Τσεχία – Τουρκία 1-2: Με… φόρα στα νοκ άουτ η ομάδα του Μοντέλα

Τσεχία – Τουρκία 1-2: Με… φόρα στα νοκ άουτ η ομάδα του Μοντέλα

Η Τουρκία επιβλήθηκε δύσκολα με 2-1 της Τσεχία και πήρε την πρόκριση για τα νοκ άουτ, αφήνοντας εκτός συνέχειας την αντίπαλό της.

Σε ένα σκληρό παιχνίδι που τα είχε όλα, με γκολ, αποβολές, τραυματισμούς και φάσεις, η Τουρκία επιβλήθηκε με 2-1 της Τσεχίας παίρνοντας την πρόκριση για τη φάση των «16» του Euro 2024, αφήνοντας την αντίπαλό της στην τέταρτη θέση και εκτός διοργάνωσης.

Όλη η… ιστορία γράφτηκε στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης, όπου σημειώθηκαν και τα τρία τέρματα, ενώ καθοριστικό ρόλο έπαιξε και η αποβολή του Άντονιν Μπάρακ με δύο κίτρινες κάρτες, αφήνοντας το σύνολο του Ιβάν Χάσεκ με δέκα παίκτες μόλις από το 20ο λεπτό!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Τσεχία να πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο με τον Σιτίλ να έχει την πρώτη μεγάλη στιγμή στο 3′, όμως ο Γκιουνόκ επενέβη. Στο 17′ ο Χράνατς έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 20ο λεπτό ο Μπαράκ άφησε με δέκα παίκτες λόγω απερισκεψίας. Συγκεκριμένα, ο μέσος της Φιορεντίνα αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες σε διάστημα εννέα λεπτών!

Στο 27′ ο Κρέιτσι έβαλε την κόντρα σε ωραία προσπάθεια του Γκιουλέρ γλιτώνοντας τη χώρα του. Λίγο πριν το φινάλε η Τουρκία ανέβασε ρυθμούς με τον Τσαλχάνογλου να σουτάρει άουτ στο 43′. Δύο λεπτά αργότερα η Τσεχία είχε τη μεγαλύτερη στιγμή του ημιχρόνονου, με τον Γκιουνόκ να νικά σε τετ-α-τετ από να πλάγια τον Γιούρασεκ. Έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει το 0-0.

Η Τουρκία… χτύπησε με το «καλησπέρα» του δεύτερου μέρους και συγκεκριμένα στο 52′. Ο Γιλμάζ κινήθηκε στα άκρα, γύρισε στον Γιλντίζ που σούταρε, με τον Στάνιεκ να κάνει εντυπωσιακή απέμβαση, όμως στη συνέχεια της φάσης, ο Τσαλχάνογλου με ωραίο σουτ από τα πλάγια έκανε 1-0. Μάλιστα στο σουτ του Γιλντίζ ο Στάνιεκ τραυματίστηκε και στη θέση του πέρασε ο Κόβαρ.

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει για τους Τσέχους. Σε φάση διαρκείας, ο Γκιουνόκ έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του, ο Ακαϊντίν έδιωξε σε πρώτο χρόνο πάνω στην γραμμή και ο Σούτσεκ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 στο 66′. Από εκείνο το σημείο οι Τσέχοι πήραν τα ηνία και πίεζαν για το τέρμα. Η μεγάλη στιγμή πάντως ήρθε για τους Τούρκους στο 87′ με το σουτ του Γιοκούσου να περνά λίγο άουτ.
Όσο πίεζαν οι Τσέχοι, άλλο τόσο είχαν αφήσει εκτεθειμένα τα μετόπισθεν, με αποτέλεσμα σε μια αντεπίθεση των Τούρκων, ο Τσενκ Τοσούν να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα για το τελικό 2-1, χαρίζοντας τη νίκη στη χώρα του για την πανηγυρική πρόκριση.

ΤΣΕΧΙΑ (Ιβάν Χάσεκ): Στάνεκ (55’ Κόβαρ), Χόλες, Χράνατς, Κρέιτσι, Τσουφάλ, Ντ.Γιούρασεκ (81’ Μ.Γιούρασεκ), Προβόντ (75’ Λινγκρ), Σούτσεκ, Μπαράκ, Χίτιλ (55’ Χορί), Χλόζεκ (55’ Κούχτα).

ΤΟΥΡΚΙΑ (Βιτσέντζο Μοντέλα): Γκιουνόκ, Ακαϊντίν, Ντεμιράλ, Μίλντιρ, Καντίογλου, Γιουκσέκ (63’ Γιοκουσλού), Oζτσάν (46’ Αϊχάν), Γκιουλέρ (75’ Ακτούρκογλου), Τσαλχάνογλου (87’ Κιοκτσού), Γιλντίζ (75’ Τοσούν), Αλπέρ Γιλμάζ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ