Ποια είναι η «κατάρα» των φαβορί και γιατί μένουν νωρίς εκτός μάχης;

Ποια είναι η «κατάρα» των φαβορί και γιατί μένουν νωρίς εκτός μάχης;

Απίστευτο αυτό που συμβαίνει με τα φαβορί και τις πρωταθλήτριες Ευρώπης

Οι (λίγο) παλαιότεροι, ασφαλώς και δυσκολεύονται να το ξεχάσουν. Τι ακριβώς; Πως όποια ομάδα έφτανε ψηλά σε Παγκόσμιο Κύπελλο και πανηγύριζε την κατάκτηση του τροπαίου, στην αμέσως επόμενη διοργάνωση έμενε έξω νωρίς νωρίς: από τη φάση των ομίλων!

Θα μπορούσε να ειπωθεί πως… μόδα αυτό τον αποκλεισμό τον έκανε η Γαλλία. Γιόρτασε στο Παρίσι το ’98 και το 2002 αποχώρησε χωρίς δάφνες. Μια αθλητική «κατάρα» μόλις είχε ρίξει τους σπόρους της.

Το είδαμε και στη συνέχεια των Μουντιάλ, έως ότου ξανά η Γαλλία βάλει τέλος στην ιστορία αυτή, με τον τίτλο στη Ρωσία (2018) και τον τελικό του ’22 στο Κατάρ.

Στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, δεν μπορεί κάποιος να υποστηρίξει πως έχουμε τέτοιο τσουνάμι συμπτώσεων. Αλλά και πάλι, είναι γεγονός πως οι τρεις τελευταίες ομάδες που έφυγαν με το Κύπελλο, στο αμέσως επόμενο Euro φτάνουν ακριβώς μέχρι τη φάση των «16». Όχι …σκανδαλώδες στατιστικό όπως στο Παγκόσμιο Κύπελλο, το προσέχεις, όμως.

Η Ισπανία το 2016 έκλεισε έναν εντυπωσιακό κύκλο και αποκλείστηκε από την Ιταλία (0-2) στα γήπεδα της Γαλλίας. Ο τίτλος του πρωταθλητή Ευρώπης πήγε σε ομάδα που ελάχιστοι ανέμεναν: την Πορτογαλία.

Και το ’21, ο Ρονάλντο και η παρέα του, είδαν το Βέλγιο (0-1) να τους κλείνει την πόρτα για τα προημιτελικά. Τώρα, το ’24, η Ιταλία που προφανώς έκανε έκπληξη όταν πανηγύρισε την κούπα πριν από τρία καλοκαίρια, δεν είχε το ταλέντο άλλων εποχών και ήπιε ΄το Σάββατο το πικρό ποτήρι στο ματς με την Ελβετία. Γρήγορα στο σπίτι Σπαλέτι και ποδοσφαιριστές, με την διψασμένη για διάκριση Ελβετία, να εκθέτει τους Ιταλούς στο χορτάρι.

Ξεκάθαρα, συνεπώς, πρόκειται στις 14 Ιουλίου να έχουμε νέο πρωταθλητή Ευρώπης. Μήπως, όμως, εκτός αυτού, προβλέπεται να μάθουμε και την ομάδα που ύστερα από τέσσερα χρόνια θα αποκλειστεί στη φάση των «16» ενός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος;

Πηγή: In.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ