. Εδώ και δεκαπέντε μέρες έχουμε αυτόν τον πόνο μέσα μας. Πάρα πολύ δύσκολες μέρες. Δεν θεωρώ σωστό να μιλήσω για τον τρόπο που αντιμετωπίσαμε αυτό τον μεγάλο πόνο. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε για τον Τζορτζ, είναι ο σεβασμός. Και το δεύτερο το αφιερώνουμε όλη την σεζόν, όλη την περίοδο».

Πελίστρι: «Nα παίξουμε σαν να είναι τελικός»

Τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού εκπροσώπησε ο Φακούντο Πελίστρι, αναφέροντας:

«Η Τσέλσι είναι μια μεγάλη ομάδα. Έχει μεγάλους παίκτες. Και εμείς είμαστε μεγάλη ομάδα, ξέρουμε να παίξουμε με αυτές τις ομάδες. Θα έχουμε τον κόσμο μας αύριο στο πλευρό μας, έχουμε αποδείξει τι μπορούμε να κάνουμε.

Θα είναι ένα δύσκολο ματς. Προσβλέπω στη νίκη. Για εμάς και για κάθε ομάδα είναι σημαντικό να έχουμε καλά αποτελέσματα. Προερχόμαστε από μια νίκη, αυτή θέλουμε κι αύριο. Αν αύριο έχουμε νικηφόρο αποτέλεσμα αυτό θα μας δώσει μια μεγάλη ώθηση. Θα παίξουμε τον αυριανό αγώνα σαν να είναι τελικός.

Η απώλεια του Τζορτζ ήταν μια σκληρή πραγματικότητα. Θα δίνουμε την μάχη για το πρωτάθλημα, που θα το ήθελε και ο Τζορτζ. Εμείς θα δίνουμε την μάχη μας για τον Τζορτζ και για την ομάδα.

Από κει και πέρα, έχω έρθει σε μια μεγάλη ομάδα. Είναι μεγάλη χαρά μου που βρίσκομαι εδώ. Η απόφασή μου δεν ήταν δύσκολη. Κάθε προσαρμογή θέλει τον χρόνο της, κάναμε ενδιαφέροντα πράγματα, μπήκαμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Έχουμε ξεκάθαρους στόχους και βήμα βήμα προχωράμε».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ