Η «σκληρή» αλήθεια και ο… Αντσελότι

Η «σκληρή» αλήθεια και ο… Αντσελότι

Ο Ιταλοί ψάχνουν... αχτίδα φωτός για το αύριο της Εθνικής τους ομάδας και πολλοί σκέφτονται τον Καρλίτο.

Υπάρχουν πολλά επίθετα για να χαρακτηρίσει κάποιος την εικόνα που παρουσίασε η Εθνική ομάδα της Ιταλίας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που γίνεται στην Γερμανία.

Και η αλήθεια είναι πως ο ιταλικός Τύπος δεν χαρίστηκε στον προπονητή και τους παίκτες της Σκουάντρα Ατζούρα, ενώ η μπάλα πήρε και τους ιθύνοντες της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Διαβάστε επίσης: BIG 3: Το 48ωρο και η ιδέα που τρελαίνει τον Ολυμπιακό (pics)

Και τι δεν… έσουραν οι Ιταλοί στον Σπαλέτι και στους παίκτες για το «ναυάγιο» της ιταλικής ομάδας στα γερμανικά γήπεδα και αυτό που προβληματίζει ακόμα περισσότερο, είναι ότι δεν υπήρχε ίχνος υπερβολής στα όσα έγραψαν οι Ιταλοί δημοσιογράφοι.

Ήταν τόσο απογοητευτική η εικόνα της Σκουάντρα Ατζούρα, που το μείζον πλέον θέμα για την γειτονική χώρα δεν είναι να αποδοθούν ευθύνες για την κακή πορεία, αλλά να βρεθεί κάτι από το οποίο να «πιαστεί» το ιταλικό ποδόσφαιρο για να πάει στην επόμενη μέρα.

Ναι, η ομάδα που πριν από τρία χρόνια κατέκτησε το Euro 2020 κατάφερε να τα διαλύσει όλα σε μια τριετία ή καλύτερα για ν΄ακριβολογούμε έχασε τα αυγά και τα πασχάλια και προφανώς το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τον προπονητή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας.

Ο Σπαλέτι μπορεί ν’ άκουσε τα εξ αμάξης αλλά δεν είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για την κατάντια της Ιταλίας σε αυτή την μεγάλη διοργάνωση.

Έχει όμως μεγάλη ευθύνη, και ο ιταλικός Τύπος δεν χαρίστηκε στον πρώην τεχνικό της Νάπολι, αν και η ομοσπονδία της χώρας αποφάσισε την παραμονή του στον πάγκο της Σκουάντρα Ατζούρα.

Κοιτάζεις όμως και το ρόστερ της ιταλικής ομάδας και είναι σίγουρο ότι δεν βλέπεις λάμψη, δεν υπάρχουν αστέρια ή αν προτιμάτε ηγετικές προσωπικότητες για να βγουν μπροστά.

Η Ιταλία μάλλον δεν «μέτρησε» σωστά την επιτυχία της στο προηγούμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κι αυτό φάνηκε με οδυνηρό για τους Ιταλούς τρόπο (και) στο παιχνίδι με την Ελβετία.

Οι γείτονες μας είναι υποχρεωμένοι να κοιτάξουν το αύριο λαμβάνοντας αποφάσεις που θ’ αναβαθμίσουν το πρότζεκτ για την εθνική τους ομάδα.

Μια επιλογή που παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και σίγουρα θα έδινε ελπίδα για κάτι καλό και προοπτική είναι η πρόσληψη του Κάρλο Αντσελότι στον πάγκο της Εθνικής ομάδας της Ιταλίας.

Ο Ιταλός τεχνικός είναι βεβαίως στην Ρεάλ Μαδρίτης κι έχει συμβόλαιο μέχρι το 2026, αλλά αν η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ιταλίας προσπαθήσει να δελεάσει τον Καρλίτο (προσφέροντας κι ένα μεγάλο συμβόλαιο) τότε πράγματι η «Σκουάντρα Ατζούρα» θα έχει κάνει ένα αποφασιστικό βήμα αναγέννησης.

Το θέμα όμως είναι αν μπορεί η ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία να «σπάσει» το συμβόλαιο του Αντσελότι με τους πρωταθλητές Ευρώπης, αν όχι τώρα το επόμενο καλοκαίρι.

Κι αυτό βεβαίως είναι κάτι παραπάνω από δύσκολο.

Ο Αντσελότι έχει κατακτήσει τα πάντα στην καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο και έχει όλα τα προσόντα για να εμπνεύσει τους Ιταλούς.

Το είχε κάνει ο Μαρτσέλο Λίπι το 2006, οδηγώντας την Ιταλία στην κατάκτηση του Μουντιάλ μπορεί ν’ αναγεννήσει την ιταλική ομάδα και ο 65χρονος τεχνικός της «βασίλισσας».

Το όνομα του Αντσελότι είχε «παίξει» πριν από ένα χρόνο για την Εθνική ομάδα της Βραζιλίας και μάλιστα στην χώρα του καφέ ήταν σίγουροι πως ο πολύπειρος τεχνικός θ’ αναλάμβανε την τεχνική ηγεσία της χώρας.

Έμειναν όμως στα «κρύα του λουτρού» όταν η Ρεάλ ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της με τον Ιταλό τεχνικό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ