Μπόρατς – Παναθηναϊκός 1-1: Τα έκανε μούσκεμα στην Μπάνια Λούκα

Μπόρατς – Παναθηναϊκός 1-1: Τα έκανε μούσκεμα στην Μπάνια Λούκα

Ο Παναθηναϊκός αν και προηγήθηκε νωρίς στην έδρα της Μπόρατς, είδε τους Βόσνιους να ισοφαρίζουν και εν τέλει να παίρνουν την ισοπαλία, στην πρεμιέρα του Conference League.

Με το… αριστερό ξεκίνησε την παρουσία του στη League Phase του Conference League ο Παναθηναϊκός, που άφησε δύο βαθμούς στη Βοσνία, μένοντας στο ισόπαλο 1-1 με την Μπόρατς Μπάνια Λούκα.

Απογοητευτικοί οι «Πράσινοι» στο δεύτερο ημίχρονο, δέχθηκαν το γκολ της ισοφάρισης και θα μπορούσαν να βρεθούν και πίσω στο σκορ, ενώ εκείνοι δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τις δικές τους στιγμές. Ο Μπακασέτας είχε δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο στο 11ο λεπτό, με τον Ντεσπότοβιτς να κάνει το 1-1 στο 50′. Δοκάρι στο 72′ με τον Τετέ είχε το «τριφύλλι».

Διαβάστε επίσης: Μεντιλίμπαρ αποκαλυπτικός: Τι είπε για Ροντινέι, Μουζακίτη, Τσικίνιο και την πίεση στην Μπράγκα

Παραμένει χωρίς διπλό σε κύρια φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης από το 2009, ο Παναθηναϊκός.

Έτσι ξεκίνησαν

Για τους γηπεδούχους παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο οι Σισκόφσκι, Βούκσεβιτς, Μέιχερς, Καρολίνα, Ερέρα, Όγκρινετς, Σκορούπ, Κουλασίν, Σρέσκοβιτς, Ντεσπότοβιτς.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο επέλεξε τον Ντραγκόφσκι να καθίσει στο τέρμα, με τους Κώτσιρα, Ίνγκασον, Σένκεφελντ και Μλαντένοβιτς τετράδα στην άμυνα. Μαξίμοβιτς και Τσέριν ξεκίνησαν στον άξονα, ενώ οι Πελίστρι-Τζούριτσιτς στα άκρα και ο Μπακασέτας πίσω από τον προωθημένο Σπόραρ.

Γρήγορο προβάδισμα

Οι «Πράσινοι» μπήκαν δυνατά στο ματς και μπόρεσαν να προηγηθούν νωρίς στο σκορ με τον Τάσο Μπακασέτα. Στο 11ο λεπτό και την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα, ο Παναθηναϊκός αναπτύχθηκε γρήγορα, η μπάλα έφτασε στον Μλαντένοβιτς στα αριστερά που έκανε το γύρισμα, ο Μπακασέτας ήρθε σε επαφή με την μπάλα με ωραίο πλασέ και έγραψε το 0-1.

Στο επόμενο λεπτό ο Σπόραρ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, αλλά νικήθηκε από τον Σισκόφκι σε τετ-α-τετ.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν κυρίως με μακρινά σουτ να απειλήσουν, αλλά ο Νταγκόφσκι ήταν σταθερός όπου χρειάστηκε.

Στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ο VAR τσέκαρε μια φάση για πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού, αλλά έκρινε πως δεν υπήρξε παράβαση, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια.

Αιφνιδίασε η Μπόρατς

Όπως ξεκίνησε το ματς ο Παναθηναϊκός, έτσι και η Μπόρατς βρήκε γρήγορο γκολ λίγα λεπτά από την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου. Στο 50’ Ο Ερέρα εκτέλεσε το φάουλ και ο Ντεσπότοβιτς με φοβερή κεφαλιά νίκησε τον Ντραγκόφσκι για το 1-1.

Μάλιστα οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά και στην ολική ανατροπή στο 53’ , όταν ο Ερέρα έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στο γάμα, αλλά ο Ντργακόφσκι απομάκρυνε σε κόρνερ.

Στο 72΄ο Τετέ με δυνατό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός έχασε νέα ευκαιρία, με τον Ιωαννίδη να μην μπορεί να σκοράρει με το κεφάλι από καλή θέση. Αυτή ήταν και η τελευταία ευκαιρία των παικτών του Αλόνσο να πάρουν τη νίκη, με το σφύριγμα της λήξης να βρίσκει τις δύο ομάδες στο ισόπαλο 1-1.

ΜΠΟΡΑΤΣ ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ (Μλάντεν Ζίζοβιτς / 4-2-3-1): Σισκόφσκι, Μ. Βούκσεβιτς (67’ Κούρζιτς), Μέγερς, Καρολίνα, Ερέρα, Όγκρινετς, Σκόρουπ (67’ Νικόλοφ), Κουλάσιν, Σάβιτς (88’ Κάβιτς), Σρέσκοβιτς, Ντεσπότοβιτς (88’ Μάρσετιτς).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο / 4-2-3-1): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Ίνγκασον, Σένκεφελντ, Μλαντένοβιτς, Μαξίμοβιτς (78’ Μαξίμοβιτς), Τσέριν (65’ Τετέ), Πελίστρι (65’ Ουναϊ), Μπακασέτας (78’ Αράο), Τζούρισιτς, Σπόραρ (69’ Ιωαννίδης).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ