Ολλανδία – Αγγλία 1-2: Ο Γουότκινς «σκότωσε» τους «οράνιε» στο 90′ και την έστειλε τελικό

Ολλανδία – Αγγλία 1-2: Ο Γουότκινς «σκότωσε» τους «οράνιε» στο 90′ και την έστειλε τελικό

Με γκολ του Όλι Γουότκινς στο 90' η Αγγλία επιβλήθηκε της Ολλανδίας με 2-1, και μάλιστα με ανατροπή, παίρνοντας έτσι την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του Euro.

Σε ένα παιχνίδι με φινάλε… θρίλερ η Αγγλία πήρε την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του Euro 2024 όπου θα αντιμετωπίσει την Ισπανία, αφού επιβλήθηκε με 2-1 της Ολλανδίας στον δεύτερο ημιτελικό και θα διεκδικήσει το πρώτο τρόπαιό της στη διοργάνωση.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τα «τρία λιοντάρια» ήταν ο Όλι Γουότκινς που πέρασε ως αλλαγή και με τη συμπλήρωση 90 λεπτών σκόραρε για το 2-1 ολοκληρώνοντας την ανατροπή για την ομάδα του, αφού οι «οράνιε» είχαν προηγηθεί.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την Ολλανδία, η οποία στην πρώτη της ουσιαστικά μεγάλη φάση κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 8ο λεπτό της συνάντησης με τον Τσάβι Σίμονς. Οι «οράνιε» πίεσαν ψηλά, έκλεψαν, και ο νεαρός μεσοεπιθετικός με ωραίο δυνατό σουτ νίκησε τον Πίκφορντ για το 1-0. Η Αγγλία από την πλευρά της πήρε την κατοχή και άρχισε να πιέζει για την ισοφάριση, έχοντας πρωταγωνιστή τον Χάρι Κέιν.

Στο 13′ ο φορ της Μπάγερν δοκίμασε το πόδι του, όμως ο Φερμπρούχεν τον σταμάτησε. Ένα λεπτό μετά, ο Κέιν δοκίμασε ένα δυνατό σουτ εντός περιοχής που πέρασε λίγο άουτ, όμως μετά από εξέταση του VAR αποδείχθηκε πως ο Ντουμφρίς βρήκε τον έμπειρο στράικερ και δόθηκε πέναλτι. Ο Κέιν εκτέλεσε άψογα στο 18′ και έγραψε το 1-1.
Στο 23′ τα «λιοντάρια» έφτασαν μια ανάσα από το δεύτερο γκολ. Ο Φόντεν έκανε ωραία ενέργεια, πλάσαρε, αλλά ο Ντουμφρίς έδιωξε ελάχιστα πριν η μπάλα περάσει την γραμμή. Η Ολλανδία δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες, όμως μπόρεσε να απειλήσει ξανά από στημένη φάση.

Στο 30′, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, ο Ντουμφρίς έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Πίκφορντ. Τρία λεπτά αργότερα, η Αγγλία απάντησε. Ο Φόντεν κινήθηκε ωραία, έπιασε ένα εντυπωσιακό σουτ, αλλά η μπάλα βρήκε το δοκάρι. Στο 39′ άλλη μία προσπάθεια του Φόντεν, με τον Φερμπρούγκεν όμως να μπλοκάρει σταθερά. Οι Ολλανδοί ισορρόπησαν κάπως το ματς, αλλά δεν άλλαξε κάτι με το 1-1 να είναι αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Στην εκκίνηση του δεύτερου μέρους το παιχνίδι δεν είχε φάσεις, με την Ολλανδία να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε πάντως για τους «οράνιε» στο 65′ όταν από σέντρα, ο Φαν Ντάικ έκανε την προβολή και ο Πίκφορντ απομάκρυνε. Στο 79′ ο Σάκα βρήκε δίχτυα, όμως το τέρμα του ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο 89′ η Αγγλία απείλησε ουσιαστικά για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο, όμως το σουτ του Πάλμερ πέρασε λίγο άουτ.

Ελάχιστα αργότερα όμως ήρθε η λύτρωση για την ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ. Ο Όλι Γουότκινς που είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο, κινήθηκε εξαιρετικά, πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή και με ωραίο γύρισμα του κορμιού του, νίκησε τον Φερμπρούχεν διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 και δίνοντας την πρόκριση στους Άγγλους.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Ρόναλντ Κούμαν): Φερμπρούχεν, Ντουμφρίς (90+3’ Ζίρκζε), Ντε Φράι, Φαν Ντάικ, Ακέ, Σχάουτεν, Ράιντερς, Σίμονς (90+3’ Μπρόμπεϊ) Μάλεν (46’ Βέγκχορστ), Ντεπάι (35’ Φέιρμαν), Χάκπο

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σαουθγκέιτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Γκουεχί, Στόουνς, Σακά (903΄Κονσά), Μέινου (90+3’ Γκάλαχερ), Ράις, Τρίπιερ (46’ Σο), Μπέλινγκχαμ, Φόντεν (81’ Πάλμερ), Κέιν (80’ Γουότκινς)

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ