Ολλανδία – Αυστρία 2-3: Τέζαρε τους «οράνιε» και πήρε την πρωτιά

Ολλανδία – Αυστρία 2-3: Τέζαρε τους «οράνιε» και πήρε την πρωτιά

Τρομερή Αυστρία νίκησε με 3-2 την Ολλανδία και πήρε την πρώτη θέση στον τέταρτο όμιλο του Euro. Ως τρίτοι στους «16» οι «οράνιε».

Τι έκανε η Αυστρία! Η ομάδα του Ραλφ Ράνγκνικ επικράτησε με 3-2 της Ολλανδίας στο Βερολίνο και σε συνδυασμό με το 1-1 της Γαλλίας κόντρα στην Πολωνία πήρε την πρώτη θέση στον τέταρτο όμιλο του Euro, ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά.

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για την Αυστρία που μόλις στο 6′ άνοιξε το σκορ όταν σε αντεπίθεση από τα αριστερά ο Πρας έκανε το γύρισμα στην περιοχή και ο Μάλεν έβαλε αυτογκόλ στην προσπάθειά του να διώξει. Μάλιστα ο Μάλεν έχασε τετ α τετ στο 24′ για την ισοφάριση και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς κάποια άλλη μεγάλη φάση για τις δύο ομάδες.

Διαβάστε επίσης: Γουίλιαμς Γκος: Ανάρτηση με νόημα για Ολυμπιακό και… Παρτιζάν – Ξεκάθαρος ο Αμερικανός (pic)

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους η Ολλανδία έκανε το 1-1από ασίστ του Σίμονς και εξαιρετικό πλασέ του Γκάκπο στο 47′. Στο 59’ όμως η Αυστρία πήρε ξανά προβάδισμα όταν ο Γκρίλιτς γύρισε την μπάλα, ο Σμιντ έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να κοντράρει στον Ντε Φράι και να καταλήγει στα δίχτυα για το 2-1 της Αυστρίας.

Οι «οράνιε» πίεσαν στη συνέχεια και χωρίς να φτιάξουν μεγάλη ευκαιρία βρήκαν το γκολ. Ο Ντεπάι με σουτ στο 75′ ήταν ο σκόρερ, με το VAR να ακυρώνει αρχικά το γκολ για χέρι, αλλά στη συνέχεια το γκολ μέτρησε κι έγινε το 2-2.

Η απάντηση της Αυστρίας ήταν ακόμη πιο άμεση αυτή τη φορά καθώς στο 80′ ο Ζάμπιτσερ με τρομερό σουτ από ασίστ του Μπάουμγκαρντνερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-3. Ο Βέγκχορστ έχασε τεράστια ευκαιρία με κεφαλιά-ψαράκι στο 86′, η Ολλανδία πίεσε στο τέλος για την ισοφάριση, αλλά το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τελικό σφύριγμα.

Ολλανδία (Ρόναλντ Κούμαν): Φερμπρούχεν, Χεϊρτράουντα, Φαν Ντάικ, Ντε Φράι, Ακέ (66’ Φαν ντε Φεν), Σχάουτεν, Ράιντερς (66’ Βαϊνάλντουμ), Φέιρμαν (34’ Σίμονς), Μάλεν (72’ Βέγκχορστ), Χάκπο, Ντεπάι

Αυστρία: (Ραλφ Ράνγκνικ): Πεντς, Βέμπερ, Πος, Βίμερ (63’ Κέρφελντ), Σμιντ (90+2’ Βάιμαν), Λίνχαρτ (63’ Μπαουμγκάρτνερ), Ζάμπιτσερ, Ζάιβαλντ, Πρας, Γκρίλιτς (62’ Λάιμερ), Αρναούτοβιτς (78’ Γκρέγκοριτς)

Η τελική βαθμολογία στον τέταρτο όμιλο:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ