«Προδότες»: Oγιαρθάμπαλ και Μερίνο δέχονται απειλές από τους Βάσκους

«Προδότες»: Oγιαρθάμπαλ και Μερίνο δέχονται απειλές από τους Βάσκους

Ο Μικέλ Μερίνο και ο Μικέλ Ογιαρθάμπαλ δέχτηκαν απειλές από συμπατριώτες τους στη Χώρα των Βάσκων, οι οποίοι τους αποκάλεσαν προδότες...

Η Ισπανία επικράτησε με 2-1 της Αγγλίας και κατέκτησε το 4ο Euro στην ιστορία της με τον Μικέλ Ογιαρθάμπαλ να κρίνει την αναμέτρηση με το νικητήριο γκολ που πέτυχε στο τέλος του ματς.

Ο αρχηγός της Ρεάλ Σοσιεδάδ είναι Βάσκος και ήταν και ο λυτρωτής της Ισπανίας.

Στην αποστολή της «Φούρια Ρόχα» υπήρχαν συνολικά οκτώ παίκτες από τη Χώρα των Βάσκων, ωστόσο μερικοί από τους συντοπίτες τους δεν φάνηκαν ιδιαίτερα χαρούμενοι με αυτό.

Συγκεκριμένα, εδώ και χρόνια είναι γνωστό ότι αρκετοί στη Χώρα των Βάσκων θέλουν να αποσπαστούν από την υπόλοιπη χώρα, με αποτέλεσμα κάποιοι από αυτούς να χαρακτηρίσουν «προδότες» τους Ογιαρθάμπαλ και Μερίνο. Δύο ποδοσφαιριστές που με τα γκολ τους βοήθησαν την Ισπανία στην κατάκτηση του Euro.

Εκτός από τον χαρακτηρισμό, στο χωριό Ελόριο απ’ όπου κατάγεται ο Ογιαρθάμπαλ, αλλά και ο Μερίνο, υπήρξε πανό το οποίο έγραφε «όχι στην εθνική Ισπανίας» με τα ονόματά τους.

Τα πανό και το περιεχόμενό τους όπως ήταν φυσικό προκάλεσε αντιδράσεις ενώ την ίδια ώρα ο γενικός γραμματέας του βασκικού κόμματος EH Bildu, Αρνάλδο Οτέγκι υποστήριξε ότι, «ποτέ δεν θα πανηγυρίσω νίκη της εθνικής Ισπανίας.

Δεν είναι η ομάδα μου, δεν είναι ο βασιλιάς μου, δεν είναι ο εθνικός μου ύμνος. Το κράτος αρνείται στους Βάσκους παίκτες να παίξουν για την κανονική τους εθνική ομάδα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ