Ίσως φυλάει ένα γκολ για το τέλος ο Ιμπόρα

Ίσως φυλάει ένα γκολ για το τέλος ο Ιμπόρα

Ο Ισπανός μέσος ψάχνει το γκολ με καλές κεφαλιές και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά στον συμπατριώτη του.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει την προετοιμασία του για τον μεγαλύτερο αγώνα της ιστορίας του, με στόχο βεβαίως να κατακτήσει το βράδυ της Τετάρτης το Conference League κόντρα στην Φιορεντίνα.

Ο προπονητής της ομάδας του λιμανιού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ σχεδιάζει τα πλάνα του και βάζει τις τελευταίες πινελιές, με την τελευταία προπόνηση των «ερυθρόλευκων» να είναι προγραμματισμένη για αύριο, στο γήπεδο που θα γίνει ο τελικός.

Διαβάστε επίσης: Χορεύουν οι φήμες στη Euroleague: «Καλάθης στη Μονακό», «Ντόρσει για Ολυμπιακό», «Τζόουνς η Φενέρ»

Ο Ισπανός τεχνικός των πειραιωτών έχει επί της ουσίας αποφασίσει για την εντεκάδα με την οποία θα παρατάξει τον Ολυμπιακό κόντρα στους «βιόλα» κι ένας παίκτης που αναμένεται να έχει κομβικό ρόλο στο πλάνο του 63χρονου τεχνικού, είναι ο Βιθέντε Ιμπόρα.

Ο έμπειρος μέσος των πειραιωτών έχει βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό την ομάδα του, από το παιχνίδι με την Φενέρ στην Τουρκία και μετά.

Ο «Μέντι» επανέφερε τον συμπατριώτη του στην εντεκάδα των «ερυθρόλευκων» κι αυτός τον δικαίωσε με τις εμφανίσεις του, καθώς ο Ιμπόρα έπαιξε σημαντικό ρόλο στις μεγάλες προκρίσεις απέναντι σε Φενέρ και Άστον Βίλα.

Κι εδώ υπάρχει κι ένα στοιχείο που μπορεί ν’ αποδειχθεί καθοριστικό για τον Ολυμπιακό και αφορά τον Ισπανό μέσο και το πόσο απειλεί τις αντίπαλες εστίες.

Ο Ιμπόρα λοιπόν έδειξε στα παιχνίδια του Ολυμπιακού με τους Τούρκους και τους Άγγλους ότι είναι χαφ που μπορεί να βοηθήσει στο γκολ, ειδικά σε στατικές φάσεις, αλλά έχει σταθεί άτυχος μέχρι στιγμής.

Στο παιχνίδι με την Φενέρ στην Τουρκία είχε κεφαλιά στο δοκάρι στην παράταση, στο ματς με την Βίλα στο Μπέρμιγχαμ είχε κεφαλιά στο ξεκίνημα του αγώνα, που ανάγκασε σε εξαιρετική απόκρουση τον γκολκίπερ της Βίλα, Όλσεν.

Σ’ αυτή την φάση ο βοηθός είχε υποδείξει οφσάιντ αλλά όπως φάνηκε στο ριπλέι ο Ισπανός δεν ήταν σε αντικανονική θέση και αν είχε σκοράρει το γκολ θα μετρούσε μετά την εξέταση της φάσης στο VAR.

Επίσης κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι και σε αγώνα ελληνικού πρωταθλήματος, αυτόν εναντίον του Άρη στο Βικελίδης, ο Ισπανός μεσοαμυντικός είχε κεφαλιά στο οριζόντιο δοκάρι. Γενικά βλέπει κάποιος ότι ο Ισπανός χαφ πατάει στην αντίπαλη περιοχή και μπορεί να γίνει απειλητικός.

Η τύχη δεν ήταν μέχρι στιγμής με το μέρος του Ιμπόρα, αλλά ποιος ξέρει, ίσως η μπάλα να κάνει το… χατίρι στον Ισπανό στο τελευταίο και πιο μεγάλο παιχνίδι της σεζόν.

Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι ο Μεντιλίμπαρ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις στατικές φάσεις και η εντολή προς τους εκτελεστές των φάουλ και των κόρνερ είναι να ψάχνουν τον Ιμπόρα και τον Κάρμο.

Και η αλήθεια είναι πως από την μέρα που ο «Μέντι» ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, έχει δουλέψει αρκετά στο Ρέντη στις στατικές φάσεις και θα είναι μεγάλη υπόθεση για τους «ερυθρόλευκους» να βρουν ένα γκολ στον τελικό από τέτοια φάση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ