Euro 2024: Ποιος θα βγει πρώτος σκόρερ; (vid)

Euro 2024: Ποιος θα βγει πρώτος σκόρερ; (vid)

Θα έχουμε παίκτη-έκπληξη στην πρωτιά των σκόρερ ή θα «μιλήσει» στα ελάχιστα παιχνίδια που απομένουν ένας κλασάτος κυνηγός;

Αν κάποιος αναζητεί εκπλήξεις σε αυτό το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ας μη ρίχνει ματιές στην τετράδα των ημιτελικών. Με εύκολο ή δύσκολο τρόπο, τα «βαριά χαρτιά» προχώρησαν και έτσι έχουμε στα ζευγάρια το συναπάντημα της Ισπανίας με τη Γαλλία και τη μάχη της Ολλανδίας με την Αγγλία.

Με εξαίρεση ίσως τους Οράνιε, ποιος μπορεί να αρνηθεί ότι οι άλλες τρεις ομάδες ήταν στις …επιλογές του κοινού πριν από την έναρξη του τουρνουά; Ναι, κάποια σύνολα εντυπωσίασαν με το μαχητικό τους πνεύμα ή την τακτική τους ικανότητα (Τουρκία, Αυστρία, Ελβετία ας αναφερθούν ως παραδείγματα), την κρίσιμη στιγμή όμως λες και …επέπλευσαν οι λεγόμενες «παραδοσιακές δυνάμεις».

Διαβάστε επίσης: Η MVP εμφάνιση του Γουόκαπ κόντρα στη Σλοβενία (vid)

Ωστόσο, στον πίνακα των σκόρερ παραμονεύουν εκπλήξεις!

Ήδη, συνωστίζονται στην κορυφή με (μόλις) τρία γκολ, ποδοσφαιριστές που δεν τους έπιανε το μάτι σου πως θα διεκδικούσαν τον επίζηλο τίτλο. Ο Σλοβάκος Ιβάν Στρανζ έκανε αξιόλογα ματς και ήδη πήρε τον δρόμο της επιστροφής, καθόσον το τελευταίο του γκολ ήταν ένα έξοχο πλασέ κόντρα στην Αγγλία. Ο Ζορζ Μικαουτάντζε, υπήρξε ένας στράικερ που εντυπωσίασε από τη Γεωργία στα πρόσφατα παιχνίδια, ενώ ο Τζαμάλ Μουσιάλα μετά τον πικρό αποκλεισμό της Γερμανίας από την Ισπανία, έμεινε και αυτός στα τρία γκολ.

Απεναντίας, ο Κόντι Γκάκπο της Ολλανδίας, συνεχίζει και ασφαλώς επιδιώκει το κάτι παραπάνω, τόσο ατομικά όσο και συλλογικά. Ψηλός και γρήγορος, με δυνατά σουτ, κάποιες φορές βλέπει τους αντίπαλους «κίπερ» να τον σταματούν και κάποιες άλλες να χάνει στο τσακ το γκολ και να χρεώνεται αυτό σε αντίπαλο (αυτογκόλ με την Τουρκία στα προημιτελικά).

Δείτε τα highlights της αναμέτρησης Ολλανδία – Τουρκία:

Ποιοι άλλοι μπορούν; Ο Μπέλινγχαμ και ο Κέιν (Αγγλία) έχουν σημειώσει από δύο γκολ και το χάι λάιτ τους ήταν στην ανατροπή που κατάφεραν τα Τρία Λιοντάρια απέναντι στη Σλοβακία, ο Ολμο πήρε μπροστά με δύο γκολ στα τελευταία ματς και ο επίσης Ισπανός Φαμπιάν Ρουίζ ξεχώρισε λίγο νωρίτερα. Ο Μάλεν έκανε αίσθηση αλλά μόνο σε ένα ματς (δύο γκολ με Ρουμανία για τον Ολλανδό εξτρέμ) και στο όλο θέμα σίγουρα πρέπει να συμπεριληφθούν δύο ποδοσφαιριστές που έως τώρα έχουν μείνει στα ρηχά παρά τις προσδοκίες που είχαν (και έχουν, αναμφίβολα..) οι ομάδες τους. Ο Μοράτα της Ισπανίας, ένα γκολ και σχεδόν απαρατήρητος. Όπως και ο λαβωμένος Εμπαπέ, επίσης με ένα γκολ κι αυτό με πέναλτι. Με το οξύμωρο του πράγματος να σχετίζεται με τους Τρικολόρ που ναι μεν δείχνουν άσφαιροι, έχουν φτάσει όμως στην τετράδα και πάντα τους υπολογίζεις.

Το ερώτημα, συνεπώς, παραμένει: θα έχουμε παίκτη-έκπληξη στην πρωτιά των σκόρερ ή θα «μιλήσει» στα ελάχιστα παιχνίδια που απομένουν ένας κλασάτος κυνηγός;

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ