Ιμπόρα: Τέσσερα Europa League, σε ένα τάκλιν στο 121ο λεπτό…

Ιμπόρα: Τέσσερα Europa League, σε ένα τάκλιν στο 121ο λεπτό…

Ο Βιθέντε Ιμπόρα των τεσσάρων Europa League έδειξε στις καθυστερήσεις της παράτασης του τελικού του Conference πως η ηλικία δεν μπορεί να κερδίσει το πάθος.

Ο Ολυμπιακός, το βράδυ της Τετάρτης 29/5, στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, κατέκτησε το Conference League έχοντας στη σύνθεσή του τα… τέσσερα Europa League του Βιθέντε Ιμπόρα, τα οποία «εμφανίστηκαν» στις καθυστερήσεις της παράτασης.

Ο Ισπανός μέσος ήταν επιβλητικός στον χώρο της μεσαίας γραμμής στον ιστορικό τελικό και αποτέλεσε μία από τις σταθερές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, στο δρόμο προς την κορυφή του… Ολύμπου. 

Ο Ιμπόρα στον μεγάλο τελικό είχε 10/15 κερδισμένες μονομαχίες, με το αξιοσημείωτο να είναι το γεγονός πως αντί να έχει το απόλυτο στις εναέριες (είχε 6/9) το είχε σε αυτές χαμηλά (4/4), παρά την έλλειψη -πλέον- ταχύτητας και έκρηξης. Από εκεί και πέρα, μέτρησε 52 ενέργειες με την μπάλα, 26/39 (67%) εύστοχες μεταβιβάσεις και 1 κλέψιμο.

Όπως έχουμε καταγράψει και στο παρελθόν, αγωνιζόμενος σε ρόλο «pivot» σε αυτό το 4-2-3-1 του Μεντιλίμπαρ, προδίδει σιγουριά στην πρώτη πάσα και ηρεμία σε έναν νευραλγικό χώρο. Μάλιστα, στον μεγάλο τελικό λίγο έλειψε και να σκοράρει στο 80ό λεπτό, μετά από εκτέλεση φάουλ του Όρτα.

Τέσσερα Europa League μετά…

Έχοντας κατακτήσει ήδη 4 Europa League και διανύοντας τις τελευταίες σεζόν της πλούσιας καριέρας του, ο Ιμπόρα θα μπορούσε να νιώθει «γεμάτος» και χωρίς ιδιαίτερο κίνητρο. Ο Ισπανός όχι μόνο ήταν αποφασισμένος να προσθέσει άλλο ένα χρυσό μετάλλιο στην τροπαιοθήκη του, αλλά έδειξε τον δρόμο και στους νεότερους, όταν στις καθυστερήσεις της παράτασης και με το σκορ στο 1-0, έκανε τάκλιν με υπερένταση πριν πλασάρει τον Τζολάκη ο Ικονέ, μαζί με τους Κίνι και Κάρμο.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Ιμπόρα έδειξε τεράστια αυτοθυσία, αφού και στο παιχνίδι με την Άστον Βίλα στο «Γ. Καραϊσκάκης» σταμάτησε τον Κας, από το να γίνει επικίνδυνος στην περιοχή των Πειραιωτών και μάλιστα… ξέσπασε προς την «ερυθρόλευκη» κερκίδα.

Τέσσερα Europa και ένα Conference League μετά…

Και κάπως έτσι, ο Ιμπόρα κλείνει την σεζόν με ακόμη έναν ευρωπαϊκό τίτλο στο «παλμαρέ» του, γράφει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Ολυμπιακού, αλλά το κυριότερα, αποτελεί παράδειγμα για τους νεότερος. Κάτι, που το παραδέχθηκε ο Ρέτσος σε χτεσινοβραδινές του δηλώσεις…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ