Παναθηναϊκός: Στα φαβορί αλλά… κάτω απο την Γκιμαράες (pic)

Εκ των φαβορί του Conference league παρουσιάζει τον Παναθηναϊκό, σελίδα που ασχολείται με τα δεδομένα στο ποδόσφαιρο και πραγματοποίησε προσομοιώσεις λίγο πριν την πρεμιέρα του League Phase.

Πρεμιέρα στις διοργανώσεις της UEFA θα έχουμε τις επόμενες εβδομάδες, με το Conference League, που συμμετέχει ο Παναθηναϊκός, να ξεκινά τελευταίο χρονικά. Οι «πράσινοι», αντιμετωπίζουν στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη τη Μπόρατς Μπάνια Λούκα, για την πρώτη αγωνιστική του νέου φορμάτ.

Με αφορμή λοιπόν την έναρξη των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, η γνωστή σελίδα «Football Meets Data», που ασχολείται με τα δεδομένα στο ποδόσφαιρο, πραγματοποίησε 10.000 προσομοιώσεις τόσο για το Europa, όσο και για το Conference League και παρουσίασε τις πιθανότητες κάθε ομάδας να τερματίσει στην πρώτη «8άδα» και στην πρώτη «24άδα», της κοινής βαθμολογίας που θα υπάρχει πλέον στις διοργανώσεις της UEFA.

Διαβάστε επίσης: Τρελαίνει κόσμο ο Κορμπεράν στην Αγγλία: Το απίθανο σερί και η κορυφή

Τα αποτελέσματα των προσομοιώσεων λοιπόν, παρουσιάζουν τον Παναθηναϊκό ως όγδοο φαβορί να κατακτήσει το τρόπαιο, με ποσοστό 4%, όσο και η Γκιμαράες που είναι στην έβδομη θέση. Παράλληλα, η γνωστή σελίδα «δίνει» στους «πράσινους»  80% πιθανότητες να φτάσουν στους «16», 44% στα προημιτελικά, 21% στα ημιτελικά και 9% στον μεγάλο τελικό.

Μένει να φανεί αν η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο «επιβεβαιώσει» τις προσομοιώσεις με μία πορεία μέχρι τους «16» και τους «8», ή καταφέρει το… θαύμα του 4%. Για την ιστορία, πρώτο φαβορί του Conference League, είναι η Τσέλσι με 30% πιθανότητες κατάκτησης του τροπαίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από