Ο Σάκα είναι ο… Νίκο Γουίλιαμς του Σάουθγκεϊτ

Ο Σάκα είναι ο… Νίκο Γουίλιαμς του Σάουθγκεϊτ

Ο Σάουθγκεϊτ ποντάρει πολλά στον Σάκα για τον μεγάλο τελικό του Euro απέναντι στην Ισπανία

Η αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό του Euro 2024 έχει ξεκινήσει και οι δύο φιναλίστ, Ισπανία και Αγγλία, ολοκληρώνουν την προετοιμασία τους για την μεγάλη «μάχη» στο Βερολίνο.

Αναφερθήκαμε σε προηγούμενο άρθρο στην σημασία που έχει για το παιχνίδι της Ισπανίας, η τριάδα πίσω από τον Αλβάρο Μοράτα, δηλαδή οι Όλμο, Νίκο Γουίλιαμς και Γιαμάλ.

Διαβάστε επίσης: Ο Παναθηναϊκός συμφώνησε στα 3.2 εκατ. ευρώ για το glass floor

Είναι προφανές ότι ο προπονητής της Ισπανίας, Ντε Λα Φουέντε στηρίζει πολλά στους παίκτες που προαναφέραμε, αλλά απ’ την άλλη πλευρά έχει και τα δικά του «όπλα» ο Σάουθγκεϊτ.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αγγλίας σχεδιάζει το πλάνο του και κομβικό ρόλο σε αυτό αναμένεται να έχει ο Μπουκάγιο Σάκα, ο οποίος έχει κάνει δύο καλά παιχνίδια κόντρα σε Ελβετία και Ολλανδία.

Ο ακραίος επιθετικός της Άρσεναλ ήταν ο «κρυφός άσσος» στο μανίκι του Σάουθγκεϊτ και τώρα ο Άγγλος τεχνικός δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσει εκτός βασικής εντεκάδας τον 22χρονο άσο.

Ο Σάκα προσφέρει πολλά στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού από τα άκρα και δεν είναι τυχαίο ότι έρευνα για την περσινή Πρέμιερ Λιγκ έδειξε ότι ο εξτρέμ της Άρσεναλ ήταν ο πιο επιδραστικός παίκτης της μεγάλης κατηγορίας σε ότι αφορά τους εξτρέμ.

Όπως προαναφέραμε, η Ισπανία έχει στα άκρα της επίθεσής της τον Γουίλιαμς και τον Γιαμάλ, δύο «βέλη» που μπορούν να πληγώσουν οποιαδήποτε άμυνα αλλά φαίνεται πως και ο Σάουθγκεϊτ θα επιδιώξει να πληρώσει τους Ισπανούς με το ίδιο νόμισμα.

Ο Σάκα έχει δείξει ότι είναι σε καλή φόρμα και οι κινήσεις που κάνει συγκλίνοντας προς την άξονα για να σουτάρει, τον καθιστούν ιδιαίτερα επικίνδυνο για κάθε άμυνα.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι με μια τέτοια ενέργεια πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης για την Αγγλία, στον προημιτελικό απέναντι στην Ελβετία.

Οι Άγγλοι ποντάρουν πολλά στον διεθνή άσο της Άρσεναλ και είναι βέβαιο πως ο Ντε Λα Φουέντε θα προσπαθήσει να βγάλει «εκτός» ματς τον εξτρέμ των «λιονταριών» για να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους για την αμυντική γραμμή της ομάδας του.

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί πως όλη η Αγγλία κινείται στους ρυθμούς του τελικού απέναντι στην Ισπανία, τον πρώτο τελικό εκτός χώρας.

Ο Γκάρετ Σάουθγκεϊτ ξέρει πολύ καλά πως αν καταφέρει να οδηγήσει τα «λιοντάρια» στην κατάκτηση του τροπαίου θα γράψει το όνομα του με «χρυσά» γράμματα στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Η πίεση είναι μεγάλη γι’ αυτόν καθώς οι Άγγλοι είχαν παίξει και στον τελικό του προηγούμενου Euro αλλά ηττήθηκαν από την Ιταλία στα πέναλτι, ωστόσο είναι δεδομένο πως η αποστολή του σε αυτό το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στέφθηκε από επιτυχία ανεξάρτητα από την έκβαση του τελικού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ