ΑΕΚ: Σε δύο ματς ο Λιβάι Γκαρσία έφτασε την επίδοση που είχε στο σκοράρισμα πέρσι στο πρώτο μισό της σεζόν (pic & vids)

ΑΕΚ: Σε δύο ματς ο Λιβάι Γκαρσία έφτασε την επίδοση που είχε στο σκοράρισμα πέρσι στο πρώτο μισό της σεζόν (pic & vids)

Εντυπωσιακό το ξεκίνημα του Λιβάι Γκαρσία στη σεζόν, έστω κι αν το εμπόδιο που είχε μπροστά του ήταν πολύ χαμηλό. Η σύγκριση με πέρσι και το «κλειδί» για την... επιστροφή στη σεζόν 2022-23.

Το σημαντικό τέτοια εποχή για τις ελληνικές ομάδες είναι οι προκρίσεις και η ΑΕΚ κατάφερε να πετύχει τον στόχο της με δύο νίκες κόντρα στην Ίντερ Εσκάλδες. Δεν έκανε κάποιο κατόρθωμα φυσικά καθώς η ομάδα από την Ανδόρα ήταν πολύ χαμηλής δυναμικότητας, ωστόσο επειδή οι εφιάλτες του πρόσφατου παρελθόντος είναι ακόμη νωποί στις μνήμες των οπαδών της Ένωσης, το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα κατά διάστηματα στα δύο παιχνίδια με την Ίντερ Εσκάλδες προβλημάτισε, εν τέλει όμως πήρε την πρόκριση έχοντας πετύχει συνολικά οκτώ γκολ. Τα τέσσερα από αυτά προήλθαν από τον μοναδικό σέντερ φορ που διαθέτει μέχρι αυτή τη στιγμή η ομάδα στο ρόστερ της. Τον Λιβάι Γκαρσία ο οποίος δείχνει «καυτός» στο ξεκίνημα της σεζόν, έστω κι αν ακόμη είναι φανερό πως βρίσκεται αρκετά πίσω σε επίπεδο ετοιμότητας.

Κάτι απόλυτα λογικό αν αναλογιστεί κανείς το σημείο της σεζόν που βρισκόμαστε, αλλά και το γεγονός ότι ο άσος από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο προέρχεται από μία πολύ δυνατή προετοιμασία, όπως και όλη η ομάδα βέβαια. Αυτό όμως είναι ίσως και το «κλειδί» για την ΑΕΚ ώστε να έχει τον Γκαρσία της πρώτης σεζόν του Αλμέιδα και όχι τον περσινό που ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς και δεν βρήκε ησυχία από τα συνεχόμενα μπες-βγες.

Το γεγονός δηλαδή ότι αυτό το καλοκαίρι ο Λιβάι έκανε προετοιμασία και χωρίς μάλιστα να βγάλει το παραμικρό πρόβλημα. Τι έκανε λοιπόν ο 26χρονος επιθετικός στα δύο ματς με την Εσκάλδες; Πέτυχε τέσσερα γκολ, έδωσε μία ασίστ και κέρδισε ένα πέναλτι το οποίο έχασε ο ίδιος. Για να φτάσει τα τέσσερα γκολ πέρσι, έπρεπε να περιμένει ως το τελευταίο ματς του 2023. Ήταν το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό (2-2) στις 21 Δεκεμβρίου, σε μία από τις πολλές αυτοκτονίες της ΑΕΚ πέρσι, όπου είχε σκοράρει για το 2-1 της Ένωσης και είχε φτάσει τα τέσσερα γκολ συνολικά. Σχεδόν πέντε μήνες διαφορά δηλάδη.

Για να ολοκληρώσει τελικά τη σεζόν στα 14 γκολ με 4 ασίστ σε μόλις 27 εμφανίσεις. Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς πού μπορεί να φτάσει φέτος το κοντέρ για τον διεθνή άσο εφόσον είναι υγιής. Στο ξεκίνημα της τρίτης του σεζόν πλέον ως σέντερ φορ, στον ρόλο που τον καθιέρωσε ο Αλμέιδα και αν μη τι άλλο ανταποκρίνεται εξαιρετικά, όταν αγωνίζεται.

Με τα όσα έκανε κόντρα στην Εσκάλδες, ο Γκαρσία στρογγύλεψε και τα νούμερά του σε αυτά τα τέσσερα χρόνια που βρίσκεται στην ΑΕΚ. Σε 140 εμφανίσεις με τα κιτρινόμαυρα, έχει πετύχει πλέον 50 γκολ κι έχει δώσει 25 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Πέτυχε και το πρώτο χατ-τρικ της καριέρας του σε συλλογικό επίπεδο και πώς να μην πάρει την μπάλα σπίτι; Kι όλα αυτά την ώρα που ο Δικέφαλος συνεχίζει την αναζήτηση επιθετικού ώστε να καλύψει το κενό που άφησε η πώληση του Έκι Πόνσε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ