Ουκρανία – Βέλγιο 0-0: «Λευκή» ισοπαλία στην Στουτγκάρδη με χαμένους τους Ουκρανούς

Ουκρανία – Βέλγιο 0-0: «Λευκή» ισοπαλία στην Στουτγκάρδη με χαμένους τους Ουκρανούς

Βέλγιο και Ουκρανία έμειναν ισόπαλες χωρίς σκορ (0-0), ένα αποτέλεσμα που άφησε εκτός συνέχειας την ομάδα του Ρεμπρόφ και έστειλε στους «16» τους «κόκκινους διαβόλους».

Σε έναν όμιλο που κρίθηκε σε τετραπλή ισοπαλία η μεγάλη άτυχη ήταν η Ουκρανία που ήρθε ισόπαλη χωρίς σκορ (0-0) με το Βέλγιο για την 3η αγωνιστική του Euro 2024, και τερμάτισε τελευταία, την ώρα που οι «κόκκινοι διάβολοι» συνεχίζουν στα νοκ άουτ μένοντας δεύτεροι.

Η ομάδα του Σερχί Ρεμπρόφ πίεσε στα τελευταία λεπτά της συνάντησης, με τους Βέλγους να περιμένουν, είχε κάποιες καλές στιγμές, όμως δεν μπόρεσε να βρει το πολυπόθητο γκολ που θα έστελνε εκείνη στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με το Βέλγιο να έχει την κατοχή και την Ουκρανία να πιέζει ψηλά για κάποιο κλέψιμο. Η πρώτη μεγάλη στιγμή ήταν πάντως για τους «κόκκινους διαβόλους» με τον Ντε Μπρόινε να κάνει την κάθετη στον Λουκάνου, αλλά ο Τρουμπίν έκλεισε τη γωνία του και απέκρουσε στο 7′.

Στο 20′ ένα μακρινό σουτ του Γιάρεμτσουκ δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Καστέελς που μπλόκαρε, όπως και αυτό του Ντόβμπικ ένα λεπτό αργότερα. Οι Ουκρανοί συνέχισαν να κρατούν… απασχολημένους τους Βέλγους, με το σουτ του Σουντακόφ στο 34′ να καταλήγει ξανά στην αγκαλιά του Καστέελς.

Στο 42′ η ομάδα του Σερχί Ρεμπρόφ αναπτύχθηκε ωραία, όμως το παράλληλο γύρισμα του Γιάρεμτσουκ ήταν πιο δυνατό από όσο θα έπρεπε για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα ο Ντόβμπικ. Στο 45′ ένα σουτ του Ντε Μπρόινε, μπλόκαρε εύκολα ο Τρουμπίν. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το αποτέλεσμα στο 0-0.

Στο δεύτερο μέρος το Βέλγιο είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, προσπαθώντας να βρει χώρους για να απειλήσει, με αποτέλεσμα ο ρυθμός να πέσει αισθητά. Ο Ντοκού δοκίμασε το πόδι του στο 56′, αλλά η μπάλε πέρασε άουτ. Στο 64′ ο Ντε Μπρόινε έκανε την πάσα, ο Λουκάκου πάτησε περιοχή, εκτέλεσε, αλλά ο Τρουμπίν μπλόκαρε.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» απείλησαν με ωραίο σουτ του Ντοκού στο 73′, αλλά ο Τρουμπίν απομάκρυνε. Στο 75′ ο Ντόβμπικ βρέθηκε στη μικρή περιοχή, αλλά ο Φαές μπήκε μπροστά του και έκοψε το σουτ που επιχείρησε. Η Ουκρανία ανέβασε ρυθμούς και ο Ντόβμπικ απείλησε ξανά στο 80′, όμως η εκτέλεσή του κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Στο 83′ ο Μαλινόφσκι δοκίμασε να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, αλλά ο Καστέελς δεν αιφνιδιάστηκε και απομάκρυνε. Το Βέλγιο βγήκε στην κόντρα, όμως το σουτ του Μπακαγιόκο στο 87′ πέρασε άουτ. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σουντακόφ έκανε μια ωραία κούρσα, αλλά το σουτ του δεν ήταν αυτό που έπρεπε με τον Καστέελς να μπλοκάρει. Τίποτα δεν άλλαξε στο φινάλε, με το 0-0 να μένει και την Ουκρανία να μένει εκτός.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Τρουμπίν, Τίμτσουκ, Ζαμπάρνι, Σβάτοκ (81′ Γιαρμολένκο), Ματβιγένκο, Μικολένκο (58′ Ζιντσένκο), Σαπαρένκο (70′ Βάνατ), Μπράζκο (70′ Στεπανένκο), Σουντακόφ, Γιάρεμτσουκ (70′ Μαλινόφσκι), Ντόβμπικ

ΒΕΛΓΙΟ: Καστέελς, Βερτόνγκχεν, Φαές, Τεάτε, Καστάνιε, Ντε Μπρόινε, Ονανά, Τίλεμανς (62′ Μανγκαλά), Ντοκού (77′ Μπακαγιόκο), Λουκάκου (90′ Οπέντα), Τροσάρ (62′ Καράσκο)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ