Ολλανδία – Τουρκία 2-1: Τα… χρειάστηκαν αλλά πέρασαν στους «4» οι «οράνιε»

Ολλανδία – Τουρκία 2-1: Τα… χρειάστηκαν αλλά πέρασαν στους «4» οι «οράνιε»

Η Ολλανδία μέσα σε 6 λεπτά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Τουρκία (2-1) και «έκλεισε» θέση για τα ημιτελικά του Euro 2024 - Αντίπαλός της η Αγγλία

Αν και δυσκολεύτηκε αφού βρέθηκε πίσω από το γκολ του Ακαϊντίν (35′), η Ολλανδία απέκλεισε την Τουρκία (2-1) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Euro 2024 με τα γκολ των Ντεφράι (70′) και Χάκπο (76′).

Αντίπαλός της στους «4» η Αγγλία, που νωρίτερα απέκλεισε την Ελβετία στα πέναλτι. Ισπανία-Γαλλία το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών.

Διαβάστε επίσης: Αγγλία – Ελβετία 5-3 πεν.,1-1 κ.δ., παρ.: Ο Σάκα την κράτησε «ζωντανή» και ο Πίκφορντ την έστειλε στα ημιτελικά

Τον πρώτο λόγο οι Ολλανδοί, το γκολ όμως οι Τούρκοι

Οι Ολλανδοί μπήκαν με το πόδι στο γκάζι και στο πρώτο λεπτό είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι με τον Ντεπάι να πατάει περιοχή, να σουτάρει και την μπάλα να περνάει άουτ.

Οι Ολλανδοί συνέχιζαν να πιέζουν, όμως οι Τούρκοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 36ο λεπτό. Ο Γκιουλέρ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά μετά από ανεκμετάλευτο κόρνερ και ο Ακαϊντίν που έμεινε στην περιοχή, με καρφωτή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 1-0 στον προημιτελικό.

Προσπάθησαν οι παίκτες του Κούμαν για το γκολ της ισοφάρισης πριν από το ημίχρονο, αλλά αυτό δεν ήρθε και οι δύο ομάδες κατεύθυνθηκαν προς τα αποδυτήρια με την Τουρκία να κρατά το υπέρ της 1-0.

Ανατροπή στο δεύτερο μέρος για τους Ολλανδούς

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους Ολλανδούς να πιέζουν από το πρώτο λεπτό και με την είσοδο του Βέργκχορστ ξεκίνησαν τα γεμίσματα στην περιοχή των Τούρκων.

Ντεπάι και Χάκπο επιχειρήσουν σουτ με την μπάλα να βρίσκει είτε στα σώματα των Τούρκων αμυντικών, είτε κατέληγαν άουτ, ωστόσο έδειχναν να θέλουν το γκολ της ισοφάρισης. Από την άλλη, ο Γκιουλέρ σημάδεψε το δοκάρι σε μία επικίνδυνη στιγμή για την ολλανδική άμυνα.

Η πίεση των Ολλανδών απέδωσε τελικά καρπούς. Στο 70ό λεπτό, μετά από κόρνερ που εκτελέστηκε με πάσα, ο Ντεφράι πήρε την κεφαλιά ολομόναχος στο σημείο του πέναλτι και ισοφάρισε σε 1-1.

Έξι λεπτά μετά, ο Χάκπο θα γυρίσει «τούμπα» το ματς. Ο Ντούμφρις έκανε την σέντρα από δεξιά στο δεύτερο δοκάρι, ο Χάκπο πρόλαβε τον Μουλντούρ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Τουρκίας.

Ο Χάκπο θέλησε να καθαρίσει το παιχνίδι, όμως στο 89′ σημάδεψε τον τερματοφύλακα της Τουρκίας και δεν μπόρεσε να πετύχει και δεύτερο προσωπικό γκολ.

Οι Τούρκοι με κάποια τελευταία γεμίσματα προς την αντίπαλη περιοχή προσπάθησαν να ισοφαρίσουν, είχαν την στιγμή τους με τον Κιλικτσόι να πλασάρει από κοντά, αλλά τον Φερμπρούχεν να του λέει «όχι». Κάπως έτσι η Ολλανδία «έκλεισε» εισιτήριο για τα ημιτελικά, αφού κράτησε το υπέρ της 2-1.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Ρόναλντ Κούμαν): Φερμπρούχεν, Φαν Ντάικ, Ντάμφρις, Ντε Φράι, Ακέ (73’ Φαν ντε Φεν), Σχάουτεν, Ράιντερς (73’ Φέιρμαν), Σίμονς (87’ Φριμπόνγκ), Μπερχβάιν (46’ Βέγκχορστ), Χάκπο, Ντεπάι (87’ Τσίρκτσε)

ΤΟΥΡΚΙΑ (Βιτσέντζο Μοντέλα): Γκιουνόκ, Μίλντιρ (82’ Τοσούν), Ακαϊντίν (82’ Τσελίκ), Μπαρντακτσί, Καντίογλου, Εζτσάν, Αϊχάν (89′ Κιλιτσόι), Γιλντίζ, Τσαλχάνογλου, Γκιουλέρ, Αλπέρ Γιλμάζ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ