Ο Πίκφορντ «έκλεψε» στα πέναλτι – Η φωτογραφία που τον… εκθέτει (pics+vid)

Ο Πίκφορντ «έκλεψε» στα πέναλτι – Η φωτογραφία που τον… εκθέτει (pics+vid)

Ήξερε που έπεφτε ο τερματοφύλακας της Αγγλίας στην εκτέλεση του Ακάντζι

Η Αγγλία μπορεί να τα… χρειάστηκε απέναντι στην σκληροτράχηλη Ελβετία, αλλά στο τέλος κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της παρέας του Στίβεν Τσούμπερ στα πέναλτι και να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του Euro 2024, όπου θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία.

Οι Βρετανοί αποδείχθηκαν ψυχραιμότεροι στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι και με 5-3 πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Euro, κρατώντας ζωντανό το όνειρο της κατάκτησης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Διαβάστε επίσης: Η MVP εμφάνιση του Γουόκαπ κόντρα στη Σλοβενία (vid)

Οι Πάλμερ, Μπέλιγχαμ, Σάκα, Τόνεϊ και Αλεξάντερ-Άρνολντ ευστόχησαν από την άσπρη βούλα, με τον Τζόρνταν Λι Πίκφορντ να αποκρούει το πρώτο πέναλτι της Ελβετίας, το οποίο εκτέλεσε ο Ακάντζι. Μια απόκρουση – χρυσάφι, που έστειλε την Αγγλία στους «4».

Δεν έπεσε τυχαία στην αριστερή του πλευρά ο Τζόρνταν Λι Πίκφορντ στο πέναλτι του Ακάντζι.

Μια απόκρουση που δεν ήταν τυχαία, καθώς ο τερματοφύλακας των «τριών λιονταριών» είχε κάνει στο μπουκάλι που έπινε νερό «σκονάκι» για τις εκτελέσεις των Ελβετών! Στον Ακάντζι έγραφε «πέσε αριστερά» και πράγματι ο αμυντικός των Ελβετών εκτέλεσε στην αριστερή πλευρά του Τζόρνταν Λι Πίκφορντ, με τον πορτιέρο της Αγγλίας να λέει «όχι».

Το «σκονάκι» έκανε τη δουλειά του και η Αγγλία πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Euro 2024, όπου θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία, η οποία νίκησε με ανατροπή την Τουρκία 2-1. Τώρα, ο πορτιέρο της Αγγλίας, Τζόρνταν Λι Πίκφορντ θα χρειαστεί να γράψει στο μπουκάλι του τις εκτελέσεις των Ολλανδών, σε περίπτωση που το παιχνίδι κριθεί στα πέναλτι.

Το παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της ερχόμενης Τετάρτης (10/7) στις 22:00 ώρα Ελλάδας. Μια μέρα νωρίτερα θα διεξαχθεί ο άλλος ημιτελικός ανάμεσα στην Ισπανία και την Γαλλίδα (9/7, 22:00). Ο τελικός του Euro 2024 είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 22:00.

Δείτε τα highlights της αναμέτρησης της Αγγλίας με την Ελβετία:

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ