Το ευρωπαϊκό «Βατερλώ» της ΑΕΚ: Μία πρόκριση σε ομίλους σε τέσσερα καλοκαίρια (vids)

Το ευρωπαϊκό «Βατερλώ» της ΑΕΚ: Μία πρόκριση σε ομίλους σε τέσσερα καλοκαίρια (vids)

Η ΑΕΚ χτίζει αρνητικό σερί αποτυχημένων προσπαθειών να μπει σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2021...

Η ΑΕΚ νίκησε 1-0 τη Νόα στη ρεβάνς της ήττας της με 3-1 στην Αρμενία, αλλά γνώρισε ακόμη έναν ταπεινωτικό αποκλεισμό, από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League και μένει εκτός Ευρώπη από τον Αύγουστο.

Η Ένωση δεν κατάφερε να αντιστρέψει την κατάσταση και αποχαιρέτησε τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις εν μέσω αποδοκιμασιών από τον κόσμο της. Γιουχαρίσματα και άγριο κράξιμο για τους παίκτες και τον Ματίας Αλμέιδα, που… κατάφεραν, διότι περί κατορθώματος πρόκειται, να αποκλειστούν από τη Νόα.

Διαβάστε επίσης: Καταστροφική εβδομάδα για την Ελλάδα: Ο ταπεινωτικός αποκλεισμός της ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός και όλα τα δεδομένα για την 15η θέση

Αυτή είναι η δεύτερη φορά τα τελευταία τέσσερα καλοκαίρια, μαζί με το φετινό, που το ευρωπαϊκό ταξίδι της ΑΕΚ τελειώνει πριν καλά καλά… ξεκινήσει, όταν μάλιστα το 2022 δεν αγωνίστηκε καν σε κάποιο προκριματικό γύρο, αφού δεν είχε εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο την προηγούμενη σεζόν.

Η αρχή του σερί…

Τον Ιούλιο του 2021, η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τη Βελέζ Μόσταρ στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League, με το πρώτο παιχνίδι να πραγματοποιείται στη Βοσνία και την Ένωση να γνωρίζει την ήττα με 2-1. Στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ, το παιχνίδι ολοκληρώθηκε 1-0 και οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν το ματς μέχρι τα πέναλτι, όπου εκεί αποκλείστηκαν με 2-3 στην ψυχοφθόρα διαδικασία.

Όπως προαναφέραμε, το 2022 δεν μπήκε στην μάχη των προκριματικών, το 2023 έφτασε μεν μέχρι τους ομίλους του Europa League, ξεκίνησε με διπλό στην έδρα της Μπράιτον, όμως η συνέχεια για την ΑΕΚ δεν ήταν ανάλογη και αποκλείστηκε από την φάση των ομίλων.

Και κάπως έτσι φτάσαμε στο σήμερα και τον αποκλεισμό από τη Νόα, όπου δημιουργείται πλέον ένα αρνητικό σερί αποτυχημένων προσπαθειών της ΑΕΚ να μπει σε ομίλους ευρωπαικής διοργάνωσης.

Θυμηθείτε τις δύο πρόσφατες αναμετρήσεις με τη Νόα

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ