H συγκλονιστική ταινία της UEFA για τον τελικό του Conference League και την ιστορική επιτυχία του Ολυμπιακού

H συγκλονιστική ταινία της UEFA για τον τελικό του Conference League και την ιστορική επιτυχία του Ολυμπιακού

Η ανυπομονησία για τον μεγάλο τελικό του Europa Conference League, οι αντιδράσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα, το ξέσπασμα στο γκολ του Αγιούμπ Ελ Κααμπί και οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

«Σήμερα δεν είναι ένα όνειρο τρελό, είναι μια πραγματικότητα», είχε δηλώσει ο ηγέτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, μετά την κατάκτηση του Europa Conference League από την ομάδα του μεγάλου λιμανιού: Η σπουδαιότερη επιτυχία του πειραϊκού συλλόγου, αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου, με το Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και τους παίκτες του να κατακτούν το τρόπαιο και να γεμίζουν με χαρά και περηφάνια ολόκληρη την Ελλάδα.

Μια ιστορική στιγμή, που είχαν ονειρευτεί γενιές και γενιές οπαδών του Ολυμπιακού και φέτος έγινε πραγματικότητα, χάρη στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Τον ηγέτη του συλλόγου που κάνει τα πάντα για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού και την έχει γιγαντώσει τα 14 χρόνια που βρίσκεται στο «ερυθρόλευκο» τιμόνι. Μια μοναδική στιγμή, που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στις μνήμες των οπαδών του Ολυμπιακού, αλλά και όλων των Ελλήνων.

Διαβάστε επίσης: «Με Έσε η αποστολή της Αργεντινής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες» (pic)

Εικόνες που έκαναν τον γύρο του κόσμου, με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και τους παίκτες του να σηκώνουν την κούπα στον… ουρανό του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας και τους οπαδούς του πειραϊκού συλλόγου σε όλη την Ελλάδα να ξεσπούν σε πανηγυρισμούς. Ένα ονειρικό. Ένα θρυλικό ταξίδι που ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση του τροπαίου.

Ένα ταξίδι που «μαγνητοσκόπησε» η UEFA, με την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία να ανεβάζει στην επίσημη ιστοσελίδα της τη mini movie (Δείτε την ΕΔΩ) που έφτιαξε για τον τελικό του Ολυμπιακού με την Φιορεντίνα: Τον ιστορικό τελικό για τον ελληνικό ποδόσφαιρο και τους Πειραιώτες. Η UEFA σε ένα συγκλονιστικό βίντεο που δημοσίευσε δείχνει τις προετοιμασίες για τον μεγάλο τελικό, όσα συνέβησαν στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Φιορεντίνα, αλλά και τους πανηγυρισμούς μετά την ολοκλήρωση της σπουδαίας αναμέτρησης.

Μια mini movie μάλιστα που έχει ως κεντρικό πρόσωπο τον Γιάννη Αλαμπασύνη. Έναν από τους πιο φανατικούς οπαδούς του Ολυμπιακού. Έναν μαχητή της ζωής που δεν σταματάει πουθενά και κάνει τα πάντα για να βρίσκεται πάντα δίπλα στην αγαπημένη του ομάδα.

«Είναι κάτι που ονειρεύονται όλες οι γενιές»

«Είναι μεγάλη στιγμή για τον σύλλογο. Μπορεί να μην το ξαναζήσουμε αυτό. Είναι κάτι που ονειρεύονται όλες οι γενιές. Έχουμε να κοιμηθούμε 10 μέρες. Θα είναι μαγικό συναίσθημα. Είναι η μεγαλύτερη βραδιά της ζωής μου. Πρέπει να το κατακτήσουμε», είχε δηλώσει στην κάμερα της UEFA πριν το ματς του Ολυμπιακού με την Φιορεντίνα ο Γιάννης Αλαμπασύνης.

Έναν τελικό για τον οποίο ανυπομονούσε όλη η Ελλάδα. Οπαδοί του Ολυμπιακού, αλλά και οι αγνοί φίλαθλοι, όπως φαίνεται στη mini-movie της UEFA, στην οποία υπάρχουν επίσης πλάνα από το ταξίδι και την άφιξη της Φιορεντίνα στην Αθήνα, αλλά και τις προπονήσεις των δύο ομάδων στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

«Αυτό που περιμέναμε από την ημέρα που γεννηθήκαμε»

«Οι ώρες περνάνε. Ανυπομονούμε να μπούμε στο γήπεδο. Τώρα είναι η στιγμή μας. Αυτό που περιμέναμε. Από την ημέρα που έχουμε γεννηθεί», είχε πει ο Γιάννης Αλαμπασύνης, με τον νεαρό οπαδό του Ολυμπιακού να εκφράζει την ανυπομονησία του για το μεγάλο ματς.

Ένα ματς που ξεκίνησε με τον κόσμο του Ολυμπιακού να κερδίζει από νωρίς τη μάχη της κερκίδας και να δίνει στους ποδοσφαιριστές της αγαπημένης του ομάδα τη δύναμη που χρειαζόντουσαν για να κατακτήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο. Ένα ιστορικό βράδυ, που είχε άγχος, συγκίνηση, σασπένς, αλλά και ξέσπασμα τη στιγμή που ο Ελ Κααμπί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του τερματοφύλακα της Φιορεντίνα και… λύτρωσε όλη την Ελλάδα.

Παίκτες και τεχνικό τιμ έγιναν ένα κουβάρι, με τον κόσμο στην κερκίδα να ξεσπά σε πανηγυρισμούς, όπως και σε όλη την Ελλάδα, με αποκορύφωμα την πλατεία του Δημοτικού Θεάτρου στον Πειραιά, που κατακλύστηκε από χιλιάδες οπαδούς των Πειραιωτών.

«Τα καταφέραμε»

Μια επιτυχία που έκανε άπαντες να κλάψουν. Να συγκινηθούν. Να πανηγυρίσουν, με τον Γιάννη Αλαμπασύνη μετά το τέλος της αναμέτρησης να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο και να αγκαλιάζει τον πρωτεργάτη της ερυθρόλευκης επιτυχίας: Τον Χοσέ Λουίς Μεντιλιμπαρ.

«Τα καταφέραμε κόουτς», είπε στον Βάσκο κλαίγοντας ο νεαρός φίλος του Ολυμπιακού, που ζούσε τη μεγαλύτερη στιγμή της ζωής του. Μια μοναδική στιγμή που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη του, όπως και σε όλους τους Ελληνες.

Η σπουδαιότερη επιτυχία του ελληνικού ποδοσφαίρου, σε επίπεδο συλλόγων…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ