UEFA: Ξεκίνησε πειθαρχική διαδικασία για το «Gibraltar is Spanish»

Με ανακοίνωσή της η UEFA ενημέρωσε σήμερα Παρασκευή (19/7) ότι διορίζει έναν επιθεωρητή δεοντολογίας και πειθαρχίας για να εξετάσει το περιστατικό

Η UEFA ξεκίνησε μια πειθαρχική διαδικασία αφού ο αρχηγός της εθνικής Ισπανίας Άλβαρο Μοράτα και ο μέσος Ρόδρι τραγούδησαν το «Gibraltar is Spanish» (Το Γιβραλτάρ είναι ισπανικό) κατά τη διάρκεια των εορτασμών τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Με ανακοίνωσή της η UEFA ενημέρωσε σήμερα Παρασκευή (19/7) ότι διορίζει έναν επιθεωρητή δεοντολογίας και πειθαρχίας για να εξετάσει το περιστατικό και να αξιολογήσει εάν παραβιάζει τους πειθαρχικούς κανονισμούς του.

Η Ισπανία γιόρτασε την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στη Μαδρίτη τη Δευτέρα, όπου  ο Μοράτα και ο Ρόδρι, τραγούδησαν το σχετικό τραγούδι για το Γιβραλτάρ, υπερπόντιο έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου, που βρίσκεται στα νότια της Ισπανίας.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Γιβραλτάρ υπέβαλε επίσημη καταγγελία στην UEFA την Πέμπτη (18/7), χαρακτηρίζοντάς το βαθιά προσβλητικό για τους κατοίκους του  Γιβραλτάρ.

Η Ισπανία παραχώρησε το Γιβραλτάρ στη Βρετανία το 1713.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από