Γερμανία – Δανία 2-0: Καθάρισε στο δεύτερο μέρος και… έφυγε για τα προημιτελικά

Γερμανία – Δανία 2-0: Καθάρισε στο δεύτερο μέρος και… έφυγε για τα προημιτελικά

Σκοράροντας δύο φορές στο δεύτερο ημίχρονο, η Γερμανία επιβλήθηκε της Δανίας με 2-0 και πήρε την πρόκριση για τη φάση των «8» του Euro 2024.

Σε ένα παιχνίδι με τρομερή ένταση, δύο τέρματα, γκολ που ακυρώθηκαν και μια διακοπή λόγω… χαλαζιού, η Γερμανία επικράτησε της Δανίας με 2-0 στο Ντόρμουντ και πήρε τη μεγάλη πρόκριση για τα προημιτελικά του Euro 2024.

Mεγάλοι πρωταγωνιστές για το σύνολο του Γιούλιαν Νάγκελσμαν ήταν οι Κάι Χάβερτς και Τζαμάλ Μουσιάλα που σκόραραν από μία φορά, ενώ και οι δύο ομάδες σπατάλησαν πολλές κλασικές ευκαιρίες, με τους δύο τερματοφύλακες να είναι σε εξαιρετική κατάσταση.

Πρώτο ακυρωθέν γκολ και χαμένες ευκαιρίες

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Γερμανία να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να πιέζει ασφυκτικά. Κάτι που φάνηκε στο ότι κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 4ο λεπτό με τον Σλότερμπεκ, όμως το τέρμα ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ που έκανε ο Κίμιχ. Τα «πάντσερ» συνέχισαν να πιέζουν και στο 7′ είχαν μια πολύ καλή στιγμή με τον Σμάιχελ να ίπταται και να αποκρούει το σουτ του Κίμιχ. Ένα λεπτό μετά, ξανά ο Δανός κίπερ απομάκρυνε δύσκολη την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Σλότερμπεκ.

Ευκαιριών… συνέχεια και διακοπή

Στο 10′ οι Γερμανοί απείλησαν ξανά, με τον Χάβερτς να πιάνει ένα βολέ, αλλά τον Σμάιχελ να τον σταματά. Από το πρώτο τέταρτο και μετά η Δανία μπόρεσε να ισορροπήσει κάπως το ματς και να κρατήσει λίγο μπάλα. Στο 24′ μάλιστα είχε και την πρώτη της καλή φάση, με τον Μέλε να πατά περιοχή, αλλά το σουτ του να περνά λίγο άουτ. Στο 35′ οι ουρανοί… άνοιξαν με το χαλάζι να πέφτει στο Βεστφάλεν, με αποτέλεσμα να διακοπεί προσωρινά η αναμέτρηση για περίπου 20 λεπτά.

Με την επανέναρξη του αγώνα η Γερμανία είχε δύο μεγάλες φάσεις στο 37′. Αρχικά ο Χάβερτς έπιασε την κεφαλιά με τον Σμάιχελ να επεμβαίνει, ενώ στιγμές μετά η κεφαλιά του Σλότερμπεκ πέρασε λίγο άουτ. Στο 42′ ο Χόιλουντ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Σλότερμπεκ. Τρία λεπτά μετά, οι Δανοί βγήκαν στην κόντρα, με τον Χόιλουντ να βρίσκεται φάτσα με τον Νόιερ, όμως ο έμπειρος τερματοφύλακας πρόλαβε να τον σταματήσει. Έτσι το 0-0 ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Νέο ακυρωθέν γκολ και πέναλτι του Χάβερτς

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε εντυπωσιακά, με τη Δανία να σκοράρει στο 48′ σε φάση διαρκείας με τον Άντσερσεν όμως το τέρμα ακυρώθηκε για οφσάιντ. Τέσσερα λεπτά μετά ο Άντερσεν έγινε μοιραίος αφού έκανε χέρι στην περιοχή, παραχωρώντας πέναλτι. Ο Χάβερτς ήταν ψύχραιμος από τα 11 μέτρα, νικώντας τον Σμάιχελ για το 1-0 στο 53ο λεπτό.

Μοιραίος ο Χόιλουντ, καθάρισε ο Μουσιάλα

Στο 59′ η Γερμανία έφτασε μια ανάσα από ένα δεύτερο γκολ, με τον Χάβερτς να βγαίνει τετ-α-τετ, όμως έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Λίγο αργότερα, στο 66′, οι Δανοί απείλησαν με τον Χόιλουντ που βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά νικήθηκε από τον Νόιερ. Και έτσι δύο λεπτά μετά ήρθε το 2-0 με τον Μουσιάλα. Ο Σλότερμπεκ έβγαλε ωραία πάσα για τον μεσοεπιθετικό της Μπάγερν Μονάχου που δεν λάθεψε. Τίποτα δεν άλλαξε στη συνέχεια και έτσι οι Γερμανοί πήραν το θετικό αποτέλεσμα με 2-0, παίρνοντας το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Κίμιχ, Ρίντιγκερ, Σλότερμπεκ, Ράουμ (81′ Χένριχς), Αντριχ (65′ Τζαν), Κρόος, Σανέ (88′ Άντον), Γκιουντογκάν (65′ Φίλκρουγκ), Μουσιάλα (81′ Βιρτς), Χάβερτς

ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Άντερσεν, Βέστεργκααρντ, Α. Κρίστενσεν (82′ Λάρσεν), Μπα, Ντιλέινι (69′ Νόργκααρντ), Χόιμπιεργκ, Μέλε, Σκοβ Όλσεν (69′ Πόουλσεν), Χόιλουντ (82′ Βιντ), Έρικσεν (80′ Ντάμσγκααρντ)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ