Δημάτος: «Στους ισχυρούς στον β’ και γ’ προκριματικό του Conference League η ΑΕΚ – Τι ισχύει για τα playoffs» (Pic)

Δημάτος: «Στους ισχυρούς στον β’ και γ’ προκριματικό του Conference League η ΑΕΚ – Τι ισχύει για τα playoffs» (Pic)

Ο media consultant της UEFA, Ανδρέας Δημάτος, ανέλυσε τα δεδομένα γύρω από το ευρωπαϊκό καλοκαίρι της ΑΕΚ.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο media consultant της UEFA, Ανδρέας Δημάτος, ανέλυσε τα δεδομένα για τους προκριματικούς της ΑΕΚ στο Conference League.

Όπως αναφέρει, η Ένωση θα είναι δεδομένα στους ισχυρούς στον β’ και γ’ γύρο, αλλά σημειώνει πως θα πρέπει να περιμένει σημαντικούς αποκλεισμούς για να μην είναι στους ανίσχυρους στην κλήρωση των playoffs.

Διαβάστε επίσης: Μεντιλίμπαρ: «Βλέπω την όρεξη και το κίνητρο στους παίκτες – Έχω αποφασίσει για το πλάνο»

Η ανάρτηση του Δημάτου:

«Με τον 15ο καλύτερο συλλογικό συντελεστή (club coefficient) θα μπει η ΑΕΚ στη μάχη της πρόκρισης στο UEFA Conference League, κάτι που πολύ απλά σημαίνει ότι θα είναι δεδομένα στους ισχυρούς στην κλήρωση του δεύτερου και του τρίτου προκριματικού γύρου στον οποίο θα μετάσχει.

Τα πιο γνωστά ονόματα υποψήφιων αντιπάλων που θα έχει στις δυο πρώτες της κληρώσεις θα τα βρούμε ανάμεσα στις νορβηγικές Μπραν και Τρόμσο, στη σουηδική Χάκεν, στην πολωνική Σλασκ Βρότσλαβ, τη Λεβάδια Ταλίν, την Ρουζομπερόκ ως προς τον δεύτερο προκριματικό ενώ ως προς τον τρίτο θα προστεθούν ομάδες όπως η παλιά γνώριμη Σπάρτακ Τρνάβα, οι σκοτσέζικες Σεντ Μίρεν και Κιλμάρνοκ, η ουγγρική Φεχέρβαρ, οι πάντα αξιόπιστες Μπρόντμπι και Σίλκεμποργκ από τη Δανία, η ελβετική Ζυρίχη, η Βίσλα Κρακοβίας κ.α.

Από εκεί και πέρα όμως η κατάσταση δυσκολεύει. Στα πλέι οφ κατεβαίνει δεδομένα στον 20ο συντελεστή με την προσθήκη των Τσέλσι, Μπέτις, Λανς, Χαϊντενχάιμ και της εκπροσώπου της Ιταλίας και θα πάει ακόμα πιο κάτω με την προσθήκη των ομάδων από το Europa (δεδομένα κάποια ζευγάρια ακόμα και με τον χαμηλότερο συντελεστή θα είναι πάνω από την ΑΕΚ) αλλά και του Ολυμπιακού (αν δεν κατακτήσει το Conference) και από εκεί και πέρα θα εξαρτηθεί τι θα γίνει σε χώρες όπως το Ισραήλ ή η Βουλγαρία που δεν έχουν ακόμα ολοκληρώσει τη σεζόν…

Αυτό σημαίνει ότι με τα τωρινά δεδομένα η ΑΕΚ δεν βρίσκεται στις 19 ομάδες του γκρουπ των ισχυρών για την κλήρωση των πλέι οφ, στο οποίο θα υπάρχουν βεβαίως υποψήφιοι αντίπαλοι απόλυτα στα μέτρα της αλλά και ομάδες από τα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα.

Οι όποιες ελπίδες της ΑΕΚ για να προλάβει το γκρουπ των ισχυρών στα πλέι οφ εντοπίζονται στον δεύτερο προκριματικό του Conference. Εκεί που θέλει να υπάρξουν σημαντικοί αποκλεισμοί ανάμεσα στις μίνιμουμ 14 ομάδες, που θα έχουν καλύτερο συντελεστή από την Ενωση.

Συχνά συμβαίνουν, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε. Αυτή τη στιγμή το όριο των ισχυρών στα πλέι οφ της διοργάνωσης είναι στους 11.500 βαθμούς συντελεστή, ενώ η ΑΕΚ μετέχει με 10.000…

Κάτι λιγότερο από μια ευρωπαϊκή νίκη διαφορά!».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ